Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 34 hetesen csak 32hetes a pici?

34 hetesen csak 32hetes a pici?

Figyelt kérdés
Voltam nőgyógyásznál elvileg a 34hetet betőltőttem,de ott kiderült,hogy csak 32hetesnek fele meg a mérete.Utolsó menstruációm dec.08-án volt.Párommal csak dec.21-én voltunk együtt,igy a fogantatás akkor volt+-2nap.A 12heti uh rendben volt a 18hetin már 1héttel kisebbnek mérték,most meg 2-vel.Harmadik baba,de most megijedtem.Mitól lehet az eltérés?Volt már igy más?
2014. aug. 6. 16:44
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy 1-2 hét eltérés belefér. Nőgyógyásznál rákérdeztél?
2014. aug. 6. 17:06
 2/13 A kérdező kommentje:
Annyit mondott,hogy nem tudja mitól lehet.Vagy nem fejlődik rendesen vagy később fogant.Ami nem lehet,mert csak akkor voltunk együtt.
2014. aug. 6. 17:10
 3/13 anonim ***** válasza:

Ne aggódj!

Nekem ugyanígy volt, mégis egészséges babám született .Igaz, hogy picike volt (2720gramm 46cm ), de kint behozta a lemaradást. :)

2014. aug. 6. 17:36
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem kell, hogy beteg legyen, nem kell, hogy fejlődési rendellenessége legyen, nem kell, hogy később vagy előbb foganjon ahhoz, hogy az átlagtól eltérő mérete legyen.

És nem tudja az orvos, hogy mitől van? Hallott már ez a bizonyos orvos arról, hogy nem csak 3 kg-os és 50 cm-es babák születnek? Vannak akik pl. 4 kg-al és 56 cm-el születnek, na ők az ultrahangon is 2-3 héttel nagyobbak szoktak lenni, míg vannak, akik 2700 grammal és mondjuk 47 cm-el születnek, na ők szoktak 1-2 héttel kisebbek lenni az ultrahangon. És attól, hogy egy baba kisebb súllyal születik, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy nem tudott volna fejlődni, szimpla genetikai okai is lehetnek. Tehát valamelyik szülő mondjuk kisebb súllyal született és "rá ütött" a baba.

És még az is simán lehet, hogy meglódul a fejlődésben és majd a következő uh-kon megfelel az átlagos méreteknek.

Ne parázz, ha egyébként mindent rendben talált, akkor max. nem fog nagy súllyal születni, de teljesen egészséges lesz.:)

Könnyű szülést kívánok!:)

2014. aug. 6. 18:01
 5/13 A kérdező kommentje:
Igazából nem attól Félek,hogy beteg lesz,mert minden eredményünk jó.Hanem Nehogy korababa legyen vagy ilyesmi.És hogy végig megkapjon mindent ami kell neki.A másik két gyermekem majdnem 4kg volt,de nem bánnám ha kisebb lenne csak egészséges legyen!!
2014. aug. 6. 18:33
 6/13 anonim ***** válasza:
Mekkora a mérete van adatod? BPD, Ac. HC, FL?
2014. aug. 6. 18:49
 7/13 A kérdező kommentje:

Bpd:84mm

fl:64mm

ofd:103mm

hc:296mm

thq:82mm

AC:268mm

2014. aug. 6. 19:10
 8/13 anonim ***** válasza:

Velem is hasonló a helyzet. A 12 és 18 hetes UH-on még teljesen megfelelt a korának, most 31 hetesen viszont 1-2 hetes eltérést mutat. Az első terhességemmel ugyanez volt, a 3. trimeszterre maradt le, és alacsony súllyal is született meg. Az okát nem tudták, mint ahogy most sem, de egyébként egészséges, meg minden.

Ahogy látom Neked is hasban nagyon lemaradva. Mert a lába, feje épp csak kicsivel kisebb, de a hasa vagy 3 héttel kisebb.

2014. aug. 6. 20:15
 9/13 A kérdező kommentje:
És akinek kis súllyal született a babátok hány hétre jött?Ill.a menstruáció szerinti kiíráshoz képest?
2014. aug. 6. 20:43
 10/13 anonim ***** válasza:

A BPD teljesen 34.hétnek megfelelő. FL a 33. hétnek megfelel, szerintem ez is tökéletes, HC is a 34. hétnek megfelel, Az AC 31 hetes, ezzel sincs gond. Szerintem nyugi. Én a 32-33. héten voltam ilyen méretekkel

BPD: 87,2 mm,

HC: 294 mm,

AC: 256mm,

FL: 63,2 mm

Becsült súly: 1925 gramm

Az enyémnél 29 hetesnek felelt meg az AC érték, és nem mondta a doki hogy gond lenne, szépen nőnek, nyugi, nem lesz kora baba :)

2014. aug. 6. 20:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!