Reniimage kérdése:
Hogy néz ki szülés után a has, amikor kibújt a baba?
Figyelt kérdés
1 hónapos a kislányom, de érdekel, hogy belülről hogyan néz ki a hasam, anatómiai szemmel... Oké, kibújt a baba, üres lesz... De pontosabban értem, minde, részletet, hogy hogyan néz ki, és hogyan változik. Remélem érthető a kérdés. Komoly válaszokat várok!2014. szept. 9. 11:32
1/3 anonim válasza:
Szülés után a méhed szépen lassan visszanyeri a terhesség előtti méretét...a szervek amiket a megnőtt méh "átrendezett" szépen vissza kerülnek az eredeti helyükre. Szóval minden visszarendeződik úgy ahogy a terhesség előtt (ha még se történne meg akkor az nagy gáz lenne)
2/3 anonim válasza:
Most már nagyjából eredeti méretű a méhed. A kinyújtott hasizom, hasfal még renyhe, annak kell idő, hogy visszaerősödjön és ne tolják ki a belső szervek.
A fehér színű foltok a kötőszövet. Ezen a képen egy nem teljesen visszazáródott hasizmot látsz, ez előfordulhat bárkinél szülés után, gyógytorna kell hozzá.
A méhed, bár eredeti méretű már, még kell kb két hét, hogy a méhszáj is visszazáródjon nagyjából eredeti méretűre - főként ezt ellenőrzik a 6 hetes kontrollon.
3/3 A kérdező kommentje:
Nekem az orvosom azt mondta, hogy a hasam egy nagy nyílt seb, kb 6 hétig, amíg véreztem. Ez biztos?
2014. szept. 9. 17:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!