Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Inzulinrezisztenciám van. A...

Inzulinrezisztenciám van. A hét elején teszteltem, ami pozitív lett. Kb 4-5 hetes lehetek. Szerintetek ártok azzal, hogy most elkezdem szedni ( a jó ügy érdekébe) Merckformint így, hogy már "elvileg" babát várok?

Figyelt kérdés
Beleuntam a diétába stb, nem jött össze a babó. így nem szedtem tovább. Van itthon belőle. Olvastam sok helyen, hogy az IR-nél ez a gyógyszer segíti a terhesség megmaradását az első 12 hétben.

2014. szept. 12. 21:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy helyesen teszed-e, hogy magadtól újra szedni kezded. Én kb fél éve szedtem mikor babás lettem. A doki a 12.hétig javasolta...úgy is tettem. Most 34 hetes kismama vagyok :)
2014. szept. 12. 21:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező:)

Pár hónappal ezelőtt ugyanilyen kérdést tettem fel én is:)

Itt a link:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Dokim javaslatára újra elkezdtem szedni a 12. hétig.

Most vagyok 38 hetes kismama és minden rendben van. Viszont a diétát az elejétől tartom...17. héten kialakult a terhességi diabétesz nálam...de szerencsére nem kellett inzulin, mert a diéta bevált nekem.

Gratulálok a babához:)

2014. szept. 12. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia Kedves Kérdező!

Nekem is IR-rem van, bár a terhesség előtt már fél évvel szedtem a gyógyszert. Úgy tudom, hogy tényleg segíti a terhesség megtartását...

VISZONT... arra figyelj, hogy kapj progeszteronpótlást!!! Ez nagyon fontos...sok doki kihagyja, pedig nekünk alacsonyabb a progiszintünk...

A kérdésedre válaszolva: én mindenképpen elkezdeném, ártani nem ártasz vele, sőt! De a diétát tartsd ezentúl, nagyon fontos a baba megmaradása szempontjából. Én most vagyok 20 hetes, még mindig szedem a Mercket, de már elkezdtem csökkenteni...de minimálisan végig szedni fogom...félek abbahagyni. Egyeztess az endikrinológusoddal, ha van, hogy mit tegyél, illetve a 16. héten egy korai cukorterhelést is végeztetned kell a terhességi cuki miatt...

2014. szept. 12. 22:49
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is IR-es vagyok, szedtem a 12. hétig, utána már nem engedte a diabos doki. Viszont nagyon szigorú diétát tartottam, és így is inzulinos lettem a végére, napi 3x. Úgyhogy figyelj oda a diétára nagyon és mérd az étkezés előtti és utáni értékeidet (étkezés után 1 órával). Nálam csak így derült ki, hogy nagy a gáz, mert semmi tünetem nem volt. Leszámítva, hogy a terhelt 9 lett. Ja, és tudd, hogy 16 hetesen illő lenne megcsinálni a terheléses cukrot. Progi krémet is kentem a 12. hétig, de így is voltak vérzések. Lehet csak sima hematómák, de akkor is.
2014. szept. 12. 23:13
 5/5 anonim ***** válasza:
.
2014. szept. 13. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!