Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 37 hetesen az átlagosnál...

37 hetesen az átlagosnál kevesebb magzatvíz?

Figyelt kérdés
Ez a 3. terhességem, eddig a 2 terhesség problémamentes volt, most 37+5 napos vagyok, tegnap voltunk dokinál és azt mondta, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, de nézte az áramlást, szívhang, mindent és minden oké. 2 hete még átlagos volt a víz mennyisége. Azt mondta lehet, hogy előbb szülök, de nem biztos. Volt valakinél hasonló? Mikor szült? Volt valami komplikáció? Kicsit meg vagyok ijedve.
2014. jún. 20. 09:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is azt mondták hogy az átlagosnál valamivel kevesebb a magzatvíz, 2 nappal később más sokkal kevesebb volt, még aznap sürgősségi császár lett belőle magzati veszélyeztetettség miatt (oxigénhiány).

De szerencsére nem lett semmi gond, van egy gyönyörű, egészséges 8 hónaposom.

2014. jún. 20. 09:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Először is ne légy megijedve. Amennyiben a korábbi ultrahangok mindent rendben találtak, a komoly gondokat azonnal ki is lehet lőni. Hogy bármit is lehessen mondani, kontroll uh szükséges, ugyanis lehetséges, hogy a babád éppen belekortyolt picit, üríteni meg még nem ürített. Ilyenkor mondjuk 6 órával, 24 órával később végezni lehet egy újabb uh-t, és simán belefér, hogy akkorra átlagos lesz. Előfordul olyan is, amit az előttem válaszoló ír, de ritka azért. Egyébként gyakorlatilag máris betöltöd a 38 hetet - a végén abszolút előfordul, hogy ok nélkül kevesebbé válik a magzatvíz.

AFI értéket nem írtak rá?

2014. jún. 20. 09:57
 3/12 anonim ***** válasza:

nekem a 38. heti ultrahang (nst, ctg-nél) mondta ezt a dokim. azt mondta, lehet, hogy majd termelődik, sokat nem tudok tenni, szedjek panangint és igyak sok gyümölcslevet.

másnap mentem szülni amúgy :) a kórházban említettem ezt a kevés magzatvíz dolgot (amúgy nem folyt el, burkot repesztettek) azt mondták, nyugi, azért van bőven víz :)

szerintem nem volt már hely, picike vagyok, a gyerek is jó picike volt, 2855 grammal, 48 centivel született...

ne aggódj. amúgy lehet, korábban szülsz, de 38 hétre ideális szülni, mert ez után kezd már öregedni a lepény.

2014. jún. 20. 09:58
 4/12 A kérdező kommentje:
Hány hetes voltál? Mennyivel született meg a babád és hány kilóval? Nekem tegnap 3200 grammra becsülte.
2014. jún. 20. 09:59
 5/12 A kérdező kommentje:

Az előző kérdésem az első válaszolónak szólt, bocsi, de akkor a többit még nem láttam.

a 2-estől kérdezném, hogy mi az az AFI érték?

2014. jún. 20. 10:11
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szonográfus/orvos leírja, hogy kevesebb a víz, jellemzően ezt számszerűen is kifejezi, ez az AFI (Amniotic fluid index).
2014. jún. 20. 10:12
 7/12 A kérdező kommentje:
Amúgy a dokim berendelt vasárnap reggelre, vagyis reggel 7h-kor fel kell őt hívnom és meg mondja hányra menjek be egy UH-ra.
2014. jún. 20. 10:12
 8/12 A kérdező kommentje:
Semmi számot nem írt rá a papíromra csak azt, hogy az átlagosnál kevesebb magzatvíz.
2014. jún. 20. 10:14
 9/12 anonim ***** válasza:
Ugyanez volt nálam is, de nem találták kórosnak, így nem is vizsgáltak ezért külön. 38. Hétre született a lányom, 3.5 kg, és 54 cm volt. Spontán szülés, teljesen egészségesen.
2014. jún. 20. 12:24
 10/12 Julie S ***** válasza:
Nekem is keves volt mar a magzatviz, amikor 38+4 hetesen voltam a dokinal. Meg aznap este el is folyt (akkor nem tunt olyan kevesnek :)) es mentem szulni. Nekem 3000 gr korulre becsulte a lanyomat, 2850-nel szuletett.
2014. jún. 20. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!