Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mesterséges úton lehetnek ikreim?

Mesterséges úton lehetnek ikreim?

Figyelt kérdés
Van már 2 gyerekem,de én ikreket szeretnék! Úgy is mehetek beültetésre ha nem vagyok meddő? Kérhetek 2 akár 3 babát is? (Bocsánat ha hülyét kérdezek,de nem értek hozzá).És mennyibe kerül cakk pakk az ilyen megtermékenyítés? A páromnak be kell előtte mennie spermát adni?Nekem meg petét? Hogyan veszik le a petémet?
2014. aug. 5. 15:05
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
57%

Jól van, kérdező! Tökéletesen megértetted a mondandómat :D Ez nem hit kérdése, amúgy a természetet is emlegettem, csak úgy kicsi hülyén jött volna ki, ha úgy írom: "természetet akarsz játszani" :D

Tudod, akár ki is kérhetném sok nő nevében, akiknek nem lehet természetes úton gyerekük. Neked lehet, van már kettő, de kísérteni akarod a sorsot az egészséged "berendezéseiddel", míg más egyetlen egy gyerekért is megadna bármit, de a természet nem engedni. Igenis, ők joggal fordulnak segítségért, te meg csak hisztizel az ikrekért. A kettő között óriási a morális szakadék.

2014. aug. 5. 15:28
 12/30 A kérdező kommentje:
Ja értem már,szval neked az fáj ,hogy míg neked nem,nekem már a 4 gyerekem is lenne?
2014. aug. 5. 15:30
 13/30 A kérdező kommentje:
Vagyis máshogy fogalmazok!!! SZÓVAL AKINEK LEHET TERMÉSZETES ÚTON GYEREKE,AZ NE AKARJON MÁR MESTERSÉGESEN IS MÉG TÖBB GYEREKET.
2014. aug. 5. 15:31
 14/30 A kérdező kommentje:
Milyen sorsot?? Mi ebben a kisértés? Nem értem,ez is olyan gyerek mint a többi! A lényeg ,hogy nem aktus közben került be,hanem az asztalon! Nincs külömbség szerintem
2014. aug. 5. 15:33
 15/30 anonim ***** válasza:
azt sajnos nem tudom, hogy hogy lehetne ezt kivitelezni, de én megértelek, én is ikreket szeretnék
2014. aug. 5. 15:34
 16/30 anonim ***** válasza:

Az egészségügy finanszírozásának szempontjából az utolsó válaszod kedves kérdező totálisan igaz. Remélem olyan helyet nem találsz, ahol ezt finanszírozottan elvégzik neked. Másrészt: ha hormon tartalmú készítményekkel nem akarsz babrálni, mégis hogy a fenébe szeretnél mesterséges megtermékenyítést (ugyanis ahhoz, hogy két petesejted érjen, stimulálni kellene)...?!?!?! Ne haragudj, maximális tájékozatlanságot mutat a kérdésed. A komplett IVF ára egyébként 500-700.000 forint.

Az IVF-nek egyébként alapvetően nem célja az ikerterhesség, sőt, a kutatások arra irányulnak, hogy az IVF esetén is kiküszöbölhető legyen a bi-/tri-/quadrigemini terhesség. Nyilván azért, mert az egy életbiztosítás. Sok ikerbabát hordanak ki totál normálisan, de még ennyi ikerterhesség zajlik multiplex komplikációkkal. Ez nem annyi, hogy lesz két cuki játékbabám, meg kiírhatom a kapura, hogy ikreket szültem.

2014. aug. 5. 15:37
 17/30 A kérdező kommentje:
A hormonális tartalmú gyógyszereket BEVÁLLAOM ha arról van szó ,hogy már a babák érdekében kell!!De az hogy 1 évig szedjek hormon tartalmú gyógyszert a semmire,mert így semmi garancia az ikrekre ,így nem vállalnám be!!
2014. aug. 5. 15:41
 18/30 anonim ***** válasza:
Szia. Én csak sima, nem fizetősről tudok neked mesélni. A gyógyszerek olyan 300 ezerbe kerülnek. Altatásban szívják le a petéket. És akkor kell a férjednek is a spermát adni. De ha minden oké nállatok. Tehát átjárható a petevezetőd. Mivel van már gyermeketek én az inszeminációt javaslom. Kevesebb gyógyszer mellett is megérik2-3 petesejt. És akkor csak simán befecskendezik a spermát és a természetre van bízva. Nincs műtét. A gyógyszer is sokkal kevesebb. És a beavatkozás se túl drága.
2014. aug. 5. 15:43
 19/30 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló köszi!! Ezzel sokat segítettél!! :)
2014. aug. 5. 15:44
 20/30 anonim ***** válasza:
A mesterséges megtermékenyítés sem garancia az ikrekre! Sőt, a legtöbb esetben is már annak is örülnek, ha legalább az egyik beültetett embrió megmarad...
2014. aug. 5. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!