Aki terhessége alatt is dolgozott, mikor hagyta abba a munkát? Kb. hányadik héten?
Az elsővel irodai munkát végeztem, a 36. héten küldött haza a főnököm, hogy menjek már fészket rakni. :)
Most várom a harmadikat, azóta nem mentem vissza dolgozni, helyette itthon vagyok a tanyán és 7/24-ben fizikai munkát végzek. A második gyerkőccel már majdnem egy teljes napja vajúdtam, este még vittem a lovaknak szénát vasvillán (fájás közben a nyelére támaszkodtam), itattam, etettem, tettem-vettem mindent amit kell. Most járok a 39. hétben a harmadikkal, ugyan úgy elvégzek mindent, fejést, gyomlálást, sarlózást, amit kell.
én egyetem utolsó éves volta. 39.héten még volt vizsgám. egész terhesség alatt a suli mellet dolgoztam. gyermekfelügyelet, takarítás, vasalás. 41 héten szültem.
egyáltalán nem éreztem megerőltetőten sőt élveztem. :):)
38. hétig terveztem, de kb két hónappal a kiírt dátum előtt az egyik kisfőnök rám szállt. Fogalmam sincs, hogy miért, logikát azóta se találtam benne. Ha el akart távolítani, akkor se lett volna értelme, hiszen egyértelmű volt, hogy elmegyek szülni és addig mást kell felvenni - utána meg vissza kell venniük. Mószerolt a főnökömnél, konkrét problémát mondani nem tudott, stb.
Lényeg, hogy emiatt a végén már annyira stresszeltem magam, hogy a férjem mondta, hogy jöjjek el korábban, mert néhány hét ide-oda nem számít már.
Így a 34. héten jöttem el. Addig kb napi 12 óra irodai munka, estére már deréktól lefelé alig éreztem magam, annyira elnyomott mindent a súly. Végül a kiírt dátum után pár nappal szültem.
Ha nincs a benti bactatás, akkor fel-felállva, néha sétálgatva bírtam volna kb a 38. hétig. Magánmelókat (gép előtt ülős, de otthonról) egészen a szülésig csináltam, meg utána pár héttel ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!