Kismamák! Hogyan viseltétek a terheléses vérvételt?
jövő héten megyek,a 2.terhességem,de az elsőnél is nagyon nehezen viseltem.Egyszerűen ki vagyok a vérvételtől,ki tudnának hajtani vele a világból,olyan vagyok vérvétel előtt,mint egy ovis.:)
Ti is így vagytok?Vagy nektek semmiség??
8-as vagyok, most konkrétan a vérvétellel van gondod, vagy a cukorszirup megivásával. HA a vérvétellel, akkor gondolom a többi labort is nehezen viselted, de túlélted. Egyébként aki irtózik a tűtől, annak tényleg szörnyű, előttem is volt egy kismama, aki már egész éjjel nem aludt, fehér volt, mint a fal, és szemmel láthatóan nagyon izgatott volt szegény.
Vizsgálatot vissza lehet utasítani, nincs kötelező, de érdemes mérlegelni az esetleges kockázatokat.
Egy nőgyógyász egyszer úgy fogalmazott:
Valóban nem "kötelezőek" a terhesgondozás során alkalmazott vizsgálatok - erősíti meg az elhangzottakat Dr. Fülöp Tamás szülész-nőgyógyász. - Inkább azt mondanám, hogy a terhesgondozás a magyar szokásjog alapján zajlik.
Első gyermeket 2011-ben szültem.Van a családban cukorbeteg emiatt a terhesség alatt 2x is voltam terheléses cukor vérvételen.Citromlé nélkül simán .egittam a cukros löttyöt.Igaz majnem éhen haltam a 2. vérvételig.
A második babát most várom,10 hetes vagyok és éppen ma voltam terhelésesen.Most majdnem elhánytam magam de sikerült bent tartani a löttyöt :) Alig vártam hogy ehessek :)
És 24 hetesen ha eljutunk oda,megint mehetek :/
6 éve a húgom már volt. Nekem 4 éve volt.
Nem viseltem rosszul, a legnagyobb bajom az volt, hogy marha éhes és szomjas voltam, iszonyatosan kívántam az ételt és az italt. Tőlem ráadásul aznap 3-szor vettek vért, mert elhallottam a nevemet, bementem valaki helyett, aztán újra le kellett venni. Már megszoktam a bökdösést, nem különösebben zavar, bár régen a világból ki lehetett volna vele üldözni.
Nem a cukorszirup megivása a gond,az semmiség,hanem a vérvétel...3x is vesznek,de én már 1 után is berosszulok.:)
vérvétel-1 óra múlva vérvétel-1 óra múlva vérvétel.Áhh.:)
Azt viselem nehezen,utána egész nap kivoltam.:)
Nem utasítanám vissza se a vizsgálatot,túlélem,csak nagyon parázok,mert fosok a tűtől.:)
Csak kíváncsi voltam,vagyok,hogy más is ennyire fosik-e a vérvételtől,vagy csak én vagyok ilyen,mint egy ovis.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!