Mik azok az ételek, amiket TÉNYLEG nem lehet enni babvárás közben?
Nyers hús, nyers tojás, mosatlan gyümölcs, zöldség. Májat ehetsz nyugodtan, májkrémet is.
A várandósság nem betegség, sokan túl parázzák a dolgokat és lassan már levegőt se mernek venni.
Egyél minél változatosabban. Tiltott ételek nincsenek a nyers hús és tojáson kívül.eüs
Pasztorizálatlan tejet és ebből készült tejtermékeket (pl egyes lágy sajtok)
- nyers tojást, nyers húst
- Mosatlan zöldséget, gyümölcsöt
- ha lehet, tengeri halat se (állítólag higany van benne), de folyami halat lehet
- cigi, alkohol, drogok, gyógyszerek (bár ez evidens :-)
- egyes gyógyteák (nézz utána, mit szabad, mit nem)
teák közül tutira tudom, hogy cickafarkot nem szabad.
igyál sok folyadékot.
jól írták előttem a többit.
Én a nyers húson, tojáson kívül eszek mindent, persze csak mértékkel! (még gyógyszert is ha muszáj)
én is olvastam olyanokat, hogy égnek állt a hajam...
Lágy sajtot, penészes sajtot sem szabad. Jól írták.
(Camambert-t sem!)
En a nyers hust, nyers tojast, pasztorizalatlan tejet, lagysajtokat hanyagolom es megmosom a zoldseget, gyumolcsot. Asszem ennyi.
DE! Hozzateszem, hogy ez nalam nem terhesen is igy van, a nyers allatokat csak simogatni szeretem, a tojast csak szilardan (a tiramus, majonezt, stb is nyers tojas nelkul keszitem), es mosni is szoktam az etelt, mielott megeszem.
Tehat en speciel semmin sem valtoztattam.
Maj: en ugy tudom, hogy a benne levo magas A-vitamin miatt oda kell figyelni a fogyasztasara. Ez annyit tesz, hogy nem kell napi fel kg majat, vagy abbol keszult termeket elfogyasztani, mert a babanak nincs szuksege annyi A-vitaminra (a legtobb terhesvitaminban epp amiatt nincs is ez benne).
De ketlem, hogy altalanos, normal majfogyasztassal (ami nalam annyit jelent, hogy neha hetente egyszer, neha csak havonta eszek valamilyen majas dolgot) annyi A-vitamint lehetne bevinni, hogy attol baja lenne a babanak.
A tengeri es egyeb halakhoz nem tudok hozzaszolni, mivel nem eszem meg semmit, amit vizbol szednek ki.
sok boldogsagot nektek es ne ess tulzasba az aggodassal.
Nekem a fehér bőröm miatt kellene vasat ennem, de rosszul voltam tőle. Tegnap a doki azt mondta, hogy igyak gránátalma levet és egyek májat. Meg sok zöldséget és gyümölcsöt. Mert ha semmi nem segít, akkor marad a vénás vas adása.
Mikor megtudtuk, hogy terhes vagyok rögtön kérdeztem, hogy van-e valami, amit nem szabad enni, vagy inni. A válasz az volt, hogy ami jól esik azt lehet.
Én is a májat most hallottam. 3. babót várom és szerintem tuti ettem az előzőekkel is májat. Hát nem tudom.
Szerintetek jó kis füstölt kolbászt? Ma is, tegnap is azt ettem. Isteni volt. Eddig eszembe se jutott, hogy valami tiltott lehet az alkoholon kivül. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!