Milyen lett a kombinált teszt eredményem?
Most kaptam meg:Nyaki redő:1.5 mm, 0.96 MOM
PAPP-A:1.26 MOM
SZABAD BÉTA HCG:3.59 MOM
DOWN+EDWARDS: negativ
Írjatok légyszi mert megőrülök!!!!!
A teszteredményben kell, hogy legyen arányszám is. hacsak nem botlasz bele itt egy orvosba, akkor pusztán az értékek alapján nehezen fogsz választ kapni.
Egyelőre elégedj meg azzal, amit te is látsz: NEGATÍV. Azaz nem kell megőrülnöd. A negatív gondolom, elég könnyen értelmezhető. :-)
Keresd meg a leleten az arányszámokat (pl1:8000), és azt is másodl be, akkor okosabbak leszünk.
Szia, próbálj egy kicsit megnyugodni, mert azzal teszel a legjobbat a babának és magadnak is.
Ha a leleteden az szerepel, hogy negatív, az mindenképpen jó.
Az én értékeim:
Papp-A : 1,46 MoM
Szabad béta HCG: 1,46 MoM
Tarkóredő: 2,1
Kockázat Down kórra: 1:3.000
Edwards kórra: kevesebb mint 1:50.000
A Te papírodon is keresd meg ezeket az arányszámokat, biztos ott vannak.
Nem vagyok orvos, de utánanéztem Neked, mert a szabad béta HCG szinted az átlagostól magasabbnak tűnik. Ennek okai lehetnek:
- a vérmarkerek szintje emelkedettebb a vékony anyukáknál
- a szabad béta hcg szint 10%-kal emelkedettebb az afrikai eredetű kismamáknál
- iker terhességnél is magasabb ez a szint
- dohányzó kismamáknál (terhesség előtt dohányzó) 20%-kal emelkedettebb.
Tehát lehet, hogy eddig dohányoztál és ikreket vársz? Nem tudom, én is csak segíteni és megnyugtatni próbállak.
Jók az eredmények. Azt hiszem 1:250-ig negatív, az alatt pozitív. De nálad nincs semmi gond, hidd el, a tarkóredő is nagyon jó, egyedül az életkorod emelte a kockázatot... De azt muszáj belevenniük, mert kockázati tényező.
Szóval, megnyugodhatsz! :)
Én voltam a 8.33-as válaszoló.
Így már jobban értem az aggodalmadat. Igen, az ember kora is befolyásolja. Én is elmúltam már 31, és én is nagyon féltem az eredménytől. Képzeld, én meg úgy jártam, hogy december közepén vettek vért és csak a karácsonyi ünnepek után kaptam eredményt... végig izgultam az ünnepeket.
A Te eredményeid is jók és valószínű a 37 év miatt lett magasabb a kockázat. De NEGATÍV lett és ez a fő.
Nagyon drukkkolok, hogy minden rendben legyen, de miért is ne lenne, igaz? :) Lesz egy csodálatos kisbabád idén nyáron, attól nagyobb boldogság nincs is.
Egyébként én is végig görcsölök mindent... először azon aggódtam, hogy ne legyen méhen kívüli. Utána már látták a petezsákot, de nem volt még szívhang. Aztán azon aggódtam. Utána a Down kór eredményén. Most éppen az AFP eredmény miatt, mert még nem kaptam meg. De most már nekünk, leendő anyukáknak ez a sorsunk :)))
Nagyon boldog babavárást Neked!
Szia, az a régi 8.33-as vagyok :)
Hogy vagytok mostanában? Minden rendben Veled és a babával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!