Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Nagyon megsértődtök,...

Kismamák! Nagyon megsértődtök, ha senki sem adja át nektek a helyet tömegközlekedésen?

Figyelt kérdés

Én pár éve egyszer átadtam egy "terhes" nőnek a helyet, aki üvöltözni kezdett velem, hogy ő "csak kövér" és az ilyen "bunkó kis plázacicák" miatt tart itt a világ, mint én.:( Azóta egyszerűen nem merem átadni csak annak, aki vékony és nagyon egyértelmű, hogy terheshasa van.

Mondjuk az ilyen alkatról ( [link] nehéz eldönteni, hogy kövér-e vagy pedig terhes, és inkább nem akarok összetűzést.

27N

2014. szept. 11. 09:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem meg nem nagyon latszik de nem sertodom meg ha allnom kell. Tegnap en alltam fel egy 8,5 honapos kismamanak a buszon mert tele volt kozepiskolasokkal a busz es a nagy pocija melle alltam kis pocival :D o nagyon fel volt haborodva,en kevesbe :)

Engem inkabb az zavar,hogy a tomegben,esetleg ikeaban,sparban nekem jonnek az emberek. Volt ,hogy egy bacsi nekem jott a kosaraval,hogy elobb erjen oda a sorhoz,illetve valamelyik nap az ikeaban megalltam egy pillanatra,mert bekemenyedett a hasam,mire a hatam mogott azt mondta egy 30as holgy,hogy huzzal mar innen! Na az rosszul esett.. :(

25hkm

2014. szept. 11. 11:35
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem pozitiv tapasztalatom volt eddig a Bkvn. Mondjuk csúcsforgalomban kellett utaznom, nagyon veszélyes ha egy hirtelen fekezesnel valaki ramesik, vagy én esem el. Nem magam miatt aggodom, hanem a baba miatt szeretem, ha ilyenkor ülök. De mondom eddig egy alkalomtól eltekintve mindig atadtak a helyet.
2014. szept. 11. 12:00
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én sem sértődtem meg, általában bírtam állni, a végefelé pedig már nagyon nehezen viseltem, de olyankor már nem nagyon jártam tömegközlekedéssel. Viszont egyszer sinben volt a nyakam és kedvesen átadták a helyet, nagyon jól esett.

Sajnos sok negatív tapasztalatom volt kismamaként, tolakodó, beelőző emberekkel. Könnyű lenyomni egy már nehezen mozgó kismamát.

Viszont mikor a doki rámijesztett, hogy indítunk ha nem indul meg magától...na akkor aztán ment a lépcsőzés, sétá, hajolgatás, cipekedés ezerrel, az emberek csak néztek milyen aktív kismama vagyok, pedig ha tudták volna... :-)

2014. szept. 11. 17:38
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Én sokat BKV-zok sajnos. Bár még csak félidős vagyok, de elég nagy a pocim, hetek óta egyértelmű, hogy kisbabát várok. Egyetértek a 11-es válaszolóval, engem is az zavar, ha lökdösnek, megborítanak, és ez sajnos a pesti közlekedésnél mindennapos, de nem tudok hozzászokni. Én mindig jó szívvel átadtam a helyem a kismamáknak, ennek ellenére nem érint meg, hogy nekem nem adják át a helyet, (még) nincs rá szükségem. Az viszont kellemetlen, hogy időnként zavarba ejtően merednek a pocimra nemtől függetlenül.
2014. szept. 11. 19:25
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Napi szinten utaztam 80 km-t busszal, mert másik megyében volt a munkahelyem. Nem sértődtem volna meg, ha nem adja át senki a helyét. De mivel az utazók egy nagy része változatlan volt, és látták ahogy szépen gömbölyödött a hasam, így mindig volt ülőhelyem. Egyszer volt egy kisebb összetűzés, mert egy fiú osztály ugyanazzal a busszal ment haza mint mi, az "összeszokott csapat". És habár mi előbb kint voltunk a megállóban, úgy gondolták a 18-20 éves fiúk, hogy nekik van elsőbbségük. De az idősebb férfiak mind odaálltak, és felparancsoltak elsőként a buszra, ami persze nem tetszett a fiatal fiuknak. Én ekkor sem vártam volna el, hogy kiálljanak mellettem, de jól esett, hogy még van, aki figyel erre.
2015. jan. 3. 12:05
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem, viszont egyszer volt egy tök kellemetlen esetem. Felszálltam egy tömött villamosra, már jó nagy hasam volt, de nem is akartam leülni, mert csak két megállót mentem.Így simán csak átevickéltem a szemben lévő ajtóhoz, mert tudtam, hogy ott fog nyílni amikor leszállok. Az ajtó melletti ülésen ült egy fiatal lány, és egy fickó állt mellette, aki tök bunkón rászólt, hogy azonnal álljon fel és adja át a helyet, nem látja, hogy kismama, stb....

Én szabadkoztam, hogy mindjárt leszállok, de nem akartam ezek után vitatkozni sem azon, hogy köszi, de nem ülnék le, így leültem. Szegény lány pirult, vörösödött, és mondta, hogy ő is átadta volna, ha látott volna.

Olyan rosszul éreztem magam, hatszor megköszöntem, és mikor leszálltam mondtam, hogy bocsi, tök ciki.

2015. jan. 3. 14:46
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen szitut én is láttam már, egy fickó kedvesen átadta a helyét a metrón egy terhesnek vélt hölgynek, az meg nézett rá csodáékozva, hogy miért adják át neki a helyet. Akkor esett le mindkét félnek, és nekem is, hogy a nő nem terhes...

De olyan sztori is volt, hogy barátnőm áll a munkahelyen a faxnál, erre jön az anyacégtől az illetékes atyaúristen, és mondja, hogy gratulál!! Barátnőm kérdzi: mihez?? :)

A kérdésedre visszatérve, itt nyilván a molett hölgy volt az idegbeteg.... nem a te hibád és igenis add át a helyedet annak, aki terhesnek tűnik. Sajnos nekem egész terhességem alatt ketten adták át, egy szintén terhes nő, aki már úgyis leszállt volna, meg egy másik, aki beteg volt, épp a kórházból igyekezett hazafelé.... Iskolába járó tini egyetlenegyszer sem, pedig csak hat hetet voltam otthon szülés előtt. Tudod, amikor látod, hogy látja, hogy terhes vagy, de nem áll föl, na az picit tényleg alkot egy képet erről a korosztályról...

Ja még egy sztori: kistehresen, egész napi munka után, nyáron dögmelegben, pótlóbuszon, hányiger közepette utazom. Velem szemben ül egy szemmel láthatólag fogyatékos fiatalember. Fölszáll egy idősödő asszony, és elkezd balhézni, hogy milyen parasztok vagyunk. Megvédtem a fiút, és közöltem a nővel (átadva a helyemet), hogy ő biztos imádott állva utazni váradósan. Aszondja, képzeljem el, hogy ő még lecsót is főzött be várandósan :))) (lecsót!! mert az olyan különleges áldozat vagy mi?!?!?) Na mert épp a moziból tartottam hazafelé, gondoltam magamban, de csak elsírtam magam (hormonok...)

2015. febr. 25. 10:41
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem szoktam megsértődni, de jobban szeretek ülni... nem magam miatt, hanem a baba miatt. Ha hirtelen fékez a busz/villamos, és pont rosszul esek....
2015. febr. 25. 12:09
 19/19 anonim ***** válasza:
Igen mert veszelyeztetett vagyok ikrekkel!! De altalaba atadjak meg csak orvoshoz megyek sehova mashova!!
2015. febr. 26. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!