Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Amniocentézis után mennyit...

Amniocentézis után mennyit kell szigorúan pihenni, s ágyban lenni?

Figyelt kérdés
Mennyire fáj, és veszélyes? Kérem írjon az, aki már volt, alacsony AFP miatt!
2008. aug. 6. 11:21
 1/6 anonim ***** válasza:
Valőszínű chorionboholy biopsziát csinálnak neked is. Nekem tavaly novemberben volt. Nem vészes, persze fáj egy kicsit de ki lehet bírni, inkább az utána lévő várakozás rossz és hosszadalmas lelkileg. 2-3 napot érdemes feküdni, ha teheted menj táppénzre 1 hétre minimum. Emelgetni nem szabad és a sex is tilos egy 2-3 hétig. Szurkolok hogy minden rendben legyen! Ha valami érdekel írj privit! Nekem azóta 4hónapos a kisnálnyom, most már nem bánom, hogy megcsinálták, szintén alacsony afp miatt.
2008. aug. 6. 11:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Neked mennyi volt az AFP? Nekem 0,75.
2008. aug. 6. 11:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem 0,7 volt. Sokan csak 0,6-tól tekintik alacsonynak. Utánanéztem, 0,7-0,8 ig a legmagasabb a kockázata valamilyen betegségnek tényleg. Ha 0,6 alatt van akkor vagy elszámolták, de a lényeg hogy akkor jobb az esély. Nekem a genetikán 1% esélyt számoltak a betegségre, ezért kellett megcsináltatni. Szerencsére minden rendben volt. A következő terhességnél biztosan csináltatok integrált tesztet a 12. héten. Minden jót!
2008. aug. 6. 11:51
 4/6 anonim ***** válasza:
Én chorionboly vizsgálaton voltam és nem volt kellemes, de ki lehet bírni. Nekünk reggel csinálták és délután már mentünk is haza. Utána két hétig nem szabadott nehezet emelni. A kockázat pedig elenyésző, de minden beavatkozásnál van rizikó.
2008. aug. 6. 14:51
 5/6 anonim válasza:
Én tegnap estem át a magzatvízvizsgálaton,maga a tudat,hogy a pocakodba tut szúrnak,rosszabb, mint maga a vizsgálat.UH ellenôrzés alatt csinálják,az egész nem tartott tovább 5 percnél.Szigorú fekvést nem tanácsoltak,de az emeléstôl tartózkodni kell.3 óra múlva csináltak egy kontroll UH-t,és jôhettunk haza.Most már csak az eredményt kell kivárni,nálunk kb.2,5 hét.Sok sikert!
2008. aug. 7. 15:23
 6/6 A kérdező kommentje:

Én nem mertem bevállalni, túl sok az az 1% - 2% esély, hogy a baba elmenjen.

Inkább elmentem az Istenhegyi Géndiagnosztikai Centrumba, és fizettem 20E Forintot, vettek vért, egy ún. Négyes-teszthez, amiből sok mindent kitudnak majd szűrni.

2008. aug. 9. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!