Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vizesedés mikor kezdődött...

Vizesedés mikor kezdődött nálatok? Mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
29 hetes vok, most kezdődött a meleggel. Hiába hűlt le az idő, nem múlik. Már mindkét lábam, nagyon kellemetlen, csak papucsot tudok húzni. Vérnyomás, vizelet ok, sokat híztam, 16 kilót:(
2014. jún. 13. 20:27
 1/10 anonim ***** válasza:
nálam a szülés után, egy hétig tartott, magátol lement. (bár én csak 5 kg-ot hiztam a terhesség alatt)
2014. jún. 13. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia! Én 25 kg-ot híztam terhesség alatt.

A 8.hónapban jött elő a magasvny. és a vizesedés.

Én minden nap szinte csak gyümin és zöldségen éltem!!

És plusz naponta megettem kb. 4-5 narancsot vagy mandarint,mert jó vízhajtó!!!!!

És sómentes diéta nagyon fontos!

Az a baj,hogy ha nagyon vizes vagy és a vnyomás is magas befektetnek a kórházba és szülésig benn leszel! Nem akarlak elszomorítani! Én a 36. héten feküdtem be a vnyomás miatt és még "szerencse",hogy a lányom 38.hétre született,mert egy hónapot kellett volna ott lennem!!

Szóval sok lédús gyümölcsöt egyél és só nélkül étkezz!

:)

2014. jún. 13. 20:42
 3/10 anonim ***** válasza:
A többiekhez még hozzá tenném, hogy az is jót tesz, ha felpolcolt lábakkal pihensz.
2014. jún. 13. 21:03
 4/10 anonim ***** válasza:
Én 31 hetes vagyok, nekem is most kezdődött a meleggel, konkrétan vasárnap vettem észre először. Nekem is minden ok, és 3 kilót híztam eddig. A védőnő szerint ez a vizesedés még normális, de hát nem túl esztétikus :S
2014. jún. 13. 21:44
 5/10 anonim ***** válasza:

Nekem 24 héten kezdődött, de nem jöttem rá, hogy az, akkor még csak a lábamon fájtak a párnák. Dagadni a bokáim láthatóan a 30. hét körül kezdtek, de még ekkor sem volt vészes. Aztán a 36. héttől már durván vizesedtem, de én inkább viccesnek fogtam fel, mindig ez jutott eszembe róla, ahogy ott maradt az ujjam nyoma:

[link]

Én kb. 20 kg-t híztam, de 44 kilósan estem teherbe, extrém soványan, úgyhogy nem volt olyan vészes hízás, kb. 55 kilósan nézek ki normálisan. A fiam éjjel 1-kor született, ebédkor már alig volt víz a lábaimon, a kezemről kb. 2 hét alatt ment le teljesen.

2014. jún. 13. 22:02
 6/10 anonim ***** válasza:
Én kb a 30 héttől vizesedtem de nagyon nagyon... Ahogy megszűltem de.11:10 kor estére lement az összes víz ujra láttam a Bokàm :) nem lehet vele mit kezdeni nekem a nőgyógyász a 39. Heten diétàra fogott csak gyümit 1 napig. És amikor csak tehettek fel kellett rakni a lábam. Én 58 kg voltam 11 hetesen és szülés előtt 85 voltam. Most 7 hós a kislányom és 62 kg vagyok. Lehet nagy babud lesz azért vizesedtem ennyire . Nekem 3720 gr volt 50 cm :)
2014. jún. 14. 14:00
 7/10 anonim ***** válasza:
én egyáltalán nem vizesedtem, pedig 4100 grammal született a fiam. viszont, én kb. a 26.héttöl kezdve folyamatosan kompresszios térdzoknit használtam..valoszinüleg ezért nem vizesedtem és amikor csak tehettem a lábam fel volt pockolva
2014. jún. 14. 14:04
 8/10 anonim ***** válasza:
27. hétben vagyok, múlt héten kezdődött a vizesedés úgy igazán. Már előtte 2-3 héttel éreztem, hogy elkezdődött fájni a lábam, de most kezdett el bedagadni a lábam, kezem éjjelre. Baromira fáj is. Orvos azt mondta, amíg a vérnyomás és vizelet rendben van, ne aggódjak! 2,5 liter folyadékot javasolt naponta, lábakat polcoljam, illetve kismamatornát folytassam. Plusz a sófogyasztás csökkentése. Sajnos úgy veszem észre, elmúlni nem fog, de talán ezekkel valamelyest tudom "mérsékelni".....8-9 kilót híztam.
2014. jún. 14. 14:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Ja igen, nekem is a meleg időben kezdett dagadni.....
2014. jún. 14. 14:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Keruld a szenhidratokat. A masodikkal ch dietan voltam es egyaltalan nem vizesedtem, az elsovel nem voltam dietan 10kg viz volt rajtam.
2014. jún. 14. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!