Tanácsokra lenne szükségem babavállalás előtt?
Most ér el az életem oda,hogy babát vállalhatok.
Nem karrier, nem pénz miatt, hanem most találtam meg a nagybetűs társat (illetve nem most, de Vele tervezzük a jövőt, szóval értitek, na) :D
Szóval babát szeretnénk nagyon, de 37 éves vagyok és van rajtam kb plusz 10 kg súlyfelesleg. nem mondanám magam kövérnek, de a 155 cm-hez 63 kg vagyok.
Szerintetek szükség van valamilyen "előkészületre" ?
Nem dohányzom, viszont vörösbort szoktam inni 1-1 pohárral kb. hetente 3-4 X.
nyilván a bort leteszem, ez nem is kérdés, de szükség lenne plusz vitaminra, folsavra, gravidára stb???
Érdemes lefogyni előtte keveset? Azért írom a keveset, mert nagyon szeretnénk magunknak egy kisbabát karácsonyra. Jó lenne akörül pozitívat tesztelni :) éhezni meg nem szeretnék.
Köszönöm ha szántok rám pár percet! :)
Szia, gratu a döntéshez és a hozzá illő társhoz, sok boldogságot!
Szerintem érdemes elkezdeni vitaminokat szedni, sokan javasolják hogy terhes vitamint is jó ha elkezdik a babavállalás előtt, egyél egészségesen, pihenj amennyit csak tudsz.
Szia!
Nekem is van pluszom, lehet van 15 kg is. Vörösbort ugyancsak én is ittam néha esténként a párommal.
Ajánlom az ovu tesztet. Én használtam és elsőre lett belőle baba. Én az első terhességemnél és most is akkor kezdtem el szedni, amikor kiderült a terhesség. Egészséges 21 hónapos fiam van és most várjuk a másodikat.
Én a kilók miatt nem aggódtam, mert tudtam, hogy szeretnénk második babát. Majd ha meglesz a második baba és nem szoptatok, majd akkor rágyúrok a fogyókúrára. Nem éreztem addig szükségét, mert jól éreztem magam. :)
Sőt, az első terhességemet is plusszal kezdtem és egyáltalán nem diétáztam alatta. Akkor ettem és azt, ami jól esett. 10 kg-ot szedtem fel, de le is ment szülés után. Lehet azért csak annyit, mert már rendelkeztem plusszal. :)
Folsavat kezdd el szedni, illetve én minden reggel úgy indítottam, hogy ittam egy pohár "varázsszörpöt". :) kicsi aloe verát kevertem össze tőzegáfonya lével és azt hígitottam vízzel (én ezt már 4-5 hónappal a próbálkozás előtt elkezdtem).
Amikor ott volt az ideje, hogy belevágjunk a projektbe, nekünk elsőre összejött. Nem tudom, hogy ezek miatt vagy amúgy is ilyen szerencsések lettünk volna, de én hiszek benne, hogy ezek is segítettek, főleg a reggeli ital.
Amúgy szerintem sem kell fogynod! Sok sikert!
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönök minden hozzászólást! Sokat segítettetek! :)
Érdemes fogászatra menni előtte?
Szerintetek esélyes, hogy karácsonyra pozi legyen a teszt? :) Most lesz a napokban elvileg peteérésem, fix. 28 napos a ciklusom mindig. Ez a hónap szerintem már kimarad, hogy a folsavat tudjam szedni. Tehát marad az október, november és a december :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!