Ez miért ítélik el sokkal kevésbé?
Azért a cigi és a tábla csoki között azért ne haragudj, de óriási a különbség. Azért ne hasonlítsuk már össze. Káros a babára, persze, és szerintem a kismamák többsége nem szánt szándékkal zabálja kövérre magát. Általában 20-30 kiló plusz nem is jelent pluszt, sok esetben a terhesség alatt alakul ki csak a cukorbetegség és csak terhesség alatt van.
A nagyon látványos elhízás a káros. Első babámmal ugyanannyit ettem, mint a másodikkal. Első babámmal 25 kiló plusz lett, másodikkal 15. És elárulom neked, hogy mindkétszer lemondtam a csokiról, sütiket nagyon nagyon ritkán ettem, és nem ettem többet, mint terhességen kívűl. Csak az volt a baj mindkét esetben, hogy alacsony volt a vas a szervezetemben, annak ellenére, hogy terhesvitamint ettem végig. Mindkétszer szednem kellett vastablettát, ami jóformán megszűntette az emésztésemet, ezért ragadtak rám a kilók. Nem érzem úgy, hogy az én hibám lett volna az elhízás.
Olyan okos vagy...
Foglalkozz magaddal, neked nem lehet mondani semmit.
Ja és nyugodtan cigizz és igyál, tuti nem lesz baja a gyerekednek.
Én nem foglalkozom másokkal.
Mindenki azt eszik, iszik amit akar.
A csokoládé boldogsághormon,kicsit sem hasonlítható az alkoholhoz meg a cigihez.
Én pont mást tapasztalok: a cigizést és az elhízást ítélik el a leginkább, azt a legkevésbé, ha vki néha megiszik egy pohár bort. Már csak az itteni véleményekből kiindulva is.
A dohányzást teljesen jogosan ítéli el mindenki: Ha vki gyereket tervez, már akkor le kéne tennie a cigit, nem a terhesség alatt agonizálni rajta. Amúgy sztem olyan nincs,h vki heti 1 szálat szív... A másik,h sztem az egyik legvisszataszítóbb látvány, amikor egy kismama bagózik (persze alapból sem szép látvány senkinél).
Azt az elhízást is elítéli a legtöbb ember, amikor egyértelmű,h a kismama elhagyja magát. Sok olyan nő van, aki már akkor elkezd zabálni, amikor még csak tervezik a babát. Az az érzésem,h a terhesség jó "ürügy" az evésre. És igaza van a kérdezőnek, az orvosok is nagyon ellene vannak a mértéktelen zabálásnak. Nálunk a kórházban az oszt.vezető doki jól le szidott minden olyan kismamát, aki sokat hízott :)
A borról annyit,h itt is sokan írták, h pl. keményedésre kifejezetten ajánlotta nekik az orvos a kevés vörös bort. Cigit - akár csak heti 1et is, illetve plusz 20-30 kilót szerintem még senkinek nem tanácsoltak a terhessége alatt. De lehet,h én vagyok lemaradva.
A terhességi cukor nem a zabálástól vagy a nagyfokú elhízástól alakul ki! Ez óriási tévhit! Én mind a két terhességem alatt cukros lettem, pedig nagyon odafigyeltem, hogy mit eszem, mert eleve túlsúllyal indítottam. Ráadásul, a második babánál már a 18. héten megcsináltuk a terhelést, onnantól nem csak odafigyeltem, hanem diétáztam. Ráadásul úgy, hogy a huszadik hétig hánytam, mint a lakodalmas kutya, esélyem se volt zabálni!
A terhesség sokaknál jó ürügy az evésre. Enni jó, finomakat enni még jobb. Sokan egész életükben koplalnak, diétáznak, alakot formálnak, mert hízékony alkatúak és ugyebár a trend, a divat stb. megkívánja, hogy mindenki vékony maradjon. Jön a terhesség és mint akinél felvillan a zöld lámpa, jöhet a boldogság, mindent lehet enni, mértéktelenül...
A hízás bizonyos mértékig normális, de egy mérték fölött már nem az. Egyébként én pont azt látom, hogy egyre több kismama figyel oda a megfelelő táplálkozásra, hogy csak a kellő mértékben hízzon, vagy legalábbis ne szaladjon el vele a ló. Az orvosok hamarabb szólnak egy túlsúlyos kismamának, mert a felszaladt kilók látványosak, míg mondjuk a sutyiban elszívott cigi, bor, sör nem az.
Nem szeretek ennyire provokáló kérdéshez írni, mert itt nincs jó válasz. de...az utolsó válaszolónak igaza van, nem feltétlen a zabálás a terhességi cukor kialakítója. a nővérem össz vissz 6 kg szedett fel, cukros lett, diétáznia kell, én kb 25 kgot szedtem fel, semmi bajom :)
és az hogy cigi vagy csoki, kérlek, közel sem ugyan az. cigiztem terhesség előtt, és fogok is majd ha már tehetem. az hogy csoki vagy heti egy szál cigi? nagyobb lelki nyugalommal eszek heti 2 heti csokit, édességet, vagy épp iszok kólát, mikor orvoshoz megyek, akkor szoktam hogy kicsit a baba is és én is felpörögjünk, főleg ctg-nél fontos, minthogy egész terhesség alatt egy szálat is elszívjak.. és a bor is olyan, vagy hallottam a sörröl is hogy jót tesz, az sem napi szinten. bort pl heti 1-1.5 decit ajánlanak. stb, tehát inkább a csoki mint a cigi. és az ha valaki "tömi" magába a kaját nem kell azt jelenteni hogy elhízik elég ha nem mozog eleget. mint én, én mikor táppénzre mentem, letettem a cigit, ahelyett is kellett némi pótcselekvés, tökmag, keksz, gyümölcs...stb, de mivel nem dolgoztam, amit eleinte tök élveztem kicsit bepunnyadtam a 4fal közé, és előtte a cigi miatt is elég vékony voltam tetszett hogy kömbölyödök, pedig nem ettem sokat, annyit mint átlagosan normális ember eszik egy nap csak kevesebb volt a fizikai mozgás.mire észbe kaptam már plusz 17kg-nl tartottam, amit "ismeretlen" ember nem vett észre csak a családom, a párom és én hogy hol is párnásodtam ki. tehát mindegy is, nem ugyan az a két dolog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!