34 hetesen csak 32hetes a pici?
Ne aggódj!
Nekem ugyanígy volt, mégis egészséges babám született .Igaz, hogy picike volt (2720gramm 46cm ), de kint behozta a lemaradást. :)
Nem kell, hogy beteg legyen, nem kell, hogy fejlődési rendellenessége legyen, nem kell, hogy később vagy előbb foganjon ahhoz, hogy az átlagtól eltérő mérete legyen.
És nem tudja az orvos, hogy mitől van? Hallott már ez a bizonyos orvos arról, hogy nem csak 3 kg-os és 50 cm-es babák születnek? Vannak akik pl. 4 kg-al és 56 cm-el születnek, na ők az ultrahangon is 2-3 héttel nagyobbak szoktak lenni, míg vannak, akik 2700 grammal és mondjuk 47 cm-el születnek, na ők szoktak 1-2 héttel kisebbek lenni az ultrahangon. És attól, hogy egy baba kisebb súllyal születik, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem tudott volna fejlődni, szimpla genetikai okai is lehetnek. Tehát valamelyik szülő mondjuk kisebb súllyal született és "rá ütött" a baba.
És még az is simán lehet, hogy meglódul a fejlődésben és majd a következő uh-kon megfelel az átlagos méreteknek.
Ne parázz, ha egyébként mindent rendben talált, akkor max. nem fog nagy súllyal születni, de teljesen egészséges lesz.:)
Könnyű szülést kívánok!:)
Bpd:84mm
fl:64mm
ofd:103mm
hc:296mm
thq:82mm
AC:268mm
Velem is hasonló a helyzet. A 12 és 18 hetes UH-on még teljesen megfelelt a korának, most 31 hetesen viszont 1-2 hetes eltérést mutat. Az első terhességemmel ugyanez volt, a 3. trimeszterre maradt le, és alacsony súllyal is született meg. Az okát nem tudták, mint ahogy most sem, de egyébként egészséges, meg minden.
Ahogy látom Neked is hasban nagyon lemaradva. Mert a lába, feje épp csak kicsivel kisebb, de a hasa vagy 3 héttel kisebb.
A BPD teljesen 34.hétnek megfelelő. FL a 33. hétnek megfelel, szerintem ez is tökéletes, HC is a 34. hétnek megfelel, Az AC 31 hetes, ezzel sincs gond. Szerintem nyugi. Én a 32-33. héten voltam ilyen méretekkel
BPD: 87,2 mm,
HC: 294 mm,
AC: 256mm,
FL: 63,2 mm
Becsült súly: 1925 gramm
Az enyémnél 29 hetesnek felelt meg az AC érték, és nem mondta a doki hogy gond lenne, szépen nőnek, nyugi, nem lesz kora baba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!