Hányadik héten a legnagyobb a vetélés kockázata?
11.
De szerintem ne ezzel foglalkozz, nem lesz baj!
Utolsónak van igaza, a 4-6 hétben nagyon sok terhesség ér véget, nem sokkal a beágyazódás után. Egyes statisztikák szerint 50-60%!
Csak a nők ezt nem veszik észre, mert ők csak annyit látnak az egészből, hogy "késett pár napot a menzeszem".
De ezek a terhességek nagy többségében genetikai rendellenesség miatt érnek véget (50%ban kb) és valljuk be, a természet így szelektál, jobb is, hogy így történik.
Ezek azonban nagyon kicsi vetélések, általában kiürül gond nélkül (azért jobb a dokival megnézetni) és utána azonnal lehet teherbe esni, nem kell várni semmi időt.
Nekem sajnos már 2 ilyen vetélésem volt, de ezekről is csak azért tudtam, mert teszteltem. Emellett sokszor volt sima késés, és mivel aktívan próbálkozunk ezért könnyen lehet ezek is kisterhességek voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!