Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Anyukák, kismamák, ti nem...

Anyukák, kismamák, ti nem féltitek a családot, gyermekeiteket az ebola-járványtól?

Figyelt kérdés
2014. aug. 11. 13:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%

Afrikában több országban is szükségállapotot hirdettek ki, többek között Nigériában is. Több ország le is zárta a határait, nem tudom honnan veszitek, hogy szabadon járnak, kelnek az országban.

Az ebola megfékezhető lenne, csak sajnos sok afrikai szokás miatt megy nehezen. Pl. megcsókolják a halottaikat a nigériaiak, így búcsúznak el.

Az ebola nem terjed cseppfertőzéssel, vér és testnedvek útján terjed.

2014. aug. 11. 14:01
 12/25 anonim ***** válasza:
50%

Én pár nappal ezelőttig eléggé be voltam sz-rva emiatt.

De ahogy sorra derül ki, h sem a német, sem a román beteg nem ebolás, már nem félek.

Nem terjed olyan egyszerűen szerencsére.

Bár abban egyet értek veled, h Afrikát le kéne zárni és nem kiengedni onnan repülőket ,amíg nem lesz vége a járványnak.

2014. aug. 11. 15:24
 13/25 anonim ***** válasza:
90%

" Több ország le is zárta a határait, nem tudom honnan veszitek, hogy szabadon járnak, kelnek az országban. "

Onnan, hogy repülők hagyják el Afrikát... amin ülHET fertőzött beteg. A német meg a román gyanús eset is "nemrég" érkezett Afrikából. Hát erről beszélek, hogy Afrikából nem kéne kiengedni senkit amíg meg nem fékezik, mert így bárhová elhurcolhatja egy egy lappangó beteg. Aztán itt is ott is elterjedHET.

2014. aug. 11. 15:56
 14/25 anonim ***** válasza:
51%

1. A román maláriás volt.

2. Mennyi közötök van az élethez? Mennyire valószerű ki és be totálisan lezárni egy kontinenst?

2014. aug. 11. 16:20
 15/25 anonim ***** válasza:

14-es, a többi ember érdekében simán le lehet(ne) zárni.

Nem indítanak repülőt se oda, se onnan, meg hajót és ennyi.

Csak azért, h "jajj szegényeket ne szigeteljük el", nehogymár világméretű legyen a betegség.

Sajnálom őket persze, de sztem senki nem akar ebben meghalni.

2014. aug. 11. 20:20
 16/25 anonim ***** válasza:

1. tudom... azért írtam, hogy gyanús, mert eleinte erre gyanakodtak, főleg, hogy Afrikából érkezett

2. leírtam már az első hozzászólásomban, hogy nem vagyok szakértő. Naívan az ember azt gondolja, hogy egy ilyet úgy lehet megállítani, ha karanténba zárják. Nyílván egy egész kontinenst nem lehet lezárni (legalábbis amíg "csak" ezren haltak meg...). De köszönöm a bizalmat, hogy nem vagyok életre való. Valóban... Nincs tudományos diplomám, nem tudok világot megmenteni, csak szimplán féltem a magam és a családom sz@ros kis életét. Ezért utólag is bocsánatot kérek!

2014. aug. 11. 20:21
 17/25 A kérdező kommentje:
Én is arra gondoltam,h.egész afrikából nem szabadna engedni a mozgolódást.ez nem normális,h.európában egy afrikai vírustól kell rettegni/meghalni.megérne egy pár hetes egész kontinensre kiterjedő karantén annyit,hogy ezzel megakadályozzanak egy vilagjárványt,és több millió ember életét megmentsék.más lenne a helyzet,ha olyan betegség lenne,amit tudnak gyógyítani,de így szabadjára engednek egy olyant,ami ellen nincs gyógyszer,és a betegek 90%-a meghal.ezt nem lenne szabad megkockáztatni.kedves válaszoló,aki nekünk estél,az a baj,hogy aki a nagy székben ül,aki erről dönt,hasonló gondolkodású mint te.remélem nem jut el hozzánk,de neked ne tragédia változtasson a szemléleteden,hanem kicsit ép ésszel gondolkodj.igen,én rettegek,mert imádom a családom,főként az 5éves lányom,és rettegek,hogy nehogy bekerüljön a mi határaink közé,és nehogy elkapja.nem értem,hogy te hogy tudsz így gondolkodni.van gyermeked?
2014. aug. 11. 21:13
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, gyilkolta mar oket is europai virus. De forditsd meg: ha a TE ferjed volna kint, azt mondanad, maradjon, ne jojjon haza, legyen ott, ahol max. Augmentint es ibuprofent tudnak neki adni? Ha a te gyereked, anyud, testvered lenne epp kint, azt mondanad, se ki, se be?
2014. aug. 12. 08:02
 19/25 anonim ***** válasza:
Amikor azt híresztelték,hogy romániában is van ebolás,akkor kicsit megrettentem,de szerencsére "csak" maláriás.Annyira nem aggódok egyenlőre,de nem is engedném,hogy az ebolás mbereket haza szállítgassák Amerikába meg Spanyolországba meg stb
2014. aug. 12. 08:36
 20/25 anonim válasza:
49%
Most komolyan egész Afrikát lezárnád? Normális vagy? Pár országban van csak jelen a vírus. És felesleges félni tőle, legalábbis, hogy Magyarországra eljut, mert Ny-Afrikán kívülre nem hiszem, hogy érne.
2014. aug. 12. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!