Amikor az első babát vártátok honnan készültetek fel?
mármit?
pl terhes torna ?
egészséges étkezés ?
vagy mire gondolsz mert túl általános a kérdésed....
Mi most várjuk. És nagyon félünk. Mindenki azt mondja, hogy majd előtörnek az anyai ösztönök, érezni fogom mit hogy kell, apuka is belejön. De egyelőre még olyan felfoghatatlan, és megijeszt az ismeretlenség mindkettőnket. Persze nagyon várjuk a picit, tervezett baba.
Szóval mi sokféle dolgot próbálunk. Pl. volt a születés hete rendezvény, elmentünk az előadásokra. Én sokat olvasok fórumokat meg baba-mama honlapokat. Jövő héten kezdem a kismamajógát, ott is sok kismma osztja meg a tapasztalatait. És 7. hónaptól lehet menni kismamaiskolába, gondolom, az sokat fog segíteni, mert gyakorlati feladatok is lesznek, pl. pelenkázást tanulnak a leendő anyukák, de egy órán az apukák is. Könyvtárba is tervezek menni, hátha találok valami jó könyvet. és beszélgetek a gyerekes barátnőkkel. És gyerekdalokat gyűjtök, énekelgetek.
A férjem letöltött a telefonjára valami programot, azon követi a terhességet, képekkel illusztrált fotók vannak, hogy épp hol tart a fejlődés, a terhestünetek milyenek lehetnek hetekre lebontva.
De a legfontosabb tanács az, hogy magadra figyelj. A bba jelzéseire. Mondom ezt én, aki félidősen se fogta még fel, hogy mi is zajlik... Próbálok én pocakot simizni meg beszélni hozzá, de olyan nehezen megy....
Én nem tájékozódtam semmiből, mert se a könyvek se az internet nem ír igazságot.
Anyukám, anyósom, rokonaim elmondásai alapján csináltam/csinálok mindent. Az a biztos amit tőlük kapok, hisz ők már átélték a helyzetet (többedszerre is), van elég tapasztalatuk, egészséges gyermekeket is neveltek tehát, szerintem ez a legjobb módszer arra, hogy az ember felkészüljön úgymond.
35 hkm
Rengeteg könyv van, szerintem nincs baj azzal, ha beleolvasol néhányba, azután úgyis meglátod, hogy számodra elfogadható dolgokat írnak vagy úgy gondolod, hogy badarságot.
Egyébként csomó könyvet írtak elimsert szakemberek, és rájuk nem mondanám, hogy nem írnak igazságokat. A 30-40 szült anyák meg ne feledjük, hogy 30-40 éve szültek. Azóta nagyot változott a világ. Csak egy példa: pl. az én anyámnak nem is mondta senki, hogy terhesvitamint kéne szednie. Most meg ezt mondják az orvosok. Miért? Mert 30 éve egyetlen darab narancsban volt annyi vitamin, mint amennyi most egy kilóban van. 302 áve egy szál répában volt annyi vitamin, mint most 6 szálban. Szóval pl. a zölodséget és gyümölcsök vitamintartlama is jócskán lecsökkent. Vagy pl. az én anyám idejében a kórházban 3 óránként hozták be az anyukákhoz a babákat és akkor KELLETT megszoptatniuk, aztán elvoitték a babákat az anyukáktól. Most meg már másról se hallunk csak az igény szerinti szoptatásról meg a kötődő nevelésről.
Kezdjük ott, hogy a citrusfélés és egyebek amiket külföldről importálnak tele van szennyező -és permet anyagokkal.
Csak úgy hozzá tenném, hogy a zöldségek és gyümölcsök és minden más vitamintartalma amit mi termelünk meg saját kezüleg elég magas. Ellenben a boltival. Ugyanis amit a boltban kapsz az a méreg.
Igen, régen valóban nem voltak terhesvitaminok és mégis makk egészséges az egész családunk. De nyilván te okos vagy és itt is osztod az észt mint a másik kérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!