Tényleg árt a babának, ha valaki hirtelen hagyja abba a cigit?
%-ös és 8-as, akkor elmondom én is még egyszer:
- ha terhesség elején/alatt szokik le az anya, a baba semmiféle függőséggel nem fog születni, mivel már az anya sem függő.
- amire te gondolsz, az azokra az anyákra vonatkozik, akik végig dohányozzák a terhességet, mivel a nikotinfüggőség végig fennáll, ebben igazad van ( ez ugyanaz, mint a drogos kismamáknál). Ám itt az a kérdés, hogy mi van, ha abbahagyja az anya.
Egyébként én is hallottam hasonló vélekedést, de ott olyan indokok voltak, hogy a leszokás közben, kiürülés alatt nagy mennyiségű méreganyag szabadul fel az anya szervezetéből, és ez árt a babának. Véleményem szerint ez is csak városi legenda, a dohányzás árt a magzatnak, a nikotin olyan méreganyag, ami átjut a placentán, az anya csökkent oxigénellátottságáról már ne is beszéljünk. édesanyám mindhármunk terhességét végig dohányozta (akkoriban még nem voltak tisztában az ártalmaival), mindhárman koraszülöttként, kis súllyal jöttünk a világra, öcsém enyhe tüdőtágulással, fulladással küszködött picinek, bátyám asztmás, allergiás volt már kisgyermekként, bár nem tudom, ez utóbbiak egyenes összefüggésben állnak e a terhesség alatti dohányzással.
Ez egy rossz duma.
Az art a babanak, ha valaki nem hagyja abba a dohanyzast.
En 5 hetesen tettem le a cigit, egybol a pozitiv teszt utan es semmi baja a lanyomnak.
Ez a fokozatos leszokas csak duma,hogy a kedves anyukanak egyszerubb legyen leplezni a sajat gyengeseget.
Ha egy bukdácsoló h'lye gyereket akarsz aki az iskolában nem tud teljesíteni és lassú a felfogása akkor csak dohányozzál terhesség alatt.
Minden idió.-ta ezt csinálja és ha rákérdeznek még ellenérveket is megpróbálnak felhozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!