Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességtől meggyógyulni?

Terhességtől meggyógyulni?

Figyelt kérdés
A kérdésem az, hogy létezhet-e, hogy valaki a terhesség kihordása alatt/után, meggyógyult egy korábbi betegségéből? Ez onnét jutott az eszembe, hogy egy kolléganőm mesélte, hogy terhessége előtt annyira cukros volt, hogy soha nem tudta beér-e a munkahelyére vagy bekómál és lerakják a következő állomáson a vonatról. Az Ő nődokija azt mondta, hogy tartsa csak meg a terhességét, mert ha szerencséje lesz, a méhlepénnyel kikerül belőle szülés alatt a betegség, és tényleg el is múlt a cukorbetegsége. Másnak is van/volt hasonló gyógyulása. Bárcsak az én hormonproblémámat is elvinné majd a terhesség.

2014. júl. 21. 19:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A terhesség előtt én is rettentő allergiától szenvedtem.Féltem is,hogy mi lesz majd a várandósság,és szoptatás alatt,de szerencsére nem jött elő.Pedig már 2 éves a kisfiam. :)
2014. júl. 21. 23:47
 12/16 anonim ***** válasza:

étel allergiám van (volt?), mivel nagyon sok ételére vagyok allergiás, így kikerülhetetlen, emiatt ekcémám volt, 20 évig szteroidot használtam minden nap...

terhesen ugye nem lehetett,borzasztóan néztem ki, sok helyen a testemen nem volt bőr, a tenyeremen a húsom is kint volt, orvostól orvosig jártam, de nem tudtak segíteni.

szoptattam, ezért nem szteroidozhattam utána sem, 5 hónapig volt még gond a bőrömmel. utána jött a nyár, szépen begyógyultak a sebek (a fűtés rontott rajta), és azóta nincs semmi problémám, pedig már 4 éve nem szoptatok, még bőrgyógyászhoz sem mentem :)

allergiám biztos van még valamilyen szinten mert a gyomrom néha vacakol, a tejtől más a wc-n dekkolok, de zöldségeket, aprómagvasokat minden gond nélkül tudok enni. régen egy szem epertől vörös volt a testem pár óra múlva :)

mondjuk én ebben nem csak a terhességet látom "ludasnak", hanem a mértéktelen szteroid elhagyását is :)

2014. júl. 21. 23:55
 13/16 anonim ***** válasza:

nekem 17 éves koromtól PCO-m volt...3 évig emiatt fogamzásgátlót kellett szedjek, de attol meghiztam igy abbahagytam...2,5 év korhazba szaladgalással telt akkora cisztáim nőttek, h nem birtam mozogni...4-5-6 centisek jobb és bal oldalt...a ciklusaim 40-50 naposak voltak...a dokik azt mondtak nem, vagy nehezen eshetek teherbe...enyhe IR-em is volt...aztan 23 évesen megszültem a lányunkat aki csodaszámba menően mindössze fél év és 2 vetélés után maradt nekünk meg(spontán)...es elmultak a policiszták!se a 6 hetes kontrollon sem fél év mulva...azota sem!

szülés után napra pontosan 28 naponként megjött egy évig(soha nem volt ilyen...)aztan a pajzsmirigyem kezdett kicsit alulműködni ami szelénnel és jóddal helyre jött fél év után, viszont igy is másfél év volt mire megfogant a kisfiunk...ja és az IR-nek szintén se hire se hamva...mindkét terhességemmel tökéletes volt a terheléses cukrom!(meg amiket itthon mértem azok is...)

26 hkm :)

2014. júl. 22. 07:51
 14/16 anonim ***** válasza:
27%
Az inzulinrezisztencia es inzulinintolerancia nem azonos a cukorbetgseggel, ami a tudomány mai állása szerint krónikus, tehat nem gyógyítható, csak fenntartható állapot.
2014. júl. 22. 07:56
 15/16 anonim ***** válasza:
Terhesség előtt asztmás voltam, nem durván, de az voltam. Első terhességel enyhült ,de azért megfázásoknál még előjött. 2. terhességnél óta semmi, remélem már így is marad.
2014. júl. 22. 08:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Nekem terhesség előtt sokszor volt migrénes fejfájásom. Nagyon féltem, hogy a picivel ezt, hogy fogom megoldani, ugyanis semmi nem használt csak a paracetamol hatóanyagú gyógyszer, ami terhességben nem igazán megengedett.

Nem tudom, hogyan de mióta pocakos vagyok azóta nem fájt a fejem egyszer sem. Most vagyok 39+1 napos. Remélem nem jön vissza a fejfájás nagyon élvezem, hogy nem fáj a fejem és nem menstruálok :D Ez segít elterelni a figyelmet a terhesség negatív velejáróiról. :)

2014. júl. 22. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!