Lecsúsztam a kombinált tesztről, mert doki nem világosított fel. Milyen lehetőségeim vannak még?
Drága jó doktorom, aki ráadásul magán is, nem szólt, hogy van egy ilyen lehetőség is a betegségeket kiszúrni, mikor rákérdeztem, akkor csak annyit mondott, hogy igen Pesten vagy Debrecenben biztosan megcsinálják. Folyamatban van a váltás.
De milyen lehetőségeim vannak még a rendellenességek kiszűrésére? A 12. heti uh a nyaki redő 3 mm alatt volt, az orrcsontja látható volt, azt mondták ez jó. De mivel unokatestvérem erős értelmi fogyatékossággal született, és a nővérében is látszik, hogy talán van valami, ezért félek. Ők apukám testvéreinek a gyerekei, ha ez az ő águkon öröklődött, akkor lehetséges, hogy én is hordozója vagyok. Vagy nem?
14 hetes vagyok, és tudom, hogy ezek nem 100%-osak, de mivel nem mond senki semmit, itt remélem összegyűjteni az információkat.
Van az afp az pontosan mit szűr ki?
A 19. heti uh genetikai, ott is gondolom néznek rendellenességeket?
Van még egyéb?
Nekem csak a genetikai vizsgálat volt a 12-ik heti nyakiredövel.
Ez ha jól sikerül és nincs kokrétan genetikai betegség a családban akkor nincs szükség a további vizsgálatra.
Az hogy értelmi fogyatékös rengeteg más dolgotól lehet, nem biztos hogy genetikai. ha genetikai lenne szerintem titeket is vizsgálatk volna, mert nálunk van egy gyomorproblémás gyerek az unokatesómnál ami genetikai betegség és minket is megvizsgáltak annak idején, külön behívtak vizsgálatra.
de értelmi fogyatékos lehet egy méhben belüli fertözéstöl vagy a szülés alatt bekövetkezett problémák miatt, vagy már maga gyerekkorban bekövetkezhetnek problémák.
az AFP több mint 50 %-ban rossz eredményt ad. akkor mit tennél? ha biztos akarsz lenni akkor csináltass magzatvíz vizsgálatot, de ha jó volt a 12-ik hetid akkor egy amnionál nagyobb a rizikó a vetélésre mint hogy beteg babád születik.
kérdés ha most nem lenne tökéletes a vizsgálat akkor elvetetnéd egyáltalán? ahogy értelmezem közel vagy a 20-ik héthze.
nemigazán az volt a kérdés....
örülj neki hogy válaszolnak. . . , te is utána nézhettél volna akár a neten is
Miért ez volt a kérdés? Nem. A neten hol nézzek utána, amikor azt sem tudom mit kell keresni? Egyedül a kombinált tesztet ismertem. De pl azt sem tudtam, hogy az értelmi fogyatékosság nem genetika. Ezt csak most mondják. Nem vagyok orvos.
A többieknek köszönöm a választ. 14 hetes vagyok, nem tudnék egyedül felnevelni egy beteg gyereket (hagyjuk, hogy miért egyedül nem akarom, hogy ebbe is bele kössön valamelyik atom tudós, 5 éve élek a párommal, boldogságban, akartuk a babát).
Ez az egy félelmem van. És senkitől nem kapok rá választ. Talán baj, hogy itt keresem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!