Mennyi pénzt költöttetek a babátokra megszületéséig?
1.babámnál
6ezer a kombinált teszt
kb 4ezer a mellszívó(vaterán vettem)
a kis ruhák olyan 5-6 ezer.(nagyon sokat kaptam használtan);3000.-a pocakosnapló
1cs pelenka 2000.-,1cs popsitörlő 400.-
nekem eü betét(2cs,)törlőkendő kb 2ezer
ha belevesszük a vitaminokat,na az nagyon sok.elevitet végig szedtem(havi olyan 3-4ezret hagytam a patikában)
Ebben már benne volt neki a bepanten popsikrém,a steril vatta,melltartó betét,eü betét,a fürdető,a fültisztító pálcika,a kisolló,az orrszívó-kézi,majd kaptunk elektromosat...a többi kencéjét a hazajövetel után kapta.
a bútorokat(kiságy)a babkocsit szintén úgy kaptuk.
tehát így belegondolva nagyon sokat tudtunk spórolni hála a nagy gyerekszerető rokonságnak.
Se babakádat,se járókát,etetőszéket...semmi ilyent nem kellett vennünk.
Ha ajándékba kaptok dolgokat,és használtan is vesztek ezt-azt,100.000Ft-nak elégnek kell lennie...szerintem!
Ja,a magándokinak járó pénzt nem számoltam bele!Én 40.000et adok majd neki.
Mi nem kaptunk semmi ajandekba, elso baba a csaladban,
butor: 200.000ft
doki : 90.000ft + szules 100.000ft
mellszivo+legzesfigyelo+ merleg + ehez hasonlo dolgok 200.000ft
plusz meg rengeteg felesleges dolog... 900.000ft ot biztosan eltapsoltunk. Plusz a tetotert is meg kellett csinaltatnunk h elferjunk.. persze azt nem szamolom fel:)
ha ujra csinalnam elmennek az ikeaba megvenni a 10.000ftos agyat stb... feleslegesen nem vasarolnek meg egyszer.. meg a pelenkazokomodot se hasznaltam mar 3hos kora utan,mert azert nem setaltam fel az emeletre.. azota szet is van szedve. A tobbirol nem is beszelek h minden a taroloban all :) 8 hos kislany anyukaja
Szia,Mi kaptunk 3 zsák ruhát,(ami nagy segítség volt),Kiskádat álvánnyal,kókuszpólyát,textilpelenkát!
Amit vettem:Kiságy( 10.000 ft),szivacsunk volt bele,csak méretre vágtam és varrtam rá huzatot,Babakocsi 28.000 ft(bizományiban vettem,de mintha új lenne,hordozó 6000 ft(szintén használt volt,de megkímélt állapotú),18.000 ft fenyőkomód(új),pelenkázófeltét,rácsvédő 3000-3000 ft,egy-két rugi,body,hálózsák 5000 ft,a kencéket olajokat terhesvitamint én patikakártyára veszem,azért nem kell fizetni úgymond.
Dokinak egy fillért sem adtam,mert SZTK-ba és kórházba jártam,és mivel nálunk nem lehet orvost fogadni,ezért ez sem került pénzbe.
Pelenkára, betétre,hálóingre,bugyira kb 5000 ft-ot költöttem!
Összességében.kb.80.000,de lehet 100.000 is megvolt
sok kedves ismerősnek,köszönhetően így nem kellett vagyonokat költenem,na meg én nem ragaszkodtam az új dolgokhoz!A lényeg,hogy tiszta,rendezett legyen a holmi!
Én így csináltam!Mivel ennél többet sajnos nem tudtam volna költeni,meg nem láttam értelmét sem!
Ja,a mellszívó 3000 ft volt azt kihagytam!
Boldog babavárást és új évet!
Az elso babankra koltottunk, nem ereztem, hogy sporolnank, viszont csak azt vettem meg, amit fontosnak es jonak tartottam. Meg sem kozelitettuk a fentebb emlitett 300-400 ezer forintokat...
Vettem uj ruhakat, de nem a cuki es meregdraga cuccokat a meno uzletekben, hanem azokat, amik a minosegukhoz kepest megfelelo arakkal birtak. Kaptam hasznaltakat, amiknek szinten orultem, ajandekba is hozogattak nehanyat. Kisagyat szinten kaptunk ajandekba ujat (babavaras alatt hazasodtunk, igy eleve kertuk, hogy babas cuccra dobjon ossze a szuk csalad, ne lim-lom dolgot ajandekozzanak).
Elektromos mellszivot is hasznaltat vettem (szerencsere, mivel nem volt ra szukseg csak ket hetig), a fekvo babakocsi is hasznalt volt es olcso, mert inkabb a hat hos kor utan hasznalhato ulobabakocsira kivantam tobbet kolteni, annak joval tobb szerepe van/volt nalunk.
A pelenkazo es furdeto allvany, a legzesfigyelo, a bebihinta, piperecuccok, nekem a szules utani dolgok (sok-sok betet, krem cicire, hasra, hasleszorito, 2 uj haloing, szoptatos melltarto), pelenka a babanak es nehany jatek: ezeket vettem ujonnan (valami meg biztosan kimaradt), jo minosegu mind es igy sem volt draga.
En bababutorhoz es kulon meregdraga bababirodalom berendezesehez nem ragaszkodtam, feleslegesnek tartom, tok jol megfertek a babaruhak az en cuccaimmal egy szekrenyben, nem vetette meg a fiam a szememre, hogy neki nincs komodja. :-D
A szulesert es a vizsgalatokert semmit sem fizettem, mert volt biztositasom es kulfoldon szultem, nem divat a magandoktorozas az allami biztositason tul, persze maganklinikan is lehet szulni atszamitva milliokert.
Osszesen talan 100-120 ezer forint ment el a komplett babakelengyere es az elso 2-3 honapban szukseges cuccokra, azutan kellet ismet vasarolni, boviteni a ruhatarat, tobb jatekot venni, stb.
Most a masodik babamat varom, 33 hetes vagyok de jelenleg a terhesvitaminokon kivul 2 darab rugdalozo arat koltottuk. A nagyobbik fiam is meg csak 13 honapos, mindenunk megvan, a kistesonak csak pelenkat kell vennem, magamnak nehany dolgot a korhazi csomaghoz, egy hordozokendot veszek meg es nehany ruhacskat, hogy ne csak "hasznaltja" legyen picinek (bar nem hiszem, hogy ez az o lelket zavarna).
Allami korhazba jarok terhesgondozasra mindig ugyanahhoz a dokihoz, szulesnel elvileg bejon, ha bejon, akkor adok majd penzt, de terhesgondozasert nem, mivel nem a maganrendelojeben vizsgal, nem a sajat gepeit hasznalja. Szulesznot viszont fogadtam mar.
Tehat az orvosi koltsegekkel egyutt is ugy szamolom, hogy megallunk most is a 100-120nal.
Össz. kb. 100 ezer Ft: Sztk ingyenes ellátás, jórészt használt cuccok.
Ebben vannak luxus-dolgok is, mint sterilizáló, mellszívó, szopipárna.
Okosan vásároltam :)
Kaptunk ruhákat a nővéremtől,mert az Ő bébije 6 hónapos, és tudta hogy kelleni fog nekünk, így félre tette az összeset, és folyamatosan is ezt teszi :) Tehát ruhát nem kell vennem most sokáig.
Kiságyat használtan vettünk de "újat", az 3000 Ft. Abba kell vennünk egy kókuszmatracot, ami 8000.-, vettünk bébiőrzőt,ami 5000 volt,de új, Intersparból való.Szerencsére akciós volt.
A babakocsi 150.000, CAM cortina x3.
Mellszívót valószínű használtan veszek, és légzésfigyelőt is. Aventes újszülött cumisüveg szettet, az 7000.-
Pelenkák és egyéb pipere cuccok az úgy 20 000.-
Baba kádat is kaptunk. A doki és a szülésznő kb 60.000 lesz. Plusz a magánrendelésekre eddig elköltött pénz.
Ahol tudunk spórolunk, mert nem veszünk fölösleges dolgokat meg.
Remélem nem hagytam ki semmit :) Bár, szerintem biztos :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!