38-39 hét körüli kismamák titeket mennyire szokott vizsgálni a dokitok? Szerintetek ez normális?
Az orvosod korrekt. Tényleg nem kell mást vizsgálni problémamentes terhességnél. Hacsak nem tűnik extra nagynak a baba, akkor a sülyt sem érdemes megmondani, mert borzasztó pontatlan becslesek lehetnek. A belső vizsgálat kockázatos, hiszen nagyobb a fertőzésveszély egy nem teljesen zárt méhszájnál.
A legtöbb magán nőgyógyász sok felesleges vizsgálatot csinál, hogy a kismamák úgy érezzék, hogy borzasztó jól vannak terhesgondozva. A súlybecslés meg kb.10- ból egyszer jön be. Szóval örülj neki, hogy az orvosod nem piszkál feleslegesen, és reméld, hogy a szulésnél is ezt a gyakorlatot követi, mert akkor sokkal jobban megéled a szülésedet, mint egy oxytocinos, oránkénti felnyúlkálásos agyonellenörzött szülést
kb nálunk is ugyanez van, igaz én még csak a terhesgondozáson vagyok, de annak jól megkérik az árát...
általában azzal kezdjük, van e panaszom, megnézi a leleteim. Utána UH, leméri a combcsontot, a has és a fej körméretet, meghallgatjuk a szívet és súlyt becsül. Utána még megnézi a méhszájat és ezzel vége. CTG a jövőhéten lesz először.
én tegnap töltöttem a 38. hetet, és 2560 gr-ot jósoltak, de kezdetektől nem tudjuk mikor fogant, benne van a pakliban hogy még csak a 37. hétnél járok. A méhszáj nálam még zárt.
Milyen tüneteket produkálsz már egyébként?
Nekem néha 10 mp-re kb. megkeményedik a hasam meg pulzál alul a méhem (vagy összehúzódik??) nem tudom, ez már jóslófájás vagy még nem? Nem túl kellemetlen, mert csak 10 mp az egész. Gondolom a jósló durvább....most már napközben is nagyon fáj a derekam, a hátam, a comb és a medence találkozásánál az ízület, és a fenekem is :) mennyi lehet még hátra??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!