Mik a lehetőségeim?
Néhány órája pozitívat teszteltem. 3 műszakban dolgozom, konzervgyárban, október 31-ig van szerződésem. Mikor munkába álltam, akkor is pozitívat teszteltem, de elment a baba 6 hetesen, nem kellett műtét. Nem akarok megint úgy járni, de nem tudom mit tegyek. Könnyebb munkát nem valószínű, hogy tudnak adni, és a 3 műszakon sem lehet változtatni.
(Orvoshoz leghamarabb egy hét múlva megyek, hogy lásson is már valamit.)
Hát én tuti kihúznám a szerződésem meghosszabbításáig, az csak két hónap. Különben munkanélküli kismama leszel, azok aztán remek kilátások! Esetleg 1-1 hétre elmész táppénzre, valami kamu indok (megfázás, stb) alapján. De most ha elmegy terhességi táppénzre, akkor a szerződése lejárta után mihez kezd? Szépen ki kell várni az új szerződést, aztán rá pár nappal bejelenteni, hogy babát vársz, és megpróbálni alkudni a körülményeken, vagy akkor elmenni táppénzre.
Oké, elment az előző baba, mert talán beteg volt. Ez a baba meg lehet hogy akkor is megmarad, ha egész nap 20 kg-s rekeszeket emelget.
Nem kell lepontozni, nekem ez a véleményem. Nekem is fix idejű szerződésem van, az első két babával meg tudtam csinálni, hogy nem szóltam, és papíron visszamentem dolgozni gyed-ről, aztán az új szerződés birtokában mondtam hogy bocsi, de maradok otthon gyeden mert közben terhes lette. Most a harmadikkal ezt nem tudom meglépni, mert 3 hónapos lesz mikor lejár a szerződésem, nyilván nem hinnék el, hogy mennék vissza dolgozni.
Én tuti nem kockáztatnék,elmennék táppénzre.
A baba fontosabb mindennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!