Akinek méhenkivüli terhessége volt, leírná mikor hányadik héten vették észre és hogyan derült ki, mik voltak a tünetek?
Normális terhességnek indult, 8. héten mentem orvoshoz, későbbre kaptam időpontot uh-ra. 3-4 nap múlva elkezdtett szurkálni a hasam, 4 napig bírtam és azon az estén rendes fájásaim lettek, ezzel pedig nyilván a kórházba vonultam.
Szülőszobára be, onnan ki, jobbra balra tologattak, kérdeztem és a doki azt mondta, hogy mindenképpen jó lenne ha inkább elvérezném.
Kérdeztem, hogy miért?
Mert 5 baba volt odabent, szabályos életjelnséggel, de nem a méh üregében és örüljek, hogy még nem robbant szét a petevezetékem..... Kaptam infut, görcs, vér 4 nap fekvés és nem adtak gyógykaparasát sem, mert "kitisztult". Ez után fogant meg a lányom, kb 1 hónap kihagyással.
Teljesen normális, hogy 4 hetesen nem látott semmit. Minek mentél olyan korán? Most csak idegesíted magad rajta. Butaság volt.
Nekem volt méhen kívüli terhességem, Pont 6 hetesen kezdtem vérezni, pontosabban először csak barnázni, majd másnap élénk piros volt a vérzés, de csak kevés. 6+5 hetesen még nem találták sehol, de akkor már jobban véreztem, görcsölt a hasam és a bal petefészkemnél, szúrt, nyilalt, görcsölt. A méhemben nem volt semmi. A HCG nem duplázódott, csak picit emelkedett, vagy stagnált.Szóval a tünetekből egyértelmű volt, hogy méhen kívüli terhesség. Aztán 7+3 hetesen végre megtalálták a bal petevezetékben. Azonnal műtöttek, mert már 2x1x1 cm volt. Egyébként nekem nagyon későn találták meg, nem is UH-oztak ezen a kettőn kívül, Angliában élek és itt egy borzalom az eü rendszer. Szerencsére túl vagyunk rajta, azóta van már egy 14 hetes pocaklakóm.
Ami még gyanús lehetett volna, hogy a tesztem csak a 40. ciklusnapon lett pozitív, tehát már majdnem 6 hetesen. Akkor is csak halványan. Előtte minden nap negatív volt. De mivel Te 4 hetesen már ezek szerint pozit teszteltél, nem izgulnék a helyedben. Normális, hogy görcsöl a hasad ilyenkor, ne aggódj.
Első! Nem értem, amit írtál. 5 embrió volt a petevezetékedben és magától "kitisztult"? 8 hetesen? Biztos jól értettél mindent?
Nekem 7 hetes pár napos volt és petevezetékestől kellett eltávolítani. Egy hajszálon múlt, hogy nem durrant el a vezeték és nem véreztem el.
2. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!