Öröm, de belehalok? Hogy lehet ezt túlélni?
Sok éves próbálkozás után a lombikprogramnak köszönhetően kisbabákat várok.
3 embriót ültettek be, meg is tapadt mind a három, de az orvosom magzati redukciót javasol, hogy kettő babát biztonságosan ki tudjak hordani. Valószínűleg az ikerterhesség miatt így is koraszülés lesz a vége, de ha mindhárom baba marad, akkor esélyes, hogy túl korán jönnek a világra és a koraszülöttség, mint tudjuk sok-sok mindent hozhat magával (agyvérzés,vakság stb...)
Azt mondta az orvosom, hogy nem nekem kell választani, hanem ők döntenek majd a magzatok elhelyezkedésétől, méretétől függően.
Ha nem vállalom, esélyes, hogy lesz 3 ici-pici (esetleg beteg) babám.
Ha vállalom, esélyes, hogy a 35-36. hétig ki tudom hordani a 2 megmaradt kicsit, és jó eséllyel kutya bajuk sem lesz.
A józan ész tudom mit mondana és én is azt tanácsolnám másoknak, de így ebben a szituációban lenni....belepusztulok :(
Nekem a közvetlen ismerősi körömben van 2 család is, akiknek 3-as ikrei születtek, és mindegyik gyerek teljesen egészséges.
Az egyik családban már felnőttek az ikrek, a másik családban pedig 3,5 évesek.
Pici súllyal születtek ugyan, de minden rendben lett, pedig egyik kismama sem volt nagy testalkatú, nem gondoltam volna, hogy ki tudnak hordani egyszerre 3 gyereket.
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a kedves,biztató szavakat!
Köszönöm, hogy őszintén elmondtátok a véleményeteket!
A férjem maximálisan mellettem áll,nem húz egyenlőre egyik oldalra sem a szíve, sem az esze. Azt mondta, hogy tudja,hogy jól fogunk KETTEN dönteni,nem hagyja rám a nehezét.
Ez nem az első lombikunk volt sajnos :( nehéz út volt idáig :( Ez az 5. beavatkozás. Volt sima és fagyasztott is. Volt, hogy megtapadtak, de elvesztettem őket, volt, hogy meg sem tapadtak....
Most az esélyek növelés miatt kaptam vissza 3 embriót... Állítólag ritkán történik ilyen és orvos is kell hozzá aki megcsinálja, de álmaimban sem gondoltam volna, hogy mind a három ilyen erős lesz most.
A redukció úgy történik, hogy a kiválasztott baba szívébe káliumot fecskendeznek :( :( :( :( és...és... majd felszívódik :( :( :( nem tudom még leírni sem sírás nélkül :(
Nekem is van a családomban hármas iker,most 4 évesek,teljesen egészségesek.Két kisfiú és egy kislány.Nekik is ezt javasolták,de ők vállalták a három gyermeket.Utólag mondták az orvosok,hogy a kislány volt legalul megtapadva,valószínű ő lett volna,akit abortálnak.
Kívánom,hogy sikerüljön meghozni a helyes döntést!
Kedves kérdező. Olvasd el ezt. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
Utolso! Ez.... szavakat nem talalok!! Elolvastam es megkonnyeztem!!
Kerdezo,mindenkepp olvasd el a linkes kerdest!!!! :)
25hkm
Szia
Lelehet pontozni de én nem vállalnám a redukciót. Mi is lombikozunk most lesz a 4-dik. Eddig mindig 2 embriót kaptam vissza és itt is benne van a pakliba 2 vagy 3 baba. 9 éve várunk a babára és nem érdekelne hogy egész végig kórházba kéne feküdnöm én bevállalnám. Én nem tudnám megtenni akikre annyi évet vártam én minden megtennék annak érdekébe hogy a lehető legtovább bent tartsam őket!!! Kérdező ez a ti döntésetek de nem véletlen hogy 3 babát kaptatok ők titeket választottak szüleiknek. Majd írd meg hogy döntöttetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!