Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nálatok hogyan kezdődött a...

Nálatok hogyan kezdődött a vizesedés, és hanyadik hétben?

Figyelt kérdés

Én tegnap vettem észre,hogy kezdenek dagadni az újjaim,annyira,hogy a gyűrűimet le sem tudtam húzni egy darabig.Ez kb dél felé volt,de estére már jobb volt,le tudtam húzni a gyűrűimet.Nálatok is így kezdődött??Vagy ez még nem vizesedés lenne nálam?Meg eddig havonta 1-1,5 kilót szedtem fel,most pedig 5 hét alatt 3 és felet szedtem fel,ma voltam a védőnőnél.Ebben lehet már víz?

Holnap leszek pont 20 hetes.Köszönöm a válaszokat előre is.

2012. dec. 17. 15:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Én csak a végén vizesedtem, 38 hét után, de akkor brutálisan. Szerintem ez egyéni, hogy kinél mikor kezdődik. De ha elkezdődik, akkor érdemes elkezdeni a vérnyomást is mérni rendszeresen, mert a vizesedés lehet az esetlegesen kezdődő toxémia egyik jele.
2012. dec. 17. 16:17
 2/10 anonim ***** válasza:
Szia! Az ujjaim nekem is dagadnak amúgy nekem szólt is a védőnőm hogy a gyűrűim vegyem le én nem is hordom őket! De szerintem ez még nem vizesedés hogy dagad az ujjad! Üdv 29+5hetes terhes
2012. dec. 17. 16:45
 3/10 A kérdező kommentje:

De akkor mitől dagad??

A bokám,lábam még nem dagad.Meg akkor miért híztam ilyen sokat??Semmivel sem ettem többet mint szoktam,és most dupla annyit szedtem fel mint ezelőtt!!

A vérnyomásom nem magas,sőt..ma is 109/60 körülit mért a védőnő. 5 héttel ezelőtt is csak 105/57 volt(akkor voltam nála utoljára).Szóval a vérnyomásom inkább alacsony mint magas.

Hát akkor nem tudom,hogy mi lehet ez,ha nem vizesedés.Kérdezte a védőnő,hogy nem- dagadok,mondtam neki,hogy az újjaimon vettem észre,de nem mondott rá semmit sem,csak a kartonomra írta rá és ennyi.

2012. dec. 17. 17:30
 4/10 A kérdező kommentje:
* Kérdezte a védőnő,hogy nem-e dagadok
2012. dec. 17. 17:32
 5/10 anonim ***** válasza:
Ezzel jár én se tudom pontosan mi ez! De nem függ szerintem össze a hízással én már 14kg híztam! de nem is vizesedés csak nagyon kellemetlen legalábbis szerintem! de nem rémissztelek meg remélem nekem van úgy hogy valami idegre fekszik a baba és akkor a jobb kezemen a kisujjam a gyűrűsujjam illetve a középsőujjam zsibbad!a másik kettő nem!:-)
2012. dec. 17. 17:44
 6/10 A kérdező kommentje:
Nekem nincs zsibbadás meg semmi,csak egyszerűen dagadnak az újjaim a kezemen,mind a 10!!De nem is minden nap,ma pl nem éreztem dagadást.Hát nem tudom,hogy akkor most miért szedtem fel ilyen sokat(a dupláját annak amit szoktam) 1 hónap alatt?!!
2012. dec. 17. 19:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát a hízásra annyit mondok hogy még csak most jön majd a java hisz most kezd majd el igazán nőni a baba:-) a dagadást meg nem tudom én se de legalább ez még nem vizesedés!
2012. dec. 17. 19:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Én szivesebben viselném el a vizesedést,mint a rendes hízást,mert az szülés után rögtön lemenne rólam,de a rendes hízás..hát azt nem hiszem,hogy lefog menni szülés után.

Én amúgy is túlsúllyal kezdtem a terhességet, 78,5 kiló voltam,ma pedig a védőnő kereken 86 kilót mért.Szóval nem nagyon örülök annak,hogy most jön még csak a java,amikor már így is 7 és fél kilót híztam :((

2012. dec. 17. 20:37
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
A víz sem megy le rögtön szülés után, kell min. 1 hét, de ne kívánd, hogy inkább vizesedj, mert a nagyfokú vizesedés veszélyes, toxémiát jelenthet, ami veszélyes rád is, a babára is. Elvileg félidősen még nem indokolt a hízás, főleg ha túlsúllyal indultál, a baba és tartozékai max. 1 kg-t nyomnak ilyenkor. Próbálj változtatni az étrendeden, napi 5-6 kis étkezés, sok zöldség, kenyérféléből teljes kiőrlésű, sok főzelék, tejtermék, minimális nass. A vizesedést elsősorban a lábaidon (boka, lábszár) fogod észrevenni.
2012. dec. 17. 21:43
 10/10 A kérdező kommentje:

Értem.

Hát én egy nap olyan 3x eszem,de nem hányásig,csak amennyi jól esik.Van olyan,hogy eszem reggel és csak délután 5-6 felé vagyok újra éhes.Most kb egy hétig semmi étel nem esett jól,bármit ettem,1 óra múlva jött volna ki minden..kb 2-3 napja tudok megint enni úgy,hogy jól is esik.Hát igen a nass..nagyon sok édességet eszem,nincs olyan nap,hogy egy szelet csoki le ne csúszna..és a egy nap is kimarad csoki nélkül,már elvonási tüneteim vannak.Rendesen kutatok a lakásban valami édes után,mert a közérzetem is rosszabb,ha nincs csoki.A terhességem elején még süti is társult a csoki mellé,de azt már nem eszem,csak csokit :( Tudom,hogy nem lenne szabad,de hát...és ráadásul most jön a karácsony,ilyenkor meg sütizni szoktak az emberek.Hát majd valahogy megállom,hogy ne egyek csak max 1 szelet sütit.Puffasztott rizst is szoktam enni,de néha mellette lecsúszik 1-2 kifli is,persze nem minden nap.Hát akkor próbálok fogyózni.Nincs mese,mert nem akarok 100 kilóval menni szülni.És akkor ez ami eddig feljött,ez szülés után nem is fog lemenni magától,csak fogyókúrával???

2012. dec. 18. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!