Terhességi diabétesz esetén ki ad beutalót a diabétesz szakrendelésre?
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak! :)
Voltam terhelésen és 8,8 lett a 120 perces sajnos. Természetesen vállalok bármit csak a Babám egészséges legyen. Én akár be is fekszem, hogy ha szükséges csak az a bajom, hogy van egy háziorvosom egy védőnőm és egy nőgyógyászom, de senki nem segít soha. Mindig megyek a drága vérvételekre, mert a magánrendelőkben nagyon segítőkészek érthető módon.
Kedves 2. Neked mennyi lett az értéked a terhelésen?
Nagyon megnyugtattál ám :) Én kb 2 hete tudtam meg ezt az eredményt, és teljesen kiborultam, hogy baj lesz. Sokat sírok és gyomoridegem van :( Azóta elkezdtem a 160 grammos szénhidrát diétát.Összegyűjtöttem a netről az infókat. Vettem már egy vércukormérőt és 6 fölé még nem ment a cukrom (egyszer lett 7) :) Csak szeretném ha vérvétellel is ellenőriznék, hogy mindent jól csinálok!
Te milyen diétát tartottál?? Magad állítottad össze? És azt szigorúan betartottad? És Te evés után 1, 1,5 vagy 2 órával mérted a cukrot?
Gratulálok a 3. Babócához! :) Sok egészséget és boldogságot kívánok!
Nekem 8,6 lett anno a vércukrom. Vettem mérőt, méregettem, de néha 'bűnöztem' és akkor valóban felment ennyire. Egyébként nekem is a 160 gr-os diétám volt. Vettem grammos mérőt, de azt nem állítom, hogy mindig mindent leméricskéltem és a diétát se tartottam be mindig szigorúan. A vércukromat se mértem 10x naponta.. de persze nagyjából tudtam mitől megy fel és igyekeztem az ilyen ételek kerülni v. csak nagyon kis mennyiségre szorítkozni. A magas GI-s (glikémiás indexű) ételeket érdemes elsősorban kiiktatni, mert azok dobják meg hirtelen a vércukorszintet. Ált. étkezés után 1 órával, van ahol másfél órával mérik az eredményt. Bár orvosok szerint a 'rendes' cukorbetegeknek és a terhesség alatt is 2 óra elteltével kell, hogy a normál érték közelében legyen a vércukorszint (5,5 körül) és a köztes időben se legyen több 7.8-nál. Közel 6 éve - az első vércukorterhelésemnél - még az 1 órást is néztek, most már úgy tudom, hogy csak a 2 órást.
A terhesség alatt voltak olyan időszakok, amikor úgy vettem észre, hogy még a megengedett ételek mellett is magasabbra megy a vércukrom, a szakrendelésen erre azt mondták, hogy felezzem meg a 30 gr-os reggelit és 1 óra elteltével egyem meg a másik felét.
De szerintem nagyon jól csinálod, a visszajelzésed alapján minden tudsz, így meglep, hogy azt írod senki sem túl segítőkész a környezetedben. A védőnődnek minden ilyen témában nagyon otthon kellene lennie és segítenie! Én csak a nőgyógyászért fizettem (meg az integrált tesztért), az is elég volt. Kitartás! Hányadik héten vagy? Én most még nagyon az elején, csak a 9-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!