Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ez miért ítélik el sokkal...

Ez miért ítélik el sokkal kevésbé?

Figyelt kérdés
Ha valaki ki írja, hogy megivott egy kis pohár bort, vagy nehezen tette le a cigit és még 1-2 szálat elszívott, annak leszedik a fejét. Aki viszont zabál, napi tábla csokikat megeszik, felszed 20-30 kilót, azt meg sokan pátyolgatják, hogy jaj hát megkívánta, kettő helyett eszik. Manapság már az orvosok védőnők is megmondják, hogy ez is káros, se a kismamának, se a babának nem tesz jót. Ezzel mégis elnézőek.És ez a minden tápanyagot megadok neki is nevetséges, mert ezzel semmivel nem jut több tápanyaghoz, mintha odafigyelne anyuka az étkezésre.
2014. aug. 2. 09:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
*kömbölyödök :DDDD
2014. aug. 2. 11:36
 12/15 anonim ***** válasza:
:) igen azt láttam hogy elírtam, de annyira belemélyedtem abba amit írok hogy elfelejtettem kijavítani :)
2014. aug. 2. 11:44
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

20-30 kg hogy ne lenne sok!

Az anya és a magzat méreteitől függően 6-8 kg az össz, terhességgel összefüggő súlytöbblet, a többi zsír.

Kivételt jelent, ha valaki hormonálisan vizesedik és az okozza a túlsúlyt, de az jellemzően a szülés utáni napokban eltűnik.

A terhességi cukor valóban nem túlsúly függvénye, 48 kg-ról indítottam és 57-tel mentem szülni, mégis megnyertem egy enyhébb formáját. Viszont diétával nagyon jól karban tartható volt. A dietetikus egyébként mondta is, hogy ő szíve szerint minden terhes nővel tartatná ezt a diétát, akár cukros, akár nem.

A férjem fogyókúrázni akart, mivel ő is ott volt, mondta, hogy akkor tartja velem a diétát, fogyott is 8 kg-ot éhezés nélkül.

Szóval nehezen hiszem el, hogy a vizesedést leszámítva ne a zabálás okozná az elhízást terhesség alatt. 2-5 kg zsír még felmehet hormonálisan (tartalékgyűjtés a szülésre a szervezet által), de ez is inkább a vékony testalkatúaknál jelentkezik.

2014. aug. 2. 11:57
 14/15 anonim ***** válasza:

Én midig is vékony voltam, 53 kg körüli, és mindig is ettem a csokit, sütit, nem híztam. A 2 baba alatt sem bírtam megállni igen, volt, h napi 1 tábla csokit megettem akkor is. Terhességi cukrom sem lett és mindkét babával 10-12 kg-t híztam csak.

Egy kis pohár bor nem árt én úgy olvastam.

A 30 kg azért elég sok.

Az tévhit, h 2-szer annyit kell enni, m 2 helyett eszik vki.

Na de ez azért alkati kérdés is szerintem.

Amúgy meg mindenki el van ítélve. Aki 1 pohár bort megiszik, aki alkatilag olyan és 30 kg megy rá, aki nem hízik szinte semmit, aki nem szoptat, aki mer adni cukrot, stb... na de ezt tudjátok. :)

2014. aug. 2. 12:18
 15/15 anonim ***** válasza:

Na, ott a pont az utolsónál: Ha hízol az a baj, ha nem, az a baj. Első 20 hétben nem híztam egy dekát se, azzal cseszegtettek a családtagjaim, hogy nem eszem eleget, veszélyeztetem, a gyereket. Aztán, ha hiszitek, ha nem, nem ettem többet és mégis majd 20 kiló ragadt rám az utolsó 20 hétben. Na, akkor meg az volt a baj, biztos zabálok. Aztán mikor egyik héten ott vendégeskedtem anyósnál majd egy hétig, nem győzte mondani, hogy mért nem eszek még, én meg mutattam neki, hogy látod, szalad fel a kiló. Na, szerencsére onnantól kezdve nem piszkált.

Alkati kérdés is. Meg minden terhesség más. Ismerek nem egy olyan embert, akik többször voltak terhesek, egyik terhességgel elhízott, másikkal épphogy felszedett pár kilót. Egyébként normál súllyal-tökéletes súllyal indulsz-akkor 12-15 kiló a normális. Én most úgy állok, hogy kábé 8 kilót hízhatnék, remélem tényleg nem is lesz több.

2014. aug. 2. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!