Szülés utáni depresszióból hogyan lehet kilábalni orvosi segítség nélkül?
Nem lesz könnyű.
Nagyon fontos a segítség kérése és elfogadása! Apukától, barátoktól, családtól! Nekem ez nem ment - már bánom.
Fontos szerintem, hogy a reggeli rutin meglegyen (akkor is ha nagyon nem esik jól): fésülködés, normális ruha, normális reggeli. Vitaminok közül az omega3 és a magneb6 ami nekem bevált.
Kellene kimozdulni is, a baba levegőztetésén kívül is. Ha az egy bevásárlást jelent egyedül, amíg apuka vagy a nagyi van a picivel, akkor az is sokat számít.
Ha már túl van anyuka a gyerekágyas időszakon, akkor mozgás! Napi tizenöt perc és új erőre kap!
Ja és mindig pihenj, ha a kicsi alszik, a házimunka megvár :)
(És sok-sok sírás apuka vállán, aki hősiesen támogat)
Nekem ezek váltak be! ha bármiben segíthetek, írj nyugodtan privit is!
Igazi depresszió vagy "csak" baby blues? Első szülés után 6 hétig voltam "furcsa". Állandóan sírdogáltam, rettegtem, hogy valami baj történhet a fiammal, minden gondolatom a szoptatás körül forgott. Éreztem, hogy nem vagyok normális. A természet maga oldotta meg a problémát, 6 hét után elmúlt. Második babánál már nem lepődtem meg magamon, de most csak 3 hétig tartott.
Ami számomra jó volt, az a társaság, ha tudtam valakivel beszélgetni, nem feltétlenül a problémáimról, a babámról, hanem csak úgy, bármiről.
A nagyot esetleg heti két délelőttre nem tudnád családi napközibe adni? Hidd el, az is sokat számítana!
A nagy már nem alszik napközben?
Elhiszem, hogy fáradt apuka, de azért napi fél-egy órára be tudja vállalni a gyerekeket, nem?
Mennyi idős a pici?
Szerintem hamarosan összehangolódnak majd! :)
Szopizik vagy tápit kap? Ha szopizik, akkor szoptasd fekve, én ezt nagyon későn tanultam meg, már ezt is bánom...
Próbáld megkérni apukát, hogy napi fél órád legyen, amikor kikapcs világ, hidd el, nagyon kell!
Igen, ha tényleg depressziósnak érzed magad, csak orvos tud segíteni!
S neked tényleg orvos kell, ha van segítséged is mint írod, ra mégis így érzed!
Inkább fordúlj orvoshoz, mint hogy rosszabb legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!