Lecsúsztam a kombinált tesztről, mert doki nem világosított fel. Milyen lehetőségeim vannak még?
Drága jó doktorom, aki ráadásul magán is, nem szólt, hogy van egy ilyen lehetőség is a betegségeket kiszúrni, mikor rákérdeztem, akkor csak annyit mondott, hogy igen Pesten vagy Debrecenben biztosan megcsinálják. Folyamatban van a váltás.
De milyen lehetőségeim vannak még a rendellenességek kiszűrésére? A 12. heti uh a nyaki redő 3 mm alatt volt, az orrcsontja látható volt, azt mondták ez jó. De mivel unokatestvérem erős értelmi fogyatékossággal született, és a nővérében is látszik, hogy talán van valami, ezért félek. Ők apukám testvéreinek a gyerekei, ha ez az ő águkon öröklődött, akkor lehetséges, hogy én is hordozója vagyok. Vagy nem?
Ha 14 hetes vagy, akkor még mehetsz az quartett tesztre
Az AFP, ha jók az információim akkor a idegcső elzáródási rendellenesség kiszűrésére szolgál...
SZia. Nekem tökéletesek az eredményeim, de voltam kombinált teszten is. DE. Az orvos elmondta, még ha megszúrják is az embert akkor se fognak 100%-os eredményt adni. Egyszerűen szerintem nem engedik meg maguknak az orvosok azt a "luxust", hogy ne védjék magukat pár százalékban. Ha mégis valami gikszer lenne, arra fognák, hogy 100% eredmény nincs. A kombinált 87%-os, a négyesteszt amire mehetsz 95% elméletileg. De a legnagyobb biztonság mikor megszületik:-)
Ezzel sajnos tisztába kell lenni ha az ember babát vállal. Ezek a dolgok benne vannak a pakliban. De én mindenkinek mondom, hogy az én megérzésem nem adnám egy orvosi vizsgálatért se. Rengeteget vártunk a kis vakondunkra, megjártuk a meddőségit is, hál isten spontán sikerült, és érzem, hogy makk egészséges. Ezt eddig az összes vizsgálat alátámasztotta. Abban viszont egyet értek a hozzászólókkal, ha volt a családodban baj, alaposabban kéne téged vizsgálni. Nálam a védőnő másfél órán át faggatott ezekről a dolgokról.
A szúrás 99,9%os eredményt ad, hiszen magából a baba genetikai állományából (a lepény bolyhaiból) veszik a mintát. Ez a legbiztosabb eredményt adó vizsgálat... A többi csupán annak esélyét mutatja százalékban, hogy mekkora a kockázat. Ha esetleg tényleg nagy százaléknyi lenne a kockázati arány,mindenképpen a szúrást fogják javasolni,mielőtt bármit tesznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!