Tényleg kell a mellbimbókat edzeni, dörzsölgetni?
Nem kell, sőt veszélyes is lehet, mert méhösszehúzó hatású (ezt szülés után majd te is megtapasztalod, mikor szopik a babád és ezáltal ingerli a bimbót). Az ingerlésével koraszülést is előidézhetsz.
3 hetes kislány anyukája
Hát szerintem ahoz nagy türelem kéne, minden nap bíbelődni vele és nem tudom ez a "dörzsölgetés" mennyire tudja megedzeni a bimbókat.
Nekem az a véleményem, hogy megedződik majd akkor ha szoptatsz! Saját tapasztalatból beszélek!
Sokat fájtak, volt hogy vérzett is (kíméletlen volt velem a fiam :D) Akkor bimbóvédővel szoptattam, meg krémeztem őket, meggyógyultak, aztán megint begyúladtak. Ez így ment pár hónapig mire megedződtek. Utánna már nem volt gond, még akkor se mikor már volt foga is a fiamnak, ugyanis 1,5 évig szoptattam őt.
Remélem most a második babánál már nem kell újra megedződniük! :))
De amúgy ez egyénenként változó, van aki az elejétől kezdve gond nélkül szoptat...."eleve edzett "bimbókkal! :DDD
22h kismama
Én is hallottam ilyet, régen csinálták a nők. Szóval akkor 9 hónapon keresztül kínozzam magam? Igen, fájt a szoptatás, de 2 hét alatt megszoktam.
A másik meg az, hogy az elején fájt, megszoktam, aztán amikor terhes lettem újra, és még mindig szopott a lányom, megint úgy fájt, majd megőrültem. Szóval szerintem ennek hormonális okai is vannak, azzal meg nem tudsz mit csinálni.
Én megkérdeztem a bimbóingerlésről a nőgyógyászomat. Azt mondta, hogy bimbóingerléstől oxitocin hormon termelődik, ez viszont méhösszehúzódásokat okoz. Ez nagyon jó akkor, amikor születés után a babát először mellre teszik, segíti a lepény megszülését, de amikor még terhes az anyuka, vetélést, koraszülést okozhat!
A védőnőm is figyelmeztetett erre. Szóval ne, ne ingereld a bimbóidat, pláne ne ilyen korán.
Nekem anyukám mondta, hogy ügyeljek arra, hogy legyen mellbimbóm. Ezért minden este, amikor megyek fürdeni, és úgy látom, hogy nincs, "csinálok" magamnak, ami kb. 5 másodpercig tart. PErsze az első 16 hétben rá se lehetett nézni a melleimre, mert annyira fájt, de 30. hét óta én rendszeresen ügyelek erre. Ennyi idő alatt nem gondolnám, hogy megindítaná a szülést.
(34+6 hetes mami)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!