Kismamák! Nagyon megsértődtök, ha senki sem adja át
nektek a helyet tömegközlekedésen?
Figyelt kérdés
Én pár éve egyszer átadtam egy "terhes" nőnek a helyet, aki üvöltözni kezdett velem, hogy ő "csak kövér" és az ilyen "bunkó kis plázacicák" miatt tart itt a világ, mint én.:( Azóta egyszerűen nem merem átadni csak annak, aki vékony és nagyon egyértelmű, hogy terheshasa van.
Mondjuk az ilyen alkatról ( [link] nehéz eldönteni, hogy kövér-e vagy pedig terhes, és inkább nem akarok összetűzést.
Szia! Tök igazad van... Én nem sértődök meg, mondjuk, mivel nem vagyok egy nádszál alkat, nem is mindig egyértelmű, hogy babát várok. Viszont ha nem vagyok jól, és megkérek valakit, eddig mindig szívesen átadták a helyet. A millió utasból mindig van pár igazán kedves és segítőkész ember. És szerintem Te is köztük vagy :)
2014. szept. 11. 09:22
3/19 anonim válasza:
Amikor kismama voltam, általában átadták a helyet, de nem sértődtem meg, ha nem. Mikor már volt egy gyerekem, és másfél éves gyerekkel utaztam terhesen, akkor nagyon ritkán adták át a helyt, az már érzékenyebben érintett.
2014. szept. 11. 09:23
4/19 anonim válasza:
Én egy bizonyos "rétegre" szoktam pipa lenni ilyenkor. a 16 körüli terpeszkedő suhancokra, mindegy fiú vagy lány. :)
2014. szept. 11. 09:32
5/19 anonim válasza:
Én nem sértődtem meg, bár volt olyan, hogy megkértem, hogy adják át a helyet, mert rosszul voltam/ hosszú volt az út/ autóversenyzőnek képzelte magát a buszvezető.
Szerintem ha valakinek valami nyűgje van, szóljon, bár tudom, hogy nem mindenki ilyen habitusú, de néma gyereknek anyja se...
2014. szept. 11. 09:33
6/19 anonim válasza:
Én sem sértödtem meg mikor nem adták át a helyet, de volt egy eset ami eléggé kiverte a biztosítékot nálam. 8 hónapos terhesen utaztam a villamoson, és egy öreg bácsi látta a nagy hasam, felállt és mondta hogy üljek csak le szépen. Mikor a bácsi felállt, egy 16-17 éves lány arrébb lökött és leült a bácsi helyére.
2014. szept. 11. 10:37
7/19 anonim válasza:
Én inkább zavarba jövök attól, hogy valaki elsőbbséget ad azért mert kismama vagyok, mindamellett hogy jól esik. Ebből adódóan nem érdekel, hogy átadják-e a helyet a buszon (nem buszozom amúgy sokat), nem sértődöm meg.
Múltkor pl a Baumaxban akarták kivenni a kezemből a kis festékes dobozt, mert hogy biztos hogy nem nehéz?! Aranyos volt a hölgy, de tudom hogy mit bírok el és mit nem, ha nem bírtam volna el alapból nem én megyek el festéket vásárolni. :)
2014. szept. 11. 10:57
8/19 anonim válasza:
Nem sértődök meg. Nem sértődtem meg, örültem ha kaptam helyet. Viszont amikor 30 fokban, tömött buszon senki nem hajlandó felállni egy 7-8 hónapos egyértelműen terhes kismamának, na, azon helyette is megsértődöm.
2014. szept. 11. 11:04
9/19 anonim válasza:
Én eléggé az az alkat voltam mint ami a képen van, lehet hogy ezért adták át annyival többen a helyet szülés után? :) Pedig a kenguruval/kendővel nekem pont kényelmesebb volt állni.
2014. szept. 11. 11:17
10/19 anonim válasza:
Én mindig arra gondoltam hogy másnak is lehet baja ami miatt kényelmesebb ülve utaznia, nem csak a terhesség meg az öregség lehet ok, ennek ellenére szerencsém volt mert mindig volt ülőhelyem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!