Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 6 hónapos a babám újra teherbe...

6 hónapos a babám újra teherbe estem alig lábaltam ki a szülés utáni depresszióból?

Figyelt kérdés
volt valaki hasonló helyzetben? már sokkal jobban vagyok, csak kicsit félek még mindentől, de már összeszoktunk a babámmal, 2 gyereket tervztünk, csak nem gondoltuk ilyen hamar összejön. Tippek? Hogy kezeljem a terhességet? h készüljek a szülésre h ne ismétlődjön meg a depresszió? Nem letolásokat várok, h miért nem vigyáztunk...
2014. szept. 1. 19:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az utolsoval! A terápia rendszeres munkafolyamatot igényel! Minimum heti egy alkalmas ülést! Amiről a pszicholigus es a kliens szerződést köt. A gyógyszer mellett nagyon fontos ez, mert segít az automatikus negativ gondolatok felismerésében es atprogramizasaban, ami a depresszió egyik vezető tünete. A pszichiterapia nem meselesbol áll, hanem munkából, amiben te vagy az aktiv fél. Ahhoz, hify a masik babanal be legyen ilyen gond, elkerülhetetlen lenne, hogy ennek a fontosságát belatnad es nem kezdenel el hárítani! Ha felelős édesanya vagy, akkor megteszed azt, amit megtehetsz. Szülés utan nem szabad egyedul maradni, mindig legyen valaki nalad, aki segít. Emellett kotelezo a kimizdulas is, a gyermekágyi 6. Hettol valamilyen testmozgás elkezdése. A mozgás endorfint szabadít fel, ami gátolja a depressziót. A gyermekágyi depresszió hajlam kerdese is, de bőven tehetsz a megelőzése érdekében.
2014. szept. 3. 07:26
 12/16 anonim ***** válasza:

10. vagyok, és nagy dicséret 11.-nek a válaszáért. Én ennyire szakszerűen nem írtam, de totálisan egyetértek. HÁRÍTASZ!!! Vedd elő a felnőtt, felelős énedet, és TÉGY MAGADÉRT ÉS A GYEREKEIDÉRT!!!

És igen, a terápia komoly munka. Annyira látod hasznát, amennyire hajlandó vagy odatenni magad. Ha csak lötyögsz a pszichológusnál, nem dolgozol, akkor semmi eredmény.

2014. szept. 3. 14:24
 13/16 A kérdező kommentje:

én értem amit írok. De.. a pszichológusnő azt mondta 5 beszélgetés után, hogy szerinte ez a depresszió csak kémiai, a hormonok csinálták és magától helyrejön. Gondolom azért mondhatta ezt mert a beszélgetéseinkbő az derült ki h minden okom megvan a boldogságra csak "valamiért" képtelen vagyok örülni. Egy dolog volt ami negatív volt életem során a gyerekkorban, erre azt mondta h "hát igen ha vlmikenk ilyen volt a gyerekkora akkor élete végéig félős marad". Hát köszi h rávilágosított arra h a félősségem nem fog megszűnni! Én ígyérzem beleadtam magam a kezelésekbe. Mert BÁRMIT megtettem volna h elmúljon, h élvezni tudjam az életet a picivel, akki mellesleg hihetetlen értelmes, mosolygós baba. Még amire emlékszem h mondott a pszichológusnő, h a köv szülésemnélis előfordul nagy eséllyels akkor majd még ha szükségét érzem beszélgethetünk.

S még egy annyit mondott h neki is volt szülés után depressziója és megfogadta h többet nem szül és nem is szül. Hát köszönöm! Inkább lelomboztak a kezelések mint helyrehoztak volna. Itthon a férjem csak bíztat/biztatott- s a pszichodoki meg amit a férjem feltöltött bnnem azt kiöntötte. Vagy kiöntette velem- ha így jobban tetszik.

2014. szept. 4. 09:42
 14/16 A kérdező kommentje:
De ami segített kirázódnom ebből a helyzetből az elején az a testmozgás volt tényleg. Naponta 2 órát sétáltam babakocsival és egyfolytában szédültem, hányingerem volt fejem fájt, egy hét után már elenyészők voltak a tünetek.
2014. szept. 4. 09:44
 15/16 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy, ahogyan az orvosoknal is, a pszichológusok között is van jó es kifogásolható szakmailag es emberileg is. Ebben az esetben viszont nem az a megoldás, hogy kiugrunk a helyzetből es haritunk, mert amit csinálsz, az tovabbra is az, hanem keresünk egy olyan szakembert, akivel osszeillunk. Mert van ilyen! Az automatikus negativ gondolatok fogalma nem a rossz gyerekkori élményeket jelenti, hanem azokat a romboló gondolatfolyamokat, amik a depresszió alatt jönnek elő. Ezeket a terápia alatt azonosítani es átírni kell. Amit te csináltál, nem volt terápia, csak konzultáció. Olyan szakit keress, aki klinikai szakpszicholigus es emellett pszichiterapeuta is
2014. szept. 4. 12:05
 16/16 anonim ***** válasza:
A gyógyszeres kezelést pedig a pszichiaterrel kell egyeztetni, mert jo eséllyel most is szükség lesz rá. A biológia tenyleg közre jatszik, de a sulyossag nagyon nem mindegy!
2014. szept. 4. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!