Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van rajtam kívül olyan, aki...

Van rajtam kívül olyan, aki nem várja a terhesség végét?

Figyelt kérdés
Nem álom terhességként indult, szinte az első négy hónapban minden reggel rókával indult, de attól függetlenül napközbe nagyon vidám és kiegyensúlyozott tudtam lenni. Ez most sem változott. Mindenki vigyáz rám, óvnak, féltenek még az idegen emberek is nagyon kedvesek szoktak velem lenni. Pl.: a buszon szemben velem egy néni elkezdett enni pogácsát rögtön megkínált vagy a másik alkalom amikor lakóhelyemtől messzebb voltam egy bevásárló központban és ismeretlen emberek vettek nekem gyümölcsöt, a pénztárnál a sorban előttem álltak előreengedtek, stb. stb. Meg tényleg kivirultam a terhességem alatt, sokkal pozitívabban gondolkodok, pl ha eltörik egy tányér otthon akor nem szidkozódok meg morgok hanem kacagok rajta csak. Úgy sajnálom hogy ez az időszak hamarosan véget ér. Más is van így ezzel?
2014. aug. 14. 22:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

A postán ki van írva, hogy a kismamákat engedjék előre. Nos, nekem meg beszóltak a sorban állók amikmor előre akartam menni, hogy ha feküdni bírtam, akkor most bírjak állni is! No, ekkor azért nem volt jó kismamának lenni.

Viszont a piacon a múltkor kiválogatta nekem az árus a legszebb barackokat :) Akkor arra gondoltam, hogy ezt még elviselném egy ideig.

2014. aug. 14. 22:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Nekem később kezdett látszani a pocakom mindenki számára, de kb. azóta mindenki rendes velem, sokszor megkérdezik hogy mennyi van hátra meg ilyenek.... A másik dolog ami mostanában foglalkoztat, hogy milyen lesz a kórházban az a pár nap amit bent kellesz tölteni a szülés miatt. Eddig még csak látogatóba voltam kórházba, nem tudom milyen bent is maradni. Emiatt is izgatott vagyok meg hogy hogy fog majd beindulni a szülés. Nagyon alacsony a fájdalom küszöböm, viszont kitartó vagyok (szerintem). Meg persze nagyon kíváncsi vagyok hogy hogy fog kinézni a babym, hogy fog viselkedni meg minden :)
2014. aug. 14. 23:15
 3/11 anonim ***** válasza:
Hányadik hétben vagy kérdező?
2014. aug. 15. 07:27
 4/11 anonim ***** válasza:
39. hétben vagyok, 3. babával. Egyrészt várom, izgatott vagyok, (milyen lesz, hogy fogadják a tesók, stb.), és néha már mindenhogy kényelmetlen, sok dolog nehéz. Viszont nagyon szeretek terhes lenni, annak ellenére hogy az első terhességemet kivéve egyik sem volt problémamentes. Imádom ahogy mozog a pocakomban, és most még "csak az enyém" :) ez miatt még annyira nem várom. Szóval bennem ilyen kettősség van. Kicsit én is kivirultam, az emberekkel kapcsolatban viszont vegyes tapasztalatom van. Vannak akik tényleg nagyon előzékenyek, viszont szálltam már úgy fel buszra, hogy nem hogy előre nem engedtek , de még a hasamat is lökdösték. Amúgy nincsenek nagy elvárásaim, mindegy hogy harmadiknak vagy hatodiknak szállok fel egy buszra, nem is szoktam tolakodni, de a lökdösésért majdnem szóltam.
2014. aug. 15. 07:51
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Hány hetes vagy? Hidd el, az utolsó hónapban már imádkozol hogy végre szülessen meg. :-)
2014. aug. 15. 11:29
 6/11 anonim ***** válasza:
Jól ki van ez találva, az utolsó hetek tényleg terhesek. Pihenj sokat, és élvezd ki ezt az időszakot. (előző)
2014. aug. 15. 11:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom hányadik hétben lehetsz kérdező. Nekem a második trimeszterben volt eszményi a kismamaságom, majd kicsattantam, tele voltam eneriával lendülettel.

Az előzékenységről meg a kedvességről annyit, hogy ez inkább a nyugdíjas koroszrályra jellemző, a 9 hónap alatt összesen 3szor akarak a nyugdíjas nénikék előre engedni a sorban, bár ezt soha sem vártam el és soha sem fogadtam el, mert pocakosan is ugyanúgy ki tudom várni a soromat, mint más.

Negatívum viszont annál többször volt, a téli influenzás időszakban, amikor a vérvételnél előre hívtak minket kismamákat (nem egy olyan zúgolódó megjegyzést hallottam a hátam mögött, hogy "na és mi van ha elkapja, maximum elvetél és ennyi...")

Most viszont pár héttel a vége előtt már kicsit sem mondhatnám, hogy nem szeretném, hogy vége legyen, sőt.

Nagyon is várom már, hogy idekint legyen a kislányunk.

A 27. hét óta nagyon kemény minden napos görcseim vannak. 2 hónapja úgy fekszik a babám, hogy nyom egy ideget, ezért már alig tudok járni, ülni, mert minden mozdulat pokoli kínszenvedés. A meleg miatt már hónapok óta alig alszom valamennyit...

A vége már tényleg szó szerint terhes. Örülj neki ha neked nincsenek hasonló problémáid.

2014. aug. 15. 12:17
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát, én a 40. héten sem vártam, hogy vége legyen. Sőt, amikor mentem szülni, még titkon reméltem, hogy mégiscsak hazaküldenek, hogy marad még a "bérlőm". Imádtam ezt az időszakot. Jól éreztem magam. Szép volt a bőröm, formázható a hajam, jó volt a kedvem, élveztem hogy lehet keresgélni a picúrnak, stb.

Aztán persze amikor már kinn volt, az is tök jó volt, a picibabás időszak. Meg most is jó, pedig már nem kicsi. Mindegyik időszaknak megvan a maga szépsége.

2014. aug. 15. 12:32
 9/11 A kérdező kommentje:
A 33. hétben járok :) olyan gyorsan repül az idő, sajnálom, hogy ilyen hamar elmegy. Velem eddig mindenki meglepően kedves volt. De persze várom, hogy megszülessen, úgy fogdosnám már, puszilgatnám, ölelgetném, öltöztetgetném meg minden. A szülés valahogy nem érdekel, tuti, hogy nagyon rossz lesz meg hogy sírni, ordítani fogok a fájdalomtól, de valahogy már beletörődtem, hogy ennek ez az ára.
2014. aug. 16. 20:40
 10/11 anonim ***** válasza:
Azért persze nagy a boldogság, felfokozott a hangulat, de agyban készülj fel hogy bőven lesznek nehézségek, mert ha így indulsz neki ahogyan most, akkor le fog taglózni a "sokminden". "öltöztetgetni"... :-) Sajnos csak a játékbabákkal ilyen egyszerű az élet. :-)
2014. aug. 17. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!