Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor - lehet túl...

Terhességi cukor - lehet túl keveset enni?

Figyelt kérdés
Cukros kismamákat kérdezném, hogy nekik mi a tapasztalatuk, nekem ugyanis ketten kétfélét mondtak eddig, diabetológus szakorvoshoz pedig majd csak a hét második felében jutok el. Szóval: dietetikus azt mondta, hogy 140 ch-nál kevesebben nehogy egyek, mert akkor nem nő a baba, éhezik a szervezet, ketont fog termelni stb.. Ehhez képest a nőgyógyász azt mondta, hogy ez nem igaz, az a fontos, hogy a vércukorszint egész nap ne menjen 7 fölé, és ha ehhez kevesebb ch kell, akkor egyek kevesebb ch-t. Ne értsetek félre, simán tudom tartani a kevesebb ch-s diétát is, nem azért kérdezem, mert többet szeretnék enni, hanem mert nem szeretnék inzulint, és ennek érdekében inkább eszek keveset, ha ezzel nem ártok a babámnak. Most kb. 120-130 ch-t eszem meg egy nap, ezzel stablin 5-6.7 között van a cukrom. Sok olajos magot eszem(pl. mandula), amiben kevés a ch de sok a kcal. Eleve túlsúlyos voltam, terhesség alatt eddig 6 kg jött rám, amiből a 2 hét diéta alatt egyet le is adtam. Hasonló cipőben járóktól kérdezném, hogy Nektek mit mondtak, meddig lehet csökkenteni a ch adagot, ill. Ti mennyi ch-t ettetek? Köszi! 27 hkm
2013. aug. 26. 14:47
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem kell túl keveset enni, éhezni sem kell!!

Én 120g ch diétán vagyok már 5éve. A szervezetnek szüksége van a ch-ra, megvonni nem lenne helyes, hiszen ebből "táplálkozol" és a pici is. Csak másként kell étkezni. Több zöldséget kell enni, salátát, gyümölcsök közül is azokat amiknek alacsony a ch tartalma. Fehér kenyér, péksüti, banán, gyümölcslevek, rizs, tészta. Ennyit kell kihagyni, vagy csökkenteni.

Ha egész nap virslit ennél salátával, párizsit és mandulát, magokat, vizet, sajtokat akkor is nőne a bébid!!!! Pedig ezekben minimális a ch!

Boldog babavárást, ne éheztesd magad, nem lesz semmi baj!

2013. aug. 26. 15:18
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ! Én is így gondolom! Abszolút nem éhezek, igazából kifejezetten jól lakom, csak nem kenyérrel, rizzsel, krumplival, hanem hússal, sok zöldséggel, magokkal, még több zöldséggel, és délután még gyümölcs, vagy "nasi" (nyilván teljes kiőrlésű liszttel meg steviával) is belefér. Szóval én is úgy gondolom, hogy ettől én nem éhezem, baba se, de ha szigorúan csak a ch-t nézem, akkor meg bővel az előírt (180 g) alatt vagyok. De örülök neki, hogy Te is azt mondod, hogy ettől még nő a babám, ráadásul én is jobban érzem magam, és nem is hiányzik a több ch. Egyébként a legutóbbi uh eredménye alapján minden értéke pont átlagos a babának a combcsontja kicsit nagyobb. Remélem a diabetológus szakorvos is megerősít abban, hogy hülyeség, amit a dietetikus mondott, és nyugodtan ehetek kevesebb ch-t, ha egyébként a kalóriát meg a vitaminokat, ásványi anygokat, omega3-at tudom pótolni.
2013. aug. 26. 15:32
 3/10 anonim ***** válasza:

Én már voltam szakorvosnál, 2-nél is, mindkettő a min. 150 g ch-ot javasolta, annál kevesebbet nem írnak elő. A szervezet a nagyon kevés ch-tól tényleg ketont termel, ezért is nézik nemcsak a vér, hanem a vizeletet is. Nálam pl a 150 g-nál megjelent a vizeletben, így emelniük kellett a napi adagomat 165 g-ra. Szerdán megyek újra ellenőrzésre, hogy minden helyreállt-e.

Az inzulinnal pedig, - ha tényleg szükséged lesz rá- nem fogsz ártani a babádnak, azzal viszont, hogy nem jut elég ch-hoz, energiához, inkább okozhatsz kárt.

31. hkm

2013. aug. 26. 20:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Na en most 36 hkm vagyok, 1 honapja kezdtem a dietat 160 at csinalom, de nem mindig tartom, es megjelent a 4plusszos keton, es a baba fejlodese kb leallt, most kapkodnak mert pont a haskorfogat allt le, ami pont a retardaciora sorvadtsagra utal, vagyis ehezes terhessegi diab! Most mar egyaltalan nem szamolok! az idoket betartom, de nem hagyom magam egy picit sem ehesnek lenni! ez egyebkent 2 napja derult ki,1,5 het mulva ujabb uh, kivancsi vagyok h elkezdett e ujra fejlodni. Nekem is azt mondtak nem baj ha fogyok a baba elveszi ami kell neki...ja...aha!
2013. aug. 29. 17:15
 5/10 anonim ***** válasza:
1-es típusú cukorbeteg vagyok. Nekem azt mondta a diabetológusom, hogy terhesen 160 gr alá nem lehet menni. Egyébként 180 gr-os diétát tartok, de terhesen 190-200 gr-ot ettem és ehhez emelték az inzulint. Én rendszeresen (hetente 2-szer) néztem a vizeletem tesztcsíkkal és ha 180 gr alatt ettem, akkor másnap reggel megjelent a keton a vizeletben, ami nem jó.
2013. aug. 29. 18:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Én is sokat fogytam...sportoltam is közben...26.hétben 200g al volt nagyobb a pici...aztán a 31. Hétbe már csak 50g al ugyhogy ugy döntöttem ugy eszek h a cukrom folyamat jó legyen...(álltalàban 4.7 és 6.2 között van....ezt ugy csinálom hogy most már csak a cukrot mellőzöm no meg persze a kenyeret ....semmi nasi semmi üccsi...és jó a cukrom....és az a lényeg....ma hurkát ebédeltem...5.2 volt utàna a cukrom...lehet nálam az édességgel, üccsikkel, fagyval volt csak baj...32hkm
2013. aug. 29. 18:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Igen, ugyanez volt, egy ideig meg tobb is volt, aztan mist ez a total belassulas, en is feljebb vittem mindent, persze no sugar es feher kenyer
2013. aug. 29. 18:39
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Most már fogalmam sincs, kinek higgyek... tegnap voltam diabetológus szakorvosnál, aki szintén azt mondta, hogy a baba nem tud éhezni, elveszi ami kell. A keton nem jó a vizeletben, de a babának attól nem lesz baja. Teljesen kétségbe vagyok esve, hogy akkor mikor csinálok jót. Emelni nem nagyon tudom a ch adagomat, mert már így is minden étkezés után 6.5-7 között van. Abban tudna valaki segíteni, hogy keton tesztcsíkot hol tudok venni? Köszi!
2013. aug. 29. 21:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Most egy kicsit en is ideges vok...a vacsimat ugy megemeltem h 2 ora mulva 8.6 volt...:-/ visszaveszek,de nem ahogy eddig, figyi en is igy kinlodtam mint te,sirtam,idegbeteg voltam, de miert hazudnek, ha akarod bescanelem a dieta elotti babafejlodest es az utanit....ott kapkodtak a papirjaimat... Holnap ujra ctg,aztan endo dokihoz idopont aztan ujabb uh aztan ujra ctg...csak ennyire lassult be szegenykem
2013. aug. 29. 22:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Ne haragudj, ha úgy vetted ki, hogy Rád vagyok ideges, mert őszinte voltál. Dehogyis! Egyszerűen pont az van velem is, amit Te leírtál. Fogalmam sincs, mikor csinálok jót... :-( Egyik oldalról a ketonnal riogatnak, a másik oldalról a magas cukorral, és sajnos nem vagyok abban a szerencsés helyzeben, hogy sok mozgásterem lenne a kajával, mert ébredéskor is már viszonylag magas, ill. egész nap nem megy 4.7 alá, úgyhogy azért sokat sem ehetek. Remélem minden rendben van/lesz a babáddal. Közben találtunk tesztcsíkot, úgyhogy én is nézem majd a ketont is, cukrot is egész nap, aztán elfogalalkoztatom magamat a következő vizsgálatig :-) Én még csak két hét óta diétázom, és még csak 27 hetes vagyok, úgyhogy remélem még nem tettem nagy kárt a piciben. Egy hete voltunk legutóbb UH-n, akkor tökéletesek voltak a méretei - ez tartja benne a lelket... :-( Kitartást Neked is!
2013. aug. 30. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!