Hogyan vállahatnék így több gyermeket, ha kicsi a lakás?
Fiatal házasok vagyunk, most várjuk az első babánkat. Anyóséknál lakunk, leválasztva egy szoba + konyhában. Fogunk építeni hozzá még egy szobát. A párom csak max. 2 gyermeket szeretne, mivel kicsi a házunk. Nekem mindig a nagy család volt a vágyam, úgy 3 gyermekkel.
Nálatok volt olyan, hogy kicsi a lakás, és sok gyermeket neveltetek? Hogyan boldogultatok?
Ez szép dolog hogy sok gyerkőcöt akarsz, de vedd figyelembe hogy a gyerekeknek tér kell hogy ki tudjanak bontakozni, nem lehetnek egymás hegyén hátán. Szerintem!
Mi 56 nm2-en lakunk 4-en. 2 gyerkőcöm van és néha ez a lakás is olyan kicsinek tűnik.
Szia
Mi 38 NM en lakunk anyósnál egy külön lakrészben egy pici előszoba abból nyílik a konyha onnan a fürdő és a szoba nem túl nagy de el lehet férni. Galériaágyat építettünk ott alszanak a nagyok az ágy alatt az egyik oldalon az ágyunk egy kihúzható kanapé a másik oldalon az íróasztal ezzel szemben az ajtó két oldalán beépített szekrény. Az ágyunk karfájának fojtatása a babaágy a szoba közepén egy kicsi asztal 2 kicsi székkel ahol rajzolnak társasozhatnak..... a lurkók és egy hatalmas kert. 7 és 4 évesek a ˝nagyok˝ 4 hós a kicsi. Szándékunkban áll bővíteni nekünk is de eddig nem volt probléma a hely szűke miatt. Sok jó ember kis helyen is elfér. És anyukám mesélte mikor én 3 voltam akkor született az öcsém és kirakták őket az albérletből és apu egyik kollégájának a garázsában laktunk 2 évig 12 nm-en 4-es ben míg anyuék megkapták a szolgálati lakást. Ne keseregj ha jönni akar majd úgy is jön. Ha Szeretet van akkor minden van.
Kis térben olyat is lehet, hogy minden gyereknek van egy hálófülkéje, mondjuk egy galériaágyon, ami elé függönyt húzhat (magánszféra), alatta íróasztal, és több szoba helyett lehetne a hálórészek előtt egy marha nagy játszótér nekik. Nyáron meg ott az udvar, kert.
Különben meg lehet, hogy addig nagyobba mentek, nem lehet tudni.
Nekünk 6 hós a lányunk, de mi is 3 gyereket szeretnénk, na jó csak én, a férjem 5ig meg sem állna. Mi a tetőteret fogjuk hálószobásítani, de 3 gyerekre elég kevés lesz ott a hely.
Különben sem ez a sok gyereknél a legnagyobb kérdőjel, hanem az, hogy miből fogjátok iskoláztatni, kiházasítani, elindítani őket...
Nálunk is ez volt sokáig a kérdés. Most már kitaláltunk mindent, jöhet a többi gyerek.
39nm-es lakásba lakunk.Van egy 4éves kisfiam és egy 20hós kislányom és most várom a harmadik babámat aki közel 2hónap múlva megszületik.Nincs túl zsúfolva a szoba pedig rengeteg a játék most tervezzük hogy a szoba a gyerekeké lesz és mivel a konyhánk nagy abból választunk le magunknak egy háló fülkét csak így az étkező asztal meg fog szűnni de nem baj:)Nem hiszem hogy mostanában költöznénk hiába ekkora a család mert ennek a lakásnak is nagy a hitele!!!!Majd későbbiekben biztos valahogy megoldjuk a nagyobb lakást de ez nem az elkövetkező évekbe lesz!!!Én már annak örülök hogy a szoba teljesen a gyerekeké lesz a két "nagy" kap emeletes ágyat a picinek meg ugye babaágya lesz egyenlőre.
Szeretet és a Boldogság kis helyen is megfér ezt sose feledd!!!
Nem mondom hogy nem élvezném a nagyobb lakást de hát szükség törvényt bont!!
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!