Nagyon kellemetlen, de volt már valakinek cérnagilisztája a terhessége alatt?
Annyira kellemetlen ez, de amióta terhes vagyok, minden sz*rt elkapok :( Most éppen ezt. Nem tudom hogy a gyümölcsök nem voltak-e jól megmosva, vagy nyilvános wc tehet róla, de összetéveszthetetlenül,biztosan cérnagilisztám van :( Majd meg őrülök úgy félek hogy a pici babámnak valami baja lesz. Természetesen elmegyek orvoshoz!! Azt szeretném kérdezni, hogy akinek volt ilyen kellemetlen betegsége és elment orvoshoz, mielőtt bármit kapott volna rá elküldték valamilyen tenyésztésre vagy bármire? Vagy csak felírtak rá gyógyszert? Illetve hogy a babájának ugye nem lett semmi baja? Szerintetek ügyeletre kéne mennem? Ott talán rögtön kapnék valamit. Nem?
Amúgy a kisbabám nagyon aktív, folyton mocorog, eddig csak jó híreket kaptunk róla, de most nagyon félek :(
Köszönöm ha bárki megosztja velem a tapasztalatát!
31hkm
Én ugyan csak azt hittem, hogy cérnagilisztám lehet, aztán kiderült, hogy vaklárma, de a védőnőtől utánaérdeklődtem: sajnos terhesség alatt nem adható rá gyógyszer, de elvileg a gyerekben nagy kárt nem tud tenni, hiszen a giliszta a beledben élősködik, a gyerek meg a méhedben van. Mivel nem a vérárammal szaporodik, így nem is tud átjutni oda. Ami kárt okozhat, hogy elvonhat tápanyagokat, vitaminokat. Amit javasolni szoktak ilyenkor, az a fokhagyma. Szerintem azzal sem ártasz, ha a végbeledet lefertőtleníted esetleg belülről is, illetve olvastam olyan szakorvosi véleményt, miszerint ez a fertőzés magától is elmúlik.
Én azért ezekkel az információkkal együtt is csak elmennék egy orvoshoz, az a tuti, amit ő mondd!
Mielőbbi javulást!
Az első válaszoló jól leírt mindent! Sajnos terhesség alatt tényleg nem adnak gyógyszert rá,csak szülés után...viszont azt nem tudom,hogy az mellett lehet e szoptatni vagy sem (de gyanítom nem). Egyetlen megoldás tényleg a fokhagyma,ahogy azt más is írta!
A baba miatt nem kell aggódnod, nem fogja elkapni!
Mielőbbi jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!