Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Embrió redukció fájdalmas?

Embrió redukció fájdalmas?

Figyelt kérdés
Hármas ikreket állapítottak meg nálam, és az orvosom az embrió redukciót javasolta, hogy két baba maradjon. A SOTE-n csinálják majd. Érdeklődnék, hogy fájdalmas-e, bent kell-e maradni éjszakára, illetve, hogy kell-e fizetni.
2014. máj. 29. 11:26
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanaz mint az abortusz. Jól meggondoltad? Én nem engedném, hacsak nem lenne vele valami probléma vagy veszélyeztetné a többi babát. Kérd ki más doki véleményét. Egyébként fizetni ebben az esetben ha orvosi javaslatra történik nem kell, a műtét nem fájdalmas.
2014. máj. 29. 11:37
 2/10 anonim ***** válasza:
De miért kell elvenni egyet? Egészségügyi oka van?
2014. máj. 29. 11:38
 3/10 anonim ***** válasza:
Én nem mennék bele, mert nagy az esélye, hogy a másik kettő baba is elmegy, vagy sérülnek.
2014. máj. 29. 12:34
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Lelkileg nagyon. Elhiszem, hogy ezt redukciónak nevezi az orvosod, mert a gyermekeid számát redukálja, de ez azt jelenti, hogy a háromból egyet meg fognak ölni.

Tágítással jár, ez biztos fáj, én nem tudom, mert nem volt még abortuszom, szerintem bent is kell maradnod, de nem értem, milyen megfontolásból javasolta az orvosod azt, hogy egynek vegyék el az életét.

Te is ezt szeretnéd? Elmondta neked az orvos, hogy ez mit jelent? Ha mást gondolsz erről, ki mersz állni a szándékod mellett?

2014. máj. 29. 12:37
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

Ez olyan durva. van szíved ezt hagyni!

Örökké nyomni fog ez, s nem lesz felhőtlen a boldogságod ha hagyod hogy az egyiket elvegyék. Pár hét múlva majd jönnek a kérdéseid hogy lehet ezt feldolgozni, hogy az egyik baba oda lett, majd ha megszülettek, rájuk nézel, s bele gondolsz, milyen is lehetett volna a harmadik, vagy hogy lehettél volna te aki most nem azületik meg....

2014. máj. 29. 12:39
 6/10 anonim ***** válasza:
HU én se mennék bele.. Nagy veszélye van:elmegy a többi baba is, sérülhetnek,koraszülés lehet...
2014. máj. 29. 13:12
 7/10 anonim ***** válasza:
55%
A szomszédainknak 4 évvel ezelőtt ugyanezt javasolták (nekik természetes úton fogantak)2 hétig sírtak, hogy most mit csináljanak, hogy tudnák megöletni az egyik babát aki életük végéig ott fog csücsülni a vállukon és amikor ránéznek a kettőre ahogy játszanak, mindig jusson eszükbe, hogy akár hárman is nevetgélhetnének körülöttük, így végül vállalták a kockázatot és ma 3 egészséges, eleven kislányuk van :)
2014. máj. 29. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:
54%

Szia! Én is hármasikreket várok, 15 hetes vagyok.

Megkérdezhetem, hogy mi indokolja a redukciót, azon túl hogy nyilván ez egy kiemelten rizikós terhesség? A korod, a testalkatod, esetleg valamilyen betegséged?

Csak mert nekem soha senki nem JAVASOLTA, persze többször tájékoztattak róla (még a 12. heti genetikai UH-n is, ahol amúgy mindent rendben találtak), hogy ez lehetséges volna - de senki nem javasolta kifejezetten, sőt az orvosom az elejétől fogva bíztatott és bátorított.

A menete amúgy technikailag az, hogy kálium-injekciót fecskendeznek az egyik baba szívébe. Nekem borzasztó már a gondolata is, de persze nem ítélek el senkit aki emellett dönt.

2014. máj. 29. 14:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Ezt az orvosodtól kérdezd meg, pontos választ ő fog tudni adni neked, ha már tett egy ilyen javaslatot...
2014. máj. 29. 14:04
 10/10 anonim ***** válasza:
én nagyon átgondolnám mielőtt belemennék... kockázata nagyon nagy
2014. máj. 29. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!