Mi van akkor, ha nem tudtam róla, hogy terhes vagyok, de elengedtek a munkahelyemről?
2013 törvény alapján
" 3. Próbaidő alatt
A próbaidő alatt a munkáltató egyoldalúan dönthet arról, hogy a terhes vagy gyes mellett munkát vállaló dolgozó munkaviszonyát egyoldalúan megszünteti. A próbaidő alatt azonnali hatállyal és indoklás nélkül küldheti el a foglalkoztató a kismamát, függetlenül attól, hogy tudatában volt-e a felmondáskor a munkavállaló terhességéről vagy sem. Ugyanez vonatkozik a táppénzen lévő munkavállalókra is, vagyis minden következmény nélkül, jogszerűen megszüntetheti a foglalkoztatást a munkáltató."
20.20-asnak és a kérdezőnek is:
Határozatlan szerződésed van?Akkor még nem is rúgott ki,nem írtál alá semmit?
Mert ez esetben egyszerű a dolog,közlöd a terhességed és hogy nem rúghat ki,ennyi.De ha alá is írtad már,akkor is érvénytelen,mert véd a törvény.
Az én főnököm azt akarta nálam elérni,amikor közöltem,hogy táppénzre mennék,hogy mondjak fel,mivel nagyon jól tudta,hogy ő nem teheti.Én nem mondtam fel,muszály volt elfogadnia a helyzetet.
16hkm(én linkeltem)
Akkor védett, ha legkésőbb a felmondáskor tájékoztatja a munkáltatót.
Nem tette meg, ennyi, késő bánat.
jó lenne, ha nem 2004-ben írt cikkeket osztanátok.
Változott a Munka törvénykönyve, majd a Kúria is kiadott egy állásfoglalást.
Mt szerint nem rúgható ki, ha tájékoztatta a munkáltatót, ezt annyiban módosították nemrég, hogy akár a felmondás közlésekor is védetté válhat, ha addig nem szólt, de legkésőbb akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!