Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Hogyan viseltétek a...

Kismamák! Hogyan viseltétek a terheléses vérvételt?

Figyelt kérdés

jövő héten megyek,a 2.terhességem,de az elsőnél is nagyon nehezen viseltem.Egyszerűen ki vagyok a vérvételtől,ki tudnának hajtani vele a világból,olyan vagyok vérvétel előtt,mint egy ovis.:)

Ti is így vagytok?Vagy nektek semmiség??

2014. júl. 30. 16:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

8-as vagyok, most konkrétan a vérvétellel van gondod, vagy a cukorszirup megivásával. HA a vérvétellel, akkor gondolom a többi labort is nehezen viselted, de túlélted. Egyébként aki irtózik a tűtől, annak tényleg szörnyű, előttem is volt egy kismama, aki már egész éjjel nem aludt, fehér volt, mint a fal, és szemmel láthatóan nagyon izgatott volt szegény.

Vizsgálatot vissza lehet utasítani, nincs kötelező, de érdemes mérlegelni az esetleges kockázatokat.

2014. júl. 30. 17:48
 12/21 anonim ***** válasza:

Egy nőgyógyász egyszer úgy fogalmazott:

Valóban nem "kötelezőek" a terhesgondozás során alkalmazott vizsgálatok - erősíti meg az elhangzottakat Dr. Fülöp Tamás szülész-nőgyógyász. - Inkább azt mondanám, hogy a terhesgondozás a magyar szokásjog alapján zajlik.

2014. júl. 30. 17:51
 13/21 anonim ***** válasza:
Nézik az elmúlt hónap cukrait már az első vérvételnél. Velem megcsináltatta a nőgyógyász a terhelésest nagy cukorra és jól le is cseszték. Nem igaz, hogy aki cukros azt terhelik.
2014. júl. 30. 18:12
 14/21 anonim ***** válasza:

Első gyermeket 2011-ben szültem.Van a családban cukorbeteg emiatt a terhesség alatt 2x is voltam terheléses cukor vérvételen.Citromlé nélkül simán .egittam a cukros löttyöt.Igaz majnem éhen haltam a 2. vérvételig.

A második babát most várom,10 hetes vagyok és éppen ma voltam terhelésesen.Most majdnem elhánytam magam de sikerült bent tartani a löttyöt :) Alig vártam hogy ehessek :)

És 24 hetesen ha eljutunk oda,megint mehetek :/

2014. júl. 30. 18:13
 15/21 anonim ***** válasza:

6 éve a húgom már volt. Nekem 4 éve volt.

Nem viseltem rosszul, a legnagyobb bajom az volt, hogy marha éhes és szomjas voltam, iszonyatosan kívántam az ételt és az italt. Tőlem ráadásul aznap 3-szor vettek vért, mert elhallottam a nevemet, bementem valaki helyett, aztán újra le kellett venni. Már megszoktam a bökdösést, nem különösebben zavar, bár régen a világból ki lehetett volna vele üldözni.

2014. júl. 30. 18:17
 16/21 anonim ***** válasza:
Cukorbetegeket nem is terhelnek, hisz ott már ott a betegség, felesleges is lenne. Szerintem ezt nem említette senki. Ha igen, valóban nem igaz. Az IR más.
2014. júl. 30. 18:18
 17/21 A kérdező kommentje:

Nem a cukorszirup megivása a gond,az semmiség,hanem a vérvétel...3x is vesznek,de én már 1 után is berosszulok.:)

vérvétel-1 óra múlva vérvétel-1 óra múlva vérvétel.Áhh.:)

Azt viselem nehezen,utána egész nap kivoltam.:)

Nem utasítanám vissza se a vizsgálatot,túlélem,csak nagyon parázok,mert fosok a tűtől.:)

Csak kíváncsi voltam,vagyok,hogy más is ennyire fosik-e a vérvételtől,vagy csak én vagyok ilyen,mint egy ovis.:)

2014. júl. 30. 18:20
 18/21 anonim ***** válasza:
8-as vagyok, nálunk szerencsére csak 2X vettek. Említettem, láttam hasonló sorstársadat, és én elhiszem, hogy létezik ilyen. Sajnálom, mert így nem könnyű. Én a fogorvostól rettegek ennyire, rendesen készülnöm kell lelkileg rá, és a váróban már adrenalinom és vérnyomásom az egekben van. Próbálj meg túl lenni rajta és a végső célra, a babádra koncentrálni, hogy az ő érdekében kell. :)
2014. júl. 30. 19:37
 19/21 anonim ***** válasza:
Kérd meg, hogy tegyenek be branult, akkor csak 1 szúrás, abból is tudnak vért venni.
2014. júl. 30. 19:44
 20/21 anonim ***** válasza:
28 éve szült engem anyum, neki volt. Nővéremnek is 10 éve. A metformint pedig nem jó abbahagyni a 12. héten a nemzetközi szakirodalom alapján.
2014. júl. 30. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!