Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés utáni depresszióból...

Szülés utáni depresszióból hogyan lehet kilábalni orvosi segítség nélkül?

Figyelt kérdés
Köszönöm!
2014. febr. 3. 22:50
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Ma 3 hetes a kicsi. Tápszert kap, sajnos.
2014. febr. 4. 13:04
 12/14 anonim ***** válasza:

A rosszkedv, meg az o de depi vagyok erzes az nem depresszió. Az csak szomorúság, lehangoltsag. Abból ki tud jönni az ember egyedül a depresszió pszichiátriai betegség, csak orvosi kezeléssel lehet belole kigyógyulni. Mellesleg ha egy harom hetes gyermek van a képben es te magad gondolod depresszión az, akkor nem nagyon eselyes, hogy az. A depressziós ugyanis huzamosabb ideig tagadja, pláne önmagának, hogy depressziós. Az egész világ xar, o fizikailag beteg - nem lelkileg, hanem konkrét testi tünete van, az orvos pedig hulye, ha egyaltalan megemlíti, hogy talán depresszio van a képben. Ma divat egy kis letargiara is ra fogni, hogy depresszio, de attól meg nem lesz az. Ha te ugy gondolod hogy az, akkor előbb beszélgessünk közvetlen hozzatartozoiddal, barátaiddal, hogy vettek e eszre rajtad negatív változást. Fogytal/hiztal e kiemelkedő mértékben rövid ido alatt - nyilván a gyerekszülés miatti súly ingadozás nem ugyanaz-, valtozott e az étkezésed, hogyan alszol. Elso körben érdemes a háziorvost felkeresni, ha jo, felismeri, hogy csak hullámvölgyben vagy, vagy komoly a gond.

Nekem volt depresszióm.... Anno azert mentem orvoshoz, mert naponta többször "infarktust" kaptam - ugy fajt a szívem, hogy elbőgtem magam. Az fel se tűnt, hogy a fájdalom nelkul is bőgök, meg hogy 15 kilót fogytam.... Közölte, hogy akkor o most adna egy beutalot a pszichiátriara, mert ez depresszio. Másfél évre ra mentem el, addig nem akartam elfogadni a diagnózist - akkor is csak azert meneten, mert a barátnőm elcipelt. Kiderült, hogy beleesek abba a keves emberbe, akinél "sima" kémiai depresszio fordul elő. Magyaran ok nelkul egyszercsak megszűnik a szerotonin termelés es depressziós lesz az ember. Fel évig szedtem gyogyszert - ennek mar negy eve. Azóta jol vagyok, de a doki figyelmeztetett, hogy bármikor elő jöhet ujra. Remelem akkor nem fogok majd hazudni magamnak, hanem megyek az orvoshoz azonnal....

2014. febr. 4. 13:54
 13/14 anonim ***** válasza:

Remélem akkor ez még a "baby blues" kategória Nálad, és ahogy összerázódtok, a lelked is helyre jön!

Nekem fél évig tartott majdnem a szülés utáni depi.

Nekem is "gyenge a lelkem", volt két idegösszeroppanásom, a többit inkább nem is részletezem :)

Szorítok!

1.

2014. febr. 4. 22:35
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Remélem én is, hogy mihamarabb összeszokunk, mert ez így nagyon nem jó...
2014. febr. 4. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!