Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a lehetőségeim?

Mik a lehetőségeim?

Figyelt kérdés

Néhány órája pozitívat teszteltem. 3 műszakban dolgozom, konzervgyárban, október 31-ig van szerződésem. Mikor munkába álltam, akkor is pozitívat teszteltem, de elment a baba 6 hetesen, nem kellett műtét. Nem akarok megint úgy járni, de nem tudom mit tegyek. Könnyebb munkát nem valószínű, hogy tudnak adni, és a 3 műszakon sem lehet változtatni.

(Orvoshoz leghamarabb egy hét múlva megyek, hogy lásson is már valamit.)

2014. aug. 27. 15:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem menj el táppénzre.
2014. aug. 27. 15:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Táppénz az egyetlen megoldás szerintem is.
2014. aug. 27. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:
Dolgozni így semmiképp ne dolgozz, ha nem akarsz elvetélni ismét. Menj táppénzre.
2014. aug. 27. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Hát én tuti kihúznám a szerződésem meghosszabbításáig, az csak két hónap. Különben munkanélküli kismama leszel, azok aztán remek kilátások! Esetleg 1-1 hétre elmész táppénzre, valami kamu indok (megfázás, stb) alapján. De most ha elmegy terhességi táppénzre, akkor a szerződése lejárta után mihez kezd? Szépen ki kell várni az új szerződést, aztán rá pár nappal bejelenteni, hogy babát vársz, és megpróbálni alkudni a körülményeken, vagy akkor elmenni táppénzre.

Oké, elment az előző baba, mert talán beteg volt. Ez a baba meg lehet hogy akkor is megmarad, ha egész nap 20 kg-s rekeszeket emelget.

Nem kell lepontozni, nekem ez a véleményem. Nekem is fix idejű szerződésem van, az első két babával meg tudtam csinálni, hogy nem szóltam, és papíron visszamentem dolgozni gyed-ről, aztán az új szerződés birtokában mondtam hogy bocsi, de maradok otthon gyeden mert közben terhes lette. Most a harmadikkal ezt nem tudom meglépni, mert 3 hónapos lesz mikor lejár a szerződésem, nyilván nem hinnék el, hogy mennék vissza dolgozni.

2014. aug. 27. 16:16
 5/7 anonim ***** válasza:

Én tuti nem kockáztatnék,elmennék táppénzre.

A baba fontosabb mindennél.

2014. aug. 27. 16:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Az a baj,h ejjelesbe nem ajanlatos menni terhesen..igaazbol nem is lehetne de talan egy picit meg kibirod igy..
2014. aug. 27. 17:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Én a 4-essel értek egyet. Sajnos ha határozott idejű a szerződésed és most elmész táppénzre októberben nem fogják meghosszabbítani azt és akkor se táppénz tovább, de utána a babára tgyás, gyed. Vagy ha kapsz is álláskeresésit és azt meghagyod az igénylésig a kieső hónapokban nem lesz semmi bevételed. Úgyhogy én is azt mondom várd meg a 3 hónapot, amikor tényleg minden biztos, a baba is és a munkád is, ha a baba meg akar maradni, ezt a pár hetet kibírod. Nekem is így volt az első bébivel. Az első elment kb 8 hetesen, utána meg nagyon szépen fejlődött a második és végig dolgoztam, most meg már jön a harmadik.
2014. aug. 27. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!