Akinek volt méhenkívüli terhessége az elmesélné mi történt? Hogy derült ki? milyen tünetei voltak? Azóta terhes lett? Műtét vagy gyógyszer? Szóval mindent.
Nekem egy közeli ismerősöm esett teherbe méhen kívül. A fogadott orvosa nem találta a magzatot a méhen belül, ezért befektette a kórházba, és mondta, hogy lehet, hogy még pici, ezért nem látszódik. Egy másik orvos megnézte, és megtalálta a babát, viszont nem látszódott állítólag a méhen kívüliség, mert úgy tapadt meg. Másnap egyik pillanatról a másikra görcsölni kezdett az ismerősöm, és azonnal meg is műtötték. Elkezdte az embrió szétfeszíteni a petevezetéket.
Mondjuk az ismerősömnek több hasi műtéte is volt, és műtötték a petefészkét is, ezért beszűkült neki a petevezeték, emiatt nem lökődött ki rendesen.
Már legalább a 4-5. hasi műtéte volt, viszont még mindig lehet babája, csak a kockázat elkerülése miatt (szűk petevezeték), nekik be kell ültettetni. Szeptemberre van időpontjuk.
Tehát lehet még terhes, akivel egyszer ilyen balszerencse történt.
Pozi lett a tesztem, viszont nem nagyon erősödött a csík.
KB a 6. héten mentem uh-ra és ott nem találtak a méhemben semmit. Befektettek kórházba, közel két hétig feküdtem, mert magától elhalt a petevezetékemben az embrió,(vérvétel alapján gondoljuk, mert először növekedett a HCG szint, majd elkezdett lecsökkeni) Miután lecsökkent egy bizonyos szint alá, hazaengedtek. 2 hetes kontroll vizsgálaton még mindig látszott hogy ott van valami a petevezetékben, de a véreredmények már teljesen jók voltak. Aznap este viszont elrepedt(hatalmas hőség volt és nagyon keveset ittam aznap....szerintem ez is hozzájárult)Megműtöttek, kivették a petevezetékem. Nekem nem volt sok vérzésem, és a hasam sem fájt elviselhetetlenül, de az biztos, hogy megismerném azt a fájdalmat most is.(kb a 11. hétnek megfeleő héten volt a műtétem..nagyon sokáig elhúzodot )
Egy hete viszont újra pozitivat teszteltem :) Dokinál még nem voltam, de érzem, hogy ez más, ennek jó helyen kell lennie. :)) (És tudom, hogy a maradék petevezetékem átjárható..volt átjárhatósági) most nagyon reménykedem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!