Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mit válaszol arra, hogy...

Ki mit válaszol arra, hogy mennyi idős terhes?

Figyelt kérdés

24 hetes terhese vagyok papír szerint,de a valójában nem vagyok 6 hónapos terhes csak 5,hiszen május 15.-ére vagyok kiírva!

Sok ismerősöm azzal sokkol,hogy hogy 3 hónap múlva szülök,pedig nem...még 4 hónap...idegesítenek már a számolgatós ismerősök!Mit mondjak nekik?

2010. jan. 17. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Magyarázd el nekik, hogy negyven hétig tart a terhesség, ha nem tudják.Én mindig a hetet mondtam, nem a hónapot.
2010. jan. 17. 20:04
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
ha megkérdezik h hány hónapos vagyok én mindíg hetet mondok inkább és azzal magyarázom h az orvos is hetekben számol.ennyi.és így nincsen kavarodás.de én amúgy nem foglalkozok vele h ki mit mond.
2010. jan. 17. 20:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a "laikusoknak" hónapot mondok, aki kismama vagy nemrég volt, tehát biztos tudja a heteket, annak hetekben mondom. Pl. egy pasinak hiába mondom, hogy hány hetes vagyok, visszakérdez, hogy az hány hónap, mert csak azt tudja, hogy össz. 9 :) Vagy nem mondom meg, hogy mennyi idős, hanem azt, hogy mennyi van hátra.
2010. jan. 17. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Én holnap töltöm a 23.hetet,május 17re vagyok kiirva.Én úgy számolom,hogy az utolsó menszi augusztus 10.én volt,akkor minden hónap 10.én töltöttem be 1 hónapot.Jan 10.én töltöttem az 5.hónapot,igy már a 6.ban vagyok.Nem tudom hogy ez igy jó e?
2010. jan. 17. 20:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A heteket mondom. Ha elkezdik számolgatni, mint pl. anyósom, akkor felvilágosítom, hogy ha a 40 hetet vesszük, akkor még 18 van hátra. De lassan már csak 17 :)
2010. jan. 17. 20:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is a heteket szoktam mondani, de a laikusok általában a hónapra kváncsiak, mert nem tudnak hetekben számolni. :) Akkor nekik én is a hónapot mondom, mégpedig úgy, ahogy már az egyik előttem válaszoló is írta, hogy június 27-én jött meg utoljára, akkor minden hónap 27-én töltöm be az adott hónapot, így én most akkor kb. 6,5 hónapos vagyok.

29 hetes km

2010. jan. 17. 22:32
 7/8 anonim ***** válasza:
én is 24 hetes vagyok, május 16ra kiirva:) akkor mi egy cipőben evezünk! amugy én is mindig a heteket mondom ha valaki kérdezni!neked a héten melyik a hétfordulód, tehár melyik napon töltöd be a 24 hetet?
2010. jan. 18. 13:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Sziasztok májusi kismamik! :) Úgy látszik,vagyunk itt egy páran. Én május 13.-ra vagyok kiírva. Én hetekben szoktam válaszolni,aztán ha átváltják hónapokra,helyesbítek hogy egy hónap nem pontosan 4 hét. Hozzá szoktam tenni,hogy májusra várom a babát.
2010. jan. 18. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!