Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit szóljak hozzá, hogy...

Mit szóljak hozzá, hogy elment a férjem szilveszterezni?

Figyelt kérdés
Amióta terhes vagyok amúgy is sokat eljár itthonról a haverjaival, mondván később, amikor meglesz pocaklakó úgy sem fog menni.Értem én, de nem esik túl jól, hogy ennyire nem törődik az én érzéseimmel!Már nagyon sokat veszekedtünk ezek miatt, de mégis újból elmegy (heti min. 2 alkalommal). Ezek ellenére még én szoktam hárpiának érezni magam az állandó balhék miatt, holott ő hagy itthon mindig.37 hetes km
2009. dec. 31. 23:48
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Az enyém sem jár sehova. Heti 1-2x a haverokkal kávézni, de kizárólag napközben. Nekem meg pont az a bajom, hogy nem akar kimozdulni, persze velem. Kb. a lakásban ülünk amikor nem barátnőzök épp.
2010. jan. 1. 09:58
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nálunk ezt csinálta volna, valószínűleg nem tudott volna bejönni.De később sem!Ilyenkor azért ne menjen már bulizgatni.Nálunk nincs megtiltva, hogy elmenjen a haverokkal vacsizni meg ilyenek.De bele az éjszakába? Na ne!Én is megyek holnap a 3,5 hónapossal barátnőzni.Ez nálunk minden évben így van.Na de azért az ünnep az egy más dolog.Teljesen mindegy, hogy terhesen, vagy gyerekkel van otthon a nő.A gyerek közös döntés eredménye.A férfiak miért nem empatikusak? Nem értem.A kismama meg otthon nézze egyedül a négy falat?És ha véletlenül történik valami?Ki viszi az ügyeletre?Hű, de pipa lettem az ilyen férfiak miatt.Csajok!Azért ne engedjünk már meg mindent!Nekünk meg semmit nem lehet?Ettől érzik a férfiak még mostanság is nyeregben megukat.

Ők miért nem vigyáznak pl a gyerekre míg az anyuka elmegy kozmetikába, fodrászhoz stb? Az ember úgy néz ki szülés után mint egy őslelet.Aztán meg jönnek a családi gondok, hogy ki miért nem ad magára, miért nem fogyózik stb.

Találj ki valamit, és állj a sarkadra, mert később csak rosszabb lehet!

2010. jan. 1. 10:15
 13/24 anonim ***** válasza:
Rám is nagyon vigyáz/ott a férjem terhesség alatt meg most is. Szokott eljárogatni, én is, együtt is, de mindig megbeszéljük, beosztjuk, nem csak úgy fogja magát, és elmegy. Én bizony már kiraktam volna, ha igy bánna velem. Volt már negativ élményem, nem lenne szükségem mégegyre.
2010. jan. 1. 10:32
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Az a gond ezzel a gyakori haverozással, hogy sajnos valószínű, hogy ha meglesz a baba akkor is fog valami kifogást találni, hogy mehessen. Nem tudom hány éves, de úgy tűnik nem tudja a fontossági sorrendet. Remélem ha megszületik a gyermeke át fogja értékelni az életét.
2010. jan. 1. 11:10
 15/24 anonim ***** válasza:
56%
7.33 vagyok. Ne azért menjen, hogy őrizze?! Jézus, ez eszembe se jutott!! Hanem azért HOGY LEGYEN KÖZÖS ÉLMÉNYÜK, jól érezzék magukat EGYÜTT. Nemcsak füstös helyre lehet menni, én egy közös sétának vagy kávézásnak is nagyon tudok mindig örülni. Nemcsak kettő darab gyereknevelő biorobotról van szó, hanem egy szerelmespárról, nem? Ha ők, boldogok, a baba is az lesz, és könnyebbek lesznek az akadályok. Ha köztük feszültség van... nos, ezért kell együtt programokat csinálni, persze csak ha van igény rá. Ha nincs, az megint jelez valamit.
2010. jan. 1. 11:41
 16/24 anonim ***** válasza:

Először is boldog új évet!

Másodszor, remélhetőleg már hazaért a férjed:-)

Nem olvastam el a többi hozzászólást csak az elsőt...szóval én nem vagyok merev, és megbízom a páromban, és abban is bízom, hogy engem és babánkat is szeret. Nem rég még én küldtem szórakozni, mondván utána már ő is fáradt lesz mellettünk, nem fog eljárogatni, én meg pláne nem. Tehát engem nem zavar, ha elmegy.

Egyébként most beszéltem egy barátnőmmel, akinek minta házassága van. Most szült, a férje mégis elment szilveszteri vacsorára, a barátnőm azt mondta, hogy úgyis csak szoptat, meg alszik...szóval lehet ezt rugalmasan is kezelni.

De ha nagyon zavar, akkor most még szülés előtt az új év kapcsán menjetek el kettesben valahová a hétvégén...akkor lehet, hogy megnyugszik a lelked!

Minden jót!

(34. hetes mami)

2010. jan. 1. 11:54
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
38 hetes vagyok, és együtt szilveszteztünk egy kisebb baráti társasággal. A férjem nem ivott semmit, hogy hátha megindul a szülés, és ő visz majd be a kórházba. Ő magától döntött így. Szerintem beszélj a pároddal erről, mert a későbbiekben sem mindegy, hogy mennyire számíthatsz rá.
2010. jan. 1. 12:19
 18/24 anonim ***** válasza:
61%

Én nem érzem úgy, hogy "láncra verném" a páromat csak azért, mert nem támogatom abban, hogy iszogatni, kocsmázni járjon a haverokkal... Mégis, milyen család az, ahol a nő még áldását is adja a csavargásra?

Ha napközben akarna beszélgetni, meg EGY sört meginni a barátaival, arra még azt mondom, hogy persze, nyugodtan. (De azért ne hetente...) Én is ültem már be barátnőmmel teázni. No de egész éjjelre kimaradozni, részegen hazajönni, ráadásul mindebből rendszert is csinálni!? Hát, elég érdekes családmodell...

Szerintem a család egyáltalán nem az individumok egymás mellett élése. A család az, ahol az ember egy szeretetteli közösségben él, gyerekeket nevel, példát mutat, és igenis áldozatokat hoz a közös boldogságért. Attól még, hogy sok nő még direkt "küldi" is a párját szórakozni, még könnyen lehet, hogy egyszer csak majd azzal szembesül, hogy a párja lelépett egy másikért.

Lehet, hogy a szavaimból úgy tűnik, hogy görcsösen féltékeny vagyok, de erről szó sincs. Az idegen nőkkel ugyanúgy vagyok, mint a bulizással. Mehet. Csak ne felejtsen el előtte összecsomagolni...

Én sem járok el nélküle, én sem ismerkedem más pasikkal (lenne is belőle kiakadás!), és én nem várok el tőle többet, mint amit ő elvár tőlem. Nem azért alapítottunk családot, hogy közben úgy éljünk, mintha az a család nem is létezne. Nekem normális fiatalkorom volt, ismerkedtem, szórakoztam eleget. A párom szintén. Így ilyesféle kalandokra már egyikünk sem vágyik. Ha mégis ki szeretnénk mozdulni, azt együtt tesszük. Mert mi tényleg egy életre választottuk egymást, és ezért mindkettőnknek furcsa lenne, ha a másik nélkül mennénk el szórakozni.

Persze mindenki úgy él, ahogy akar. Ha valakit egyáltalán nem zavar, hogy a párja külön utakon jár, ő meg egyedül gubbaszt otthon a gyerekkel, hát csinálja. Engem biztosan nem tenne boldoggá az ilyen élet.

2010. jan. 1. 12:48
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

hello

mi a párommal már napokkal előre megbeszéltük, hogy hogyan töltjük a szilvesztert

éjfélig itthon volt, pihentünk, este megfürdettük a picit, utána cici és alvás egészen 2-ig

így a párommal kényelmesen együtt tudtunk tölteni éjfél előtt 2-3 órát kettesben (gondoltunk a következő picire is :)) majd éjfél után imádkozott egyet a picivel, telefonok garmada és kb. egy óra körül elment a barátaival egy kicsit lazulni

mi már a terhességem alatt megbeszéltük, hogy mindkettőnknek szüksége van arra, hogy a barátaival is legyen, néha együtt is tudunk velük találkozni, de inkább mindenki a saját barátaival találkozik

a terhesség és a szoptatási időszak nem börtön, nem szabad feladni a régi barátságokat, kapcsolatokat, megfosztani magunkat újaktól mert akkor beleörülünk és a kapcsolat rovására is rámehet

lehet, hogy most megköveztek, de a párom nekem is szívesen vigyáz a kicsi lányomra amig én a barátnőimmel vagyok, ez kölcsönös, legyen az nappal vagy éjjel

így négy hetes volt a lányom amikor az esti 11 órás és a hajnali 3 órás szoptatás között még egy "éjszakai" szórakozóhelyen is tudtam egy kicsit lazulni a barátnőimmel, persze nem sokat 1,5h-t, a szoptatásra már otthon voltam lefürödve és csak vártam hogy felébredjen és ismét megöleljem :)

szerintem ez nagy mértékben a bizalmon is mulik, és hogy ne önző módon viselkedjünk ezekben a hónapokban, természetes, hogy ez az időszak a nő életében jár több lemondással, de ha közösen sikerül átvészelni akkor szerintem az inkább erősíti mint gyengíti a kapcsolatot és nem érezzük börtönnek ezeket a gyönyörű hónapokat

2010. jan. 1. 13:08
 20/24 A kérdező kommentje:

Egy páran félreértettetek. Főleg azért nem mentem vele, mert egy hete beteg vagyok.(ill. 7. héttől itthon vagyok, mint veszélyeztetett terhes) Ugyanakkor nagy hassal(amivel már ülnöm sem kényelmes)nem akartam nézni ahogy mindenki lerészegedik körülöttem.

Ő eddig is haverozott csak mivel én nagyon sokat dolgoztam, túlóráztam korábban,(persze, hogy majd hármunknak könnyebb legyen) ezért ez nem volt annyira kirívó.

Eddig sem nagyon szóltam, csak most a vége felé, hogy jó lenne ha most már ő is ránk koncentrálna, ami eddig még nem igen sikerült neki.

2010. jan. 1. 14:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!