Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, az apuka...

Terhes vagyok, az apuka normális, de részemről nem alakul pozitív irányba. Elvagyok keseredve, mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Csak pár hónapja ismerem, mondhatni ő beszélte rám h tartsam meg, hiába mondtam, h részemről a kapcsolat nem biztos. Szerinte ez csak jó lehet, de biztos úgy gondolta h ketten. Azt hittem örülni fogok neki, de csak most fogom fel, h mit vállaltam!És egyedül már nem happy ez az egész.Félek egyedül az utcán, és egyáltalán.Ráadásul bűntudatom van h megfosztom tőle, mert mondtam neki, h inkább egyedül akarok lenni.Vele meg minél tovább nem beszélünk annál távolibb, néha már mint egy idegen, ami megrémiszt!Pedig utéok egyedül,de nem akarom álltatni! Viszont csak ő az apja. Most érzem, amit eddig is tudtam, hogy egy gyerek családban kell felnőjön,de nekem nem ő az igazi, hiába rendes.Sehogy nem alszom.Félek hogy rámegyek idegileg és még csak négy hónapos vagyok.
2010. jan. 15. 21:10
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem merem megmondani...főleg, hogy tiszta pánik vagyok, hogy mi lesz utána.Úgy érzem ez valami büntetés, bár elvetethettem volna...
2010. jan. 15. 21:58
 12/17 anonim ***** válasza:

Abban nem igazán tudok tanácsot adni, hogy mi tegyél

De azért a helyedben nem kapkodnék, jól átgondolnám, mert terhesség alatt, nagyon sokszor váltakoznak az érzelmek.

A hormonok dolgoznak rendesen. Nem biztos, hogy ha most úgy érzed, hogy nem kell, ha megszülöd nem fogsz-e teljesen máshogy érezni

Az is lehet, hogy a babát nem akarod igazából, és rajta vetíted ki, rá haragszol a lelked mélyén?

2010. jan. 15. 22:19
 13/17 A kérdező kommentje:

az is benne van biztosan.fullig vagyok haraggal.sosem akartam oda jutni, ahova anyám, h nem az apám neveljen fel.erre, tessék...

de valóban a harag is okozhat ilyen szorítást bennem.

2010. jan. 15. 22:36
 14/17 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy válaszoltatok, remélem az idő mindent megold majd:)
2010. jan. 15. 22:54
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Csak 1 megoldás van! Készülj a jövőre és ne rágódj a múlton! A múlt hibái megmérgezik a jövő örömeit!! Ez már így alakult , mindegy kinek a hibájából. Alakíts ki egy normális kapcsolatot a sráccal. Biztos megérti majd, hogy sajnos neked nem ő az igazi, de azért a gyereke nevelésében részt vehet! Szóval ne rágódj tovább, hiszen a legcsodálatosabb dolgot éled át most, örülj neki és alakítsd aszerint az életed, ahogy alakultak a dolgok. Alkalmazkodj ehhez a helyzethez és idővel minden megoldódik!
2010. jan. 16. 08:06
 16/17 anonim válasza:

Tényleg nem könnyű a helyzeted. Csak azt tudom én is javasolni, amit a többi hozzászóló. Viszont a hormonok tényleg dolgoznak benned, könnyen lehet emiatt ez az óriási stressz, aggodalom és harag! Idővel jobb lesz, koncentrálj a babára. Hisz innentől ő lesz a legeslegfontosabb az életedben, ő lesz a legnagyobb kincsed! Imádni fogod, és ha erre gondolsz, lefogadom, hogy a már nem is a pasin fog járni az eszed.. :) AZ hogy az apukával hogy alakulnak a dolgok, majd elválik. Szerintem is hagyd hogy segítsen. De a baba.. Hisz a te kisbabád lesz! :) Ez mindenképpen klassz, és az is lehet, hogy ha majd meglátod a kisbabát a kezében.. megváltoznak az érzéseid. Tudod, ilyenkor mindent elönt a szeretet. Nem tudsz védekezni ellene, nem tudhatod mit hoz a jövő! :)

(ajánlom a következő filmet: Friends with kids, viszonylag új film 2011 vagy 2012! Nekem nagyon tetszett, és talán segít neked a témában is. :)

2012. aug. 10. 23:06
 17/17 anonim ***** válasza:
nagyon regi ez a topic azota mar eldolt a sorsa a kerdezonek. en 21 evesen hazassagban szultem egy gyereket annak remenyeben hogy a ferjem megvaltozik nem fog inni es verni engem. a terhesseg alatt meg rosszabb lett amikor a gyerek hat honapos volt ot is meg akarta verni. megismerkedtem akko az eletem szerelmevel elvaltam es azota is egyutt vagyunk most voltunk 45 eve hazasok. a fiamat viszont sose szerettem annyira mint sok mas anya, foleg amikor kiderult hogy skizofrenias. es foleg azert nem mert sok tulajdonsaga a biologiai apara hasonlitott. szerintem a kerdezo megbanja es rossz dontest hozott de most mar ugyis mindegy.
2023. febr. 28. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!