Ez a hőgörbe valóban progeszteronhiányra enged következtetni szerintetek?
Ezt meg ki mondta és mi alapján?
Ez egy tökéletes görbe. 16 napos luteális, megvan a megfelelő emelkedés is. Nincs pecsételő vérzés sehol, legalábbos nem jelölted.
Én is azt kérdezném, amit az első. Honnan vetted?
Ez a görbe eléggé tankönyvi. Kifejezetten hosszú luteális szakaszod van, míg a progeszteronhiányra a rövid luteális szakasz és a menzesz előtti pecsételés jellemző.
Azt elfelejtettem írni, hogy valószínüleg baba van a pocakomban azért ilyen hosszú a luteális szakasz. :) De egyébként is 14 lenne ha megjött volna.
Mivel volt pár hónapja egy vetélésem eléggé aggódok.
Az egyik barátnőm sok-sok éve próbálkozik a babával és már eléggé beleásta magát ebbe a hőgörbés, számolgatós dologba. Ő mondta rá egyből...
Az orvosom pedig még egy hétig nincs :(
Én is nagy görbés vagyok, de ezt még nem hallottam, hogy ez alapján progihiányt lehetne diagnosztizálni. Sok minden utalhat rá, de ez pont nem.
Viszont nálunk vetélés után a köv. terhességnél (pl. nálam most) rögtön nyomják a progit. Jobb ötletük nem lévén. Meg nem is árt, ha nem is használ.
Nyilván az első nem odavaló maszatnál célszerű indulni a receptért.
Teszteltél már?
Amíg nem vérzel, jó eséllyel nincs semmi gond. Orvoshoz hiába mennél, mert pár napos késés után kb. a nagy semmit látná csak. Esetleg a pozi teszt után jó ha kapsz progeszteron pótlást. Ennél többet per pillanat senki nem tud tenni.
Mérd tovább a hődet, a lényeg, hogy maradjon cover line felett tartósan (36,65)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!