Mért kilenc hónapot mond mindenki, a baba megszületéséig? Mikor a 37. és 42. hétre jönnek a babucik. A 9 hónap az 36. hét akkor még koraszülött. Légyszi ne nézzetek h-nek.
Egy hónap nem 4 hét. Lehet 4 hét, de nem szigorúan annyi.
Mert 9 naptári hónap, mivel egy hónap lehet 28 (29), 30, 31 nap, így ez egy közelítő szám. Inkább 10 holdhónapot (egy holdhónap fix 28 nap) vagy 40 hetet vagy 280 napot szoktak mondani. De mindezek átlagos számok.
Csatlakozom a tobbiekhez. Aki kilenc honapot mond, az altalaban kilenc naptari honapra gondol es nem beszel tul nagy hulyeseget.
Peldaul az elso fiammal februar 28-tol szamitottam terhesnek es december elejere voltam kiirva. Ez kilenc naptari honap, plusz nehany napocska.
A masodik fiammal majus 18-an volt az utolso mensim elso napja es februar 24-re voltam kiirva. Ez sem sokkal tobb, mint kilenc naptari honap.
Kilenc naptari honap pedig nem 36 het, ahogyan mar elottem is irtak.
A babak meg akkor jonnek, amikor akarnak. Nagyon keves szuletik epp a kiiras napjan.
Az mar csak a sors fintora, hogy en mindketszer napra pontosan kilenc honapig voltam terhes, mert ez elso fiam vegul november 28-an szuletett, a masodik pedig februar 18-an. :-)
Az utolsó mensitől számítva 9 hónap + 1 hét.
A fogantatástól számítva 9 hónap - 1 hét.
E kettő átlaga pont 9 hónap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!