Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhességi cukor diétát...

A terhességi cukor diétát tartók mit esznek egy egy étkezésre?

Figyelt kérdés
Tartanom kell a 120 ch-s diétát! Mikor mit esztek?

2014. máj. 28. 12:45
 1/9 anonim ***** válasza:

Biztos, hogy 120-at? Az nagyon kevés.

Nincs felétek dietetikus? Nálunk van az SZTK-ban, ő segített összeállítani az étrendet, hogy mit mikor ehetek. Szegényt hívtam egy csomószor, mert nekem sakkozni kellett a kajával, folyton felnyomta a cukromat. Ő adott ch táblázatot, recepteket, mindent.

2014. máj. 28. 13:11
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen 120-t. Hát itt a dietetikus mint ha nem is lenne... elmondott 2-3 fajta kekszet meg kefirt.. Jobb híján egy hete ezt eszem... De konkrét étrendet nem adott. Annyit mondott még próbáljak meg 5-ször enni.
2014. máj. 28. 13:15
 3/9 anonim ***** válasza:

120 nagyon kevés terhesség alatt, 160 g ch már megfelelő. Mennyi volt a cukrod?

Én már a terhesség előtt is cukros vagyok, és még nekem is 160 g ch a mindenképp ajánlott. Van egy pár étrendem, ha privátba írsz emailt, akkor szívesen átküldöm, de az enyém inkább Pco diéta.

2014. máj. 28. 15:37
 4/9 anonim ***** válasza:
szia! 120 ???? az lehetetlen...a legkevesebb is 150 ch amit a várandós diabeteszesnek be kell vinnie...ezt én nem értem. na mindegy. én február óta vagyok ch diétán, 160 ról kezdtük, de emelni kellett az adagot, most már 240 ch a bevitelem,mert a 160 mellett simán acetonos lettem, több energitá elhasználtam,mint a bevitt kalória és a szervezetem sejtei éhezni kezdtek. Itt Pécsett 3 hetente kontroll van, diabetológussal és orvossal, vérvételle, és vizelet vizsgálattal, súly és vérnyomásméréssel. adnak mintaétrendet, és útmutatót. Én reggelire általában Bakony és graham kenyeret eszek, a ceres félét, mert azon rajta van,hogy egy szeletben mennyi a ch, ehhez eszek sovány sajtot, tojást , sovány felvágottat felváltva, és zöldséget, uborka, retek, paprika, paradicsom, ezek szénhidrátmennyisége 100 grammban kevesebb mint 5 gramm. így kiszámolom az előírt ch mennyiséget. ebédre általában főzelék, egy héten minimum 3x, tök, zöldbab, kelkáposzta, vagy kimérve 6 dkg durumtészta, heti 1x, heti 1x köretként hús mellé 20 dkg burgonyapüré saját készítés, ha levest csinálok, akkor is kiszámolom a leves ch mennyiségét. rizs köretként heti 1x szintén, kimérve. ha eszem rántott csirkemellett, akkor ahhoz pusztán sima joghurtos salátát eszem, miután a rántott húsok mellé nem lehet krumpli v. rizsköret,mert akkor egekbe száll a cukor. kisétkezésekre elosztva a gyors és lassú felszívodású szénhidrát. ez korpovit keksz 3 és egy alma. vagy barna kenyér alma, málna kimérve és Hamlet. vacsorára kb. mint reggelire, de van amikor virsli, túró, stb. utóvacsira 3 korpovit keksz . semmilyen nasi, cukros vagy édesítős dolog nincs, ha teát iszom azt is naturan teszem nagy ritkán. tejes dolog reggel nem javasolt,mert feldobja a cukrot. szoros önkontroll otthon és diabetesz napló vezetése, amit nálunk mindig el is kérnek a kontrollok alkalmával a pécsi szülészeten. ha szükséges és az eredmények indokolják, szorosabb a kontroll, és módosítanak a ch mennyiségen. mi most már a 37.hetet tapossuk, hízni nem is híztam a ch diéta mellett mint 4 kiló össz-vissz, pedig vékony voltam,hát most is az vagyok, csak a baba nőtt szépen. de még1x valami a 120-as ch mellett nem stimmel, ahogy írtam, én a 160 mellett acetonos lettem...mennyi lett a terheléses cukrod? az enyém 8,1 erre eszem most 240 ch mennyiséget.
2014. máj. 28. 16:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó! Kérlek ne egyél krumplipürét, mert az irtó gyorsan megdobja a cukrodat!!! Semmit nem szabad pürésítve enni.

Azokat a zöldségeket, aminek a ch tartalma 5 alatt van, nem kell számolni.

Vannak tészták, aminek a ch tartalma 50 g, abból 10 dekát is meg lehet enni (szárazon 10).

Tejet, joghurtot kell számolni, túrót, sajtot nem.

Felvágott, szalámi, tojás, hús (panír nélkül, vagy ha paníros sütőben sütve, de érdemes ch csökkentett panírt használni) bármennyi mehet.

Reggeli: 20-25 g

Tízórai: 20 g

Ebéd: 50 g

Uzsonna: 20 g

Vacsora: 40-50 g

Tejet soha ne igyál reggelire, és ne egyél joghurtot, mert dobja a cukrot.

És ami a legfontosabb, szerezz be egy vércukormérőt, és a főékezések előtt, valamint utána 60 perccel mérd meg a cukrodat. Ez nagyon-nagyon fontos.

A 120-at meg felejtsd el, 160-180 g ch-ra szükséged van. Én is annyit tartottam, összesen 6 kilót híztam, a kisfiam 3400 g volt és 55 cm. Pedig irtó hízékony vagyok, 72-ről kezdtem.

Próbálj magán dietetikust keresni! Ha debreceni vagy, tudok ajánlani.

1-es voltam.

2014. máj. 28. 21:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Köszi a tanácsot :-) előtted válaszadó vagyok. az én cukrom nem dobja meg a krumplipüré, sem tészta, sőt, azok után grammra pedig kimértük nyersen mielőtt elkészítettem, már egy óra elteltével bőven 6 alatt vannak a cukraim :-) ezért nekem direktbe javasolta a doki, diabetológus,hogy bátran egyek belőle. lévén,a tapasztalat,minden cukros másképp reagál az ételekre. nekem pl. a túró simán feldobta, ahogy a rozs kenyér is, ellenben durumtészta,és krumplis dolgok egyszer sem! erre mondta a nőgyógyász diabetológus,,és dietetikus,hogy épp ezért nem hasonlítandó össze a terhességi diabetesz a sima cukorbetegséggel,és mindenkinek egyénre szabottan kell beállítani későbbiekben kitapasztalni mit egyen. Nekem azóta sem volt sosem gond a cukorral, sőt ahogy írtam,én épp acetonos lettem,tehát már 240 ch-ra állítottak. Tejet pedig nem szeretem,így hála hogy az feldobná a cukrom,nem fordulhat elő :-)
2014. máj. 29. 06:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Oké, rendben.:) Nekem is dietetikus mondta, hogy nem szabad, de nálam gondot is okozott. Mondjuk nekem nem az volt a gond, hogy túl alacsony, hanem hogy túl magas, a végén napi 3 inzulin kellett.

A tej már nem neked szólt konkrétan, hanem általánosságban, sokan nem tudják. A nővér is ezen vitázott velem a klinikán, állította, hogy reggel ihatok. Csak addig már átrágtam a szakemberrel, hogy mit lehet és mit nem.

2014. máj. 29. 06:35
 8/9 A kérdező kommentje:

Lehet nekem amiatt ilyen kevés mivel csupán 145 cm és 42 kg vagyok így kevesebb a szükségletem?

Jövőhéten megyek másik orvoshoz magán úton remélem ott több tájékoztatást kapok!

2014. máj. 30. 09:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Hú ez jó kérdés, de mondjuk én sem vagyok magas, és ehhez képest vékony (162 cm és 55 kg val indultam,amikor is beállították a diétát) és nálam látod kevésnek bizonyult a ch, emeltek a mennyiségen. szerintem inkább egy jó diabetológus, szoros kontrollok, és jó doki kellene, mert a terhességi diabetesz nem játék, de ha jól vagy beállítva és figyelnek rád, és te is magadra,akkor minden ok . Mi már lassan a 38.hetet töltjük, tehát hamarosan megszületik a kisfiúnk. Kitartás, szóval próbáld otthon mérni, ahogy írtam az egyéni beállítás a tényleg egyénre szabott diéta ami ilyenkor optimális, nem vehetnek mindenkit egy kalap alá!
2014. máj. 30. 11:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!