Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség! 10 hetes kismama...

Ancsi1991 kérdése:

Segítség! 10 hetes kismama vagyok. Súlyos székrekedésem van. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az orvosom szabin van 15 napja nincs székletem de ingerem se. Mit tegyek? 10 hetes kismama vagyok. Házipraktikákat kérlek ne irjatok mert mindenen tul vagyok....a laevolac a glicerines kúp a magnézium túl adagolás és a dulcolax hashajtó is megvolt. Mit tegyek? :(
2014. aug. 28. 07:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
46%
Egyél sok paradicsomot, szőlőt, céklát, kovászos uborkát.
2014. aug. 28. 07:48
 2/13 anonim ***** válasza:

Az első trimeszterben én is pont így voltam, az erőlködéstől folyamatosan be is véreztem. Aztán a doki mondta, hogy ez így nem mehet tovább: Duphalac szirupot kellett vennem (ezt kismamák is szedhetik). Kis adagban csak székletlazító (15 ml), nagyobb adagban hashajtó (30-45 ml). Reggeli közben kellett meginni ez volt az egyetlen ami segített rajtam.

Szedsz terhesvitamint?

2014. aug. 28. 08:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Én a sziruptol hányok most vettem be a második dulcolaxot. Teljesen ki vagyok készülve mit csináljak. Ez már nagyon sok idő.
2014. aug. 28. 08:18
 4/13 anonim ***** válasza:
Szerintem fordulj rögvest orvoshoz (jobb híján háziorvos - csak van helyettesítés - vagy keress fel egy belgyógyászt, gasztroenterológust, akár magánban), mert ez már tényleg nagyon sok idő.
2014. aug. 28. 08:27
 5/13 A kérdező kommentje:
Ha ma se lesz semmi holnap megyünk belgyógyászatra. De ugy félek :(
2014. aug. 28. 08:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Én is csak úgy tudtam lenyelni a szirupot, ha rögtön haraptam rá a szendvicsből, különben nekem is kifordult a gyomromból. De ha nagyon gáz a helyzet tényleg menj orvoshoz, legvégső esetben adnak egy beöntést.
2014. aug. 28. 08:44
 7/13 anonim ***** válasza:
Sürgősen menj el a háziorvoshoz, vagy esetleg a védőnőhöz, lehet ő is tud valamit. Szerintem ne várj tovább!
2014. aug. 28. 09:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Én is 10 hetes vagyok, és nekem egyértelműen a sokkal több folyadékbevitel (napi + 1 liter ásványvíz ) jött be.

Joghurtot, gyümölcsöt eszem, sokat mozgok, mégis csak a folyadék segített.

A 15 napos besült széklet már nem fog magától kijönni, szerintem csak beöntéssel.

Ne késlekedj, mert a szervezetedben már rengeteg mérganyag halmozódhatott fel!

2014. aug. 28. 14:15
 9/13 anonim ***** válasza:

Esetleg ezeket próbálhatod, homeós patikában kérj segítséget!

[link]

2014. aug. 28. 14:23
 10/13 anonim ***** válasza:
Parafin olaj napi 3 evőkanál Góygyszertárban lehet kapni .És semmi esetre sem erőlködj .
2014. aug. 28. 17:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!