Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elküldtek a munkahelyemről...

Elküldtek a munkahelyemről most vagyok 8 hetes terhes mi a teendő?

Figyelt kérdés
Szeptember 30ig volt szerződésem most juniusban kezdtem el itt dolgozni és arra ivatkoztak hogy még próbaidő alatt voltam és azért küldtek el,sajna nem tudtam dolgzoni mert vérezgettem és bekellett feküdnöm a kórházba!Most mit csináljak kapok valami ellátást vagy mi lesz.
2009. júl. 15. 10:34
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
SZia! Passzív táppénzre el tudsz még menni? A szerződés lejárta után még 3 napon belül el lehet menni. Ha ez már nem jön össze, menj el munkanélkülire, hogy kifutsz-e utána az időből az attól függ mennyi munkaviszonyod volt eddig, mennyi időre kapod a munkanélkülit. Dolgozni eddig sem tudtál, ezek után sem tudsz majd szerintem, félő hogy akkor elveszítenéd a babádat.
2009. júl. 15. 10:37
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes felkeresni minél gyorsabban egy TB tanácsadót, vagy érdeklődni a MÁKban vagy OEPnél. Sajnos kizárt, hogy a munkanélküli odáig kihúzná, de ha mégis akkor is csak a GYES jár majd sajnos. Addig táppénz, munkanélküli, segély /önkormányzat/ a sorrend és bárhogy alakul figyelj, hogy szüléskor rendezett legyen a biztosítári jogviszonyod.
2009. júl. 15. 11:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azonnal menj passzív tp-re, ha még megteheted! Ha igen, akkor a lejárata (még 45 nap) utáni nap vetesd magad munkanélkülire. Ha nem, akkor most menj munkanélkülire! Ott majd elmondják, hogy mire leszel jogosult. Ha szerencséd van, mindenre.

Nekem (hasonló helyzetben voltam) szerencsém volt, így járt a GYÁS, GYED. Már ha szerencsének lehet mondani, hogy sokéves folyamatos munkaviszonyom volt, mégis munkanélküliről mentem szülni...

No, a lényeg, hogy gyorsan cselekedj! Ha még megteheted, menj passzív tp-re!

2009. júl. 15. 11:14
 4/7 anonim ***** válasza:

Utolsó az előttem válaszolónak:

Nem biztos, hogy csak GYES jár! Nekem is jár minden.

Ehhez persze rengeteg feltételnek kell teljesülni.

Pl. a munkanélkülinek nem elég kitartani szülésig, hanem kell maradni még belőle pár napnak. Ha marad, a GYÁS lejártakor visszaveszik m.nélkülire pár napra, így biztosítási jogviszonyba kerül újra, ha így igényli meg a GYED-et, és minden ahhoz szükséges feltételnek megfelel, fog járni a GYED is!

Abban viszont igazad van, hogy érdemes felkeresni az oep-et.

2009. júl. 15. 11:20
 5/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!!!Most kérdeztem jár a 45 nap passziv táppénz!Amugy nagyon bíztam ebben a cégben mert tavaly juniusban vettek fel és elküldtek január 31én és most juniusban visszavettek aminek nagyon örültem de már 3 éve próbálkoztunk a babával és nem volt fontosabb a munkahely de azt hittem megértőbbek lesznek mert tudták hogy gyereket akarok!Nah de mindengy majd csak lesz valami!
2009. júl. 15. 11:32
 6/7 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy próbaidő alatt sajnos bármikor elküldhetnek, indoklás nélkül. De azért kérdezz utána mert lehet, hogy azóta változott.
2009. júl. 15. 11:43
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

itt elég jol levannak irva a dolgok.a kis lábacska alatt tudsz választani hogy mit akarsz megnézni.

egyébbként én is hasonlo cipőben járok,csak nekem 8 napom van a passziv tp lejárta és a szülés között.megérdeklődtem,de sajnos gyed-et nem kapok,de azért megér egy utat az oep-hez Neked,mert ott mindent elmondanak,hogy mit csinálj.de a passziv tp-t mindenképp használd ki.

boldog pocakosodást

34 hetes

2009. júl. 15. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!