Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyek azok az állatok,...

Melyek azok az állatok, amiktől "tartózkodni" kell várandósan?

Figyelt kérdés
2 hullámos papagájunk van. Meg kell váljak tőlük, vagy csak ne "piszkáljam" őket?
2008. aug. 4. 22:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Szerintem ne válj meg tőlük,csak ne piszkáld Őket,ne te takarítsd,sűrűn moss kezet és biztos ami biztos kérj egy toxoplazma vizsgálatot.Nekem a toxoplazmát a doki macskára és szárnyasra mondta.Szerintem azért annyira nem kell félni,egy picit túl van lihegve.(biztos lesz aki megkövez ezért a kijelentésemért)30 hetes pocis
2008. aug. 4. 22:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen ez a téma valóban túl van lihegve egyetértek az előttem szólóval! Nekem macskám van és 3 kutyám.Sőt a cica bent él velünk a lakásban 4 éve.100% -ig biztos voltam benne hogy már túl vagyok a betegségen, mivel a szakmám miatt és háziasszonyként is sokat dolgoztam nyers hússal.A toxoplazma eredményem mégis negatív lett.Igaz az állatok oltva vannak születésüktől fogva, nem kapnak nyers husit és rendszeresen féregtelenítve vannak.Az állatorvosunkat én is megkérdeztem amikor megtudtam hogy babát várok, azt mondta hogy idegen állatokat ne fogdossak és az ürüléket ne én takarítsam és akkor nem lesz semmi gond.Sok kézmosás és nem lesz baj!
2008. aug. 5. 06:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Igen, a nagyon fontos az alapos kézmosás és ha nem muszály, ne Te takarítsad az almot.
2008. aug. 5. 07:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs túllihegve a dolog. Bocsi azoktól akikkel nem értek egyet. Én a második babámat várom és a toxoplazma vizsgálatom pozitív lett. Azóta vettek még egyszer vért, kb. 2-3 hét múlva lesz csak meg az eredmény. És mi van, ha akkor is pozitív lesz? Hogy most vagyok benne, tehát nincs még ellenanyag a véremben? A kórokozók átjutva a méhlepényen a babába nagyon sok csúnya dolgot tudnak művelni (szellemi fogyatékosság, vakság stb.) Nem ijesztegetni akarok, de fontos, hogy erre is figyeljünk. Egy 11,5 hetes kismama.
2008. aug. 5. 07:52
 5/9 anonim ***** válasza:
A toxoplazmózis egy nagyon komoly betegség amiért a macskák felelősek.Ne vedd komolyan azokat akik egy térben a macskákkal viszik végig a terhességüket.Nagyon bátrak mondhatnám.Nem akarok senkit megbántanni de ez nagy felellötlenség részükről.
2008. aug. 5. 08:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Mikortól jelent ez a dolog igazi veszélyt? Kb. a 4. hétben vagyok. A 2 papagáj okozhatott már esetleg valamit?
2008. aug. 5. 08:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszolónak.Tudjuk,hogy komoly betegség,de ha kellő körültekintéssel áll hozzá valaki,akkor nem lesz baj.Pláne,ha a cica abszolút lakásban él,és soha nem találkozott más cicával(ürülékével)és be van oltva..Valószínüsítem,hogy a papagájok se repkedtek még soha a szabadban.Amúgy ha valaki még nem esett át kérhet rá gyógyszert.Jobb félni mint megijedni,de ezért elajándékozni bármilyen állatot.... :-( Ja,mennyi olyan olyan embert halottál,a mostani fejlett világban,aki elkapta a betegséget és baj lett ,úgy hogy oda lehet figyeni?
2008. aug. 5. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Kérd ki a dokid véleményét,amikor legközelebb mész,az a legegyszerűbb.
2008. aug. 5. 09:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem érzem magam felelőtlennek.Mindenhol rákérdeztem a dologra ahol csak lehtett, védőnő , doki, állatorvos.Valószínüleg az én cicám sem volt még beteg mivel 4 éve él velünk a lakásban, már el kellett volna kapnom,viszont a toxoplazma eredményem negatív lett. A betegséget ugyanúgy el lehet kapni olyan zöldségfélétől ami nincs rendesen megtisztítva vagy nem jól átsütött hústól is. A nyers hús a veszélyes, mivel a macskám pici kora óta konzerven és tápon él , nincs mitől elkapja a betegséget, más macskát csak a tvben látott.Szóval nem kell annyira félni.A papagájok miatt lehet hogy rá kellene kérdezni egy állatorvosra hogy van e olyan betegség ami veszélyes lehet egy kismamára nézve.
2008. aug. 7. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!